Jihadistene beskylder Syria for gassangrep

0

Den jihadistiske leiehæren Jaish al-Islam, som finansieres av Saudi-Arabia, har beskyldt den syriske armeen for å ha brukt gass i kampen mot deres stillinger i Douma. Påstandene benektes av syriske myndigheter. Det har lenge vært ventet at slike påstander ville komme. Russlans militære etterretning har lenge sagt at de har informasjoner om at slike provokasjoner har vært under forberedelse. Det kom bekymringsmeldinger om at terroristene ville gjennomføre en slik aksjon i Øst-Ghouta. Det skjedde ikke, men da den syriske hæren frigjorde bydelen ble det funnet store mengder giftige kjemikalier og laboratorier for å behandle dem. USAs UD har også innrømt at terroristene i Syria har brukt kjemiske våpen. Dette skjedde i et reiseråd fra State Department på deres egne hjemmesider. Teksten er nå fjernet, men ikke før vi rakk å ta en skjermdump av den.

Amerikanske medier som CNN bringer meldingene om det angivelige gassangrepet, men selv der merker man en viss skepsis: «CNN could not immediately confirm the authenticity of the images.» 

The Guardian oppgir Syrian American Medical Society (Sams) som kilde for påstandene om gassangrep. Sams er finansiert og i realiteten kontrollert av US State Department, så de kan knapt regnes som noen uavhengig kilde. Enmannsorganisasjonen  Syrian Observatory for Human Rights, som er mye brukt som eneste kilde av vestlige medier, ville ikke bekrefte at det hadde vært noe gassangrep. Tyske Der Spiegel omtaler «gassangrepet» som om det skulle være et faktum, men deres eneste kilde bortsett fra USA er White Helmets, som er beryktet for å iverksette denne typen provokasjoner.

Men selv i hovedstrømsmediene merker man at det ikke er det samme «trøkket» som før. Verken Aftenposten, VG eller NRK har denne saka på fronetn av sine nettsider.. Alle vet at dersom det hadde vært sant, hadde USA brukt det som et casus belli, altså et påskudd for krig, og vi ville ha stått overfor en mulig konfrontasjon mellom amerikanske og russiske styrker i Syria. Russiske militære har for langst orientert USA om at de regner med at noe slikt ville bli forsøkt.

Påstandene om at Syrias hær skulle bruke kjemiske våpen mot jihadistene gir ingen militær mening. Syria er på offensiven mot jihadistene og vinner stadig seire mot dem med bruk av høyst konvensjonelle midler. Hvorfor skulle den syriske hæren finne på å bruke kjemiske våpen når det eneste de ville oppnå med det er en eventuell amerikansk intervensjon? Dette henger som vanlig ikke på greip.

Syriske myndigheter sier at Jaish al-Islam bruker sivilbefolkninga i Douma som menneskelige skjold i et forsøk på å hindre den syriske hærens framrykking, slik det er blitt gjort i Øst-Aleppo og Øst-Ghouta.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.