Russland-sanksjoner: Store tap for tysk industri

3

Tysk maskineksport til Russland har falt med 28% i første kvartal 2015 i forhold til i fjor. Russland, som var den tyske maskinindustriens fjerde største eksportmarked, har dermed falt til tiendeplass. Det er presidenten i Verbands Deutscher Maschinen- und Anlagenbau (VDMA), Reinhold Festge, som sier dette.

En rundspørring blant 260 av VDMAs medlemsbedrifter viser at sanksjonene mot Russland og krisa i landet får store konsekvenser for denne industrien. 83% av bedriftene melder om nedgang i ordrene og 70% melder om synkende etterspørsel. Dessuten antar man at eksporten til Russland faller ytterligere.

På toppen av dette viser det seg at tysk eksport for en stor del erstattes av billigere kinesisk eksport på det russiske markedet. Det betyr at tysk maskinindustri ikke nødvendigvis vinner markedsandelene tilbake den dagen sanksjonene oppheves.

«Det er bare et spørsmål om tid før Kina blir den største maskinleverandøren på det russiske markedet,» sier Monika Hollacher, Russland-ekspert i VDMA.

Maskinbygging er nest etter bilindustrien Tysklands viktigste eksportnæring. Angela Merkels underdanighet overfor USA begynner virkelig å bli kostbar for tysk kapital.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Det skal etter hvert bli enda mere «morsomt» i Tyskland ettersom landet er i ferd med å havne utenfor «den demografiske klippen» som økonomen, forfatteren og forskeren Harry S. Dent kaller den demografiske utviklingen i Tyskland.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.