Palestinerne sørger etter Israels drap på 16 mennesker

0
Skjermdump fra video som viser Abdul Fattah Abdul Nabi i det han faller om etter å ha blitt skutt ned bakfra av israelske sikkerhetsstyrker.

I alt 16 palestinere ble skutt og drept av israelske sikkerhetsstyrker 30.mars 2018 på grensa mellom Gaza og Israel. Inntil 1400 skal være skadd, skriver Middle East Eye. De palestinske myndighetene erklærte sørgedag etter nedskytingene.

En av de drepte var 19 år gamle Abdul Fattah Abdul Nabi. Han var ubevæpnet og løp bort fra grensegjerdet da han ble skutt i bakhodet av de israelske soldatene, skriver Washington Post.

Episoden er filmet på video og den viser tydelig at Abdul ikke var bevæpnet og at han løp langt fra grensegjerdet da han ble skutt bakfra.

Israels ambassadør til Storbritannia forsvarer den israelske nedskytinga av palestinske sivile. FNs generalsekretær Antonio Guterres har tatt til orde for en uavhengig granskning av hele episoden. EUs utenrikssjef Federica Mogherini gjorde det samme og Labours Jeremy Corbyn fordømte Israels handlinger og sa på Twitter at de israelske styrkenes nedskyting av sivile som demonstrer for palestinske rettigheter er frastøtende.
Ingen bør forvente noen sterke reaksjoner fra statsminsiter Erna Solberg.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelEtt enkelt kart viser ødeleggelsen av Jemens hovedstad Sana’a
Neste artikkel#Ukasnyheter2; Skripal, Mays kampanje mot Russland, nytt geopolitisk landskap og vestens hykleri
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).