Palestinerne sørger etter Israels drap på 16 mennesker

0
Skjermdump fra video som viser Abdul Fattah Abdul Nabi i det han faller om etter å ha blitt skutt ned bakfra av israelske sikkerhetsstyrker.

I alt 16 palestinere ble skutt og drept av israelske sikkerhetsstyrker 30.mars 2018 på grensa mellom Gaza og Israel. Inntil 1400 skal være skadd, skriver Middle East Eye. De palestinske myndighetene erklærte sørgedag etter nedskytingene.

En av de drepte var 19 år gamle Abdul Fattah Abdul Nabi. Han var ubevæpnet og løp bort fra grensegjerdet da han ble skutt i bakhodet av de israelske soldatene, skriver Washington Post.

Episoden er filmet på video og den viser tydelig at Abdul ikke var bevæpnet og at han løp langt fra grensegjerdet da han ble skutt bakfra.

Israels ambassadør til Storbritannia forsvarer den israelske nedskytinga av palestinske sivile. FNs generalsekretær Antonio Guterres har tatt til orde for en uavhengig granskning av hele episoden. EUs utenrikssjef Federica Mogherini gjorde det samme og Labours Jeremy Corbyn fordømte Israels handlinger og sa på Twitter at de israelske styrkenes nedskyting av sivile som demonstrer for palestinske rettigheter er frastøtende.
Ingen bør forvente noen sterke reaksjoner fra statsminsiter Erna Solberg.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.