Ett enkelt kart viser ødeleggelsen av Jemens hovedstad Sana’a

1
Den unike gamlebyen i Jemens hovedstad Sana'a står på UNESCOs verdensarvloste, men reduseres nå til ruiner av Saudi-Arabias bombing.

Jemens hovedstad Sana’a har en helt unik arkitektur som har plassert den på UNESCOs verdensarvliste. Eller vi skulle kanskje si: har hatt en unik arkitektur, for Saudi-Arabias brutale krigføring (som også Norge støtter) raserer byen kvartal for kvartal.

Et kart som er basert på satellittbilder fra Den europeiske romfartsorganisasjonen ESA viser hvordan hele byen er blitt gjenstand for saudiarabisk bombing. Krigen har nå pågått i over tre år, og Saudi-Arabia har drept tusener av sivile, har ødelagt sjukehus, skoler, vannforsyning, matvarelagre, markeder og annen sivil infrastruktur i det fattige nabolandet, og det uten at det såkalte «humanistiske verdenssamfunnet» har protestert med et ord.

Man har ikke bare latt være å protestere, Vesten leverer våpen til Saudi-Arabia og deres allierte i krigen og tjener grovt på disse menneskelige og materielle ødeleggelsene. Det gjelder også Norge og norsk våpenindustri. Det nye kartet fra ESA viser hvor omfattende bombinga har vært fra mars 2015 til mai 2017.

Ødeleggelsene er så omfattende fordi hele byen er rammet, sier Emmanuel de Dinechin fra ESA i et intervju med France 24.

En million mennesker i Jemen er nå rammet av den største koleraepidemien i historien.

Før krigen begynte i 2015 fantes det ikke kolera i Jemen. La det synke inn. Vår allierte Saudi-Arabia reduserer nabolandet til en grushaug og sørger for at mennesker dør av sult og kolera. Og våre sjøloppnevnte humanitære politikere er fullstendig tause.

Norge selger våpen til land som deltar i denne katastrofale krigen. En ny undersøkelse viser at bare 12 prosent av norske velgere ønsker at dette salget skal fortsette. Dette skriver VG.  Etter at Jemen-krigen startet har Norge femdoblet sin våpeneksport til de krigførende landene.

Sana’a før bombinga
Område i Sana’a etter bombinga. Saudi-Arabia ødelegger verdensarven.

 

Les artikler om krigen i Jemen på steigan.no.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. baluba says:

    I går fikk vi fra msm at de hadde ødelagt 50 tonn matvarehjelp til befolkningen. Det stod riktignok at maten var på Huiti-opprørerskontrollert område, men det de kaller opprørere er egentlig det yemenittiske folk. Hvor involvert vi og amerikanerne er i denne krigen er også et åpent spørsmål. Tenk hvis det er sant at USA til og med tanker bombeflyene i lufta og leverer logistikk for å finne bombemål?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere