Palestinerne sørger etter Israels drap på 16 mennesker

4
Skjermdump fra video som viser Abdul Fattah Abdul Nabi i det han faller om etter å ha blitt skutt ned bakfra av israelske sikkerhetsstyrker.

I alt 16 palestinere ble skutt og drept av israelske sikkerhetsstyrker 30.mars 2018 på grensa mellom Gaza og Israel. Inntil 1400 skal være skadd, skriver Middle East Eye. De palestinske myndighetene erklærte sørgedag etter nedskytingene.

En av de drepte var 19 år gamle Abdul Fattah Abdul Nabi. Han var ubevæpnet og løp bort fra grensegjerdet da han ble skutt i bakhodet av de israelske soldatene, skriver Washington Post.

Episoden er filmet på video og den viser tydelig at Abdul ikke var bevæpnet og at han løp langt fra grensegjerdet da han ble skutt bakfra.

Israels ambassadør til Storbritannia forsvarer den israelske nedskytinga av palestinske sivile. FNs generalsekretær Antonio Guterres har tatt til orde for en uavhengig granskning av hele episoden. EUs utenrikssjef Federica Mogherini gjorde det samme og Labours Jeremy Corbyn fordømte Israels handlinger og sa på Twitter at de israelske styrkenes nedskyting av sivile som demonstrer for palestinske rettigheter er frastøtende.
Ingen bør forvente noen sterke reaksjoner fra statsminsiter Erna Solberg.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  USA ønsker nok ikke fred i Midt-Østen. Etter Suez-krisen i 1956 (da Storbritannia, Frankrike og Israel gikk til angrep på Egypt for å forhindre nasjonalisering av Suez-kanalen) hadde USA sjansen til å kunne trekke opp Israels grenser en gang for alle og forsvare disse grenser på en måte som hadde løst grensespørsmålet en gang for alle. Men det ser ut som USA heller ønsker å ha uløste konflikter liggende og ulme i Midt-Østen, konflikter som kan utnyttes på et senere tidspunkt i imperialistisk hensikt.

  Midt-Østen dreier seg om oljeforsyningen til vestlige land og til store deler av verdens land, og all petroleum som befinner seg i dette område danner grunnlag for store profitter og stor makt over verden. Saudi Arabia er jo egentlig et veldig mektig land pga sine store inntekter og sin makt over andre land i form av å være storleverandør av olje. Øker Saudia Arabia oljeprisen kan mange land i verden få alvorlige økonomiske problemer, for ikke å snakke om direkte oljeboikott (og det påfallende er jo at finanskrisen inntraff etter at oljeprisen hadde blitt syv-doblet fra 2002 til 2008). Man kan godt si at (billig) petroleum driver verdensøkonomien. Og denne makt over petroleum er veldig skjevfordelt i verden.

  Å ha en nasjon som Israel som er villig til å krige for USAs interesser kan være viktig for USA i tilfelle oljelandene i Midt-Østen skulle slå seg vrange og ikke lenger lystre ordre fra vestlige stormakter. Man sier at oljen har den egenskap at den dukker opp i politisk sett ustabile land, og det gjelder i høyeste grad for Midt-Østen. Og verre kan det nok bli hvis verden opplever energimangel om noen år.

 2. Avatar for baluba baluba says:

  Jeg har hørt at 200 av USAs medlemmer i kongressen har dobbelt statsborgerskap.
  Et anslag fra en Israel-sympatisør i det amerikanske styringsapparatet mente å kunne anslå at vel halvparten av medlemmene i Representantenes hus, mellom 250-300 stykker, til enhver tid reflekterer AIPACs syn og meninger. Også Senatet er kjent for å ha mange Israel-venner.
  Kilde: https://www.nrk.no/urix/usas-mektige-israel-lobby-1.7040530

 3. ”Å ha en nasjon som Israel som er villig til å krige for USAs interesser”.

  Den som ennå ikke har fått med seg at USA er styrt av jøder, has NOT been paying attention - for å si det på godt norsk.

  Follow the money & connect the dots! . . . . . . . .

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

4 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.