Trump vil ut av Syria – djupstaten sier Nei

0
CNN går imot at USA skal trekke seg ut av Syria. Det samme gjør Pentagon.

I en tale i Ohio 29. mars 2018 sa Donald Trump: «Vi kommer til å forlate Syria meget snart.» Men en ting er hva USAs president sier, en annen ting er hva de egentlige herskerne i USA ønsker. Det militær-industrielle komplekset i USA ønsker krig, det er det som gir profitt for dem.

Trumps utspill fikk ikke noe langt liv. Den nye utenriksministeren hans, Mike Pompeo, sjefen for Joint Chiefs of Staff, Joseph Dunford. sjefen for USAs styrker i Syria Brett McGurk og forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis sa nei. Og slik blir det.
USA har brukt 7000 milliarder dollar på krig i Midtøsten, noe Trump har ment er galt.

Trump sa:

«We will have, as of three months ago, [spent] $7 trillion in the Middle East over the last 17 years. We get nothing — nothing — out of it. Nothing.»

Men denne bruken av skattepenger har gitt våpenindustrien enorme fortjenester, så de og deres folk vil at galskapen skal fortsette. Og det vil den.
Pentagons talsperson Dana White sa 5. april 2018 at oppdraget i Syria vil fortsette og at politikken er uforandret.

Og CNN mener at USA får langt mer ut av å krige i Midtøsten enn hva president Trump tror.

Dette viser naturligvis enda en gang at det ikke er kampen mot terrorismen som er hovedgrunnen til at USA fører krig i Midtøsten og nå i Syria. USA er der for å kontrollere viktige olje- og gassressurser og for å prøve å bevare sin strategiske kontroll i regionen. Og da hjelper det ikke hva den amerikanske presidenten måtte mene.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNår voksne menn lyver og pressen lar dem gjøre det.
Neste artikkelUSA trapper opp handelskrigen mot Kina
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).