«Gassangrep» i Douma i natt (?)

0
Terrorister på bussholdeplassen i Idlib. Skjermdump.

Av Eva Thomassen.

Så skjer akkurat det som ikke måtte skje eller skjedde det ikke?

Et nytt «falsk flagg»?

Fra jubel i gatene i Damaskus og takknemmelighet og lettelse hos sivile som ble reddet ut gjennom de humanitære korridorene, trodde alle at nå var det slutt på terroren fra alle terrorgruppene i Øst-Ghouta.

Det som skjer nå er det verst tenkelige senario. Hæren har gått varsomt fram i kampen om å befri alle områdene av Øst-Ghouta for å beskytte sivilbefolkningen mot terrorgruppene.

Alle var imidlertid forberedt på at det verst tenkelig kunne skje og nå har det altså skjedd. Eller har det ikke skjedd?

Det holdes fortsatt flere tusen fanger i  Jaysh al-Islam fengsler i Douma. Det er disse hæren skulle få levende ut av Douma. Mange kidnappede fra Adra. Kidnappet etter massakren i Adra i 2013. Ingen vet det eksakte tallet på fangene som befinner seg i tunneler under bakken. Men, det er flere tusen.

Douma som er en stor by, har hele tiden vært den vanskelige militære operasjonen fordi Douma er stor, mange og store hus, mange tunneler. Og, ikke minst terrorister som ikke er redde for å bli drept. De vil kjempe til siste blodsdråpe.

De siste restene av den harde kjernen av Jaysh al-Islam i Douma har iscenesatt et kjemisk angrep- på bestilling- og legger skylda på Assad-regimet og Russland. – selvsagt.

«Russland bærer i siste instans ansvaret for den brutale krigføringen med bruken av kjemiske våpen mot utallige syrere», sier det amerikanske utenriksdepartementet i en uttalelse, ifølge BBC.

De vanlige mistenkte

Nyhetene tikker inn fra de «pålitelige kildene» mediene alltid benytter seg av- selv om de burde vite de ikke er uavhengige og nøytrale

White Helmets, Ghouta media  center, Syrian Observatory for human rights (SOHR), Syrian American Medical Society (SAMS) og NORWACs samarbeidspartner Union of Medical Care and Relief Organizations (UOSSM), alle kjøpt og betalt av vestlige regjeringer.

Forsidene på alle vestlige nyhetsmedier- i dag presenterer truslene fra diverse vestlige regjeringer. Alt fra May i UK, til Trump i USA. Snart kommer det nok en bekymringsmelding fra Norges utenriksminister også, som når May, dvs. USA, ba om «solidaritet» med England for et par uker siden.

Skjønner ikke mediene at hensikten ved å ukritisk referere disse kildene er å gi moralsk støtte til Jaysh al-Islam? Å gi Assad skylden for nok et kjemisk angrep er ren reklame.

Terroristenes kjemiske våpen

Parallellt med dette påståtte kjemiske angrepet fra  «Assad-regimet» er det funnet den ene kjemiske våpenfabrikken etter den andre. I går ble det funnet saringassbeholdere, med påskriften : Made in Germany. Altså utstyr til både å produsere kjemiske våpen, manualer på engelsk, spor etter utenlandske ingeniører til å betjene disse fabrikkene, tonnevis av våpen. Ikke skrevet om i en bisetning i noe aviser. Og, dette er rene fysiske bevis.

I et område i Øst-Ghouta som nå er åpent for «publikum» viser Tom Duggan som har bodd i Syria under hele krigen, oss deler av en våpenfabrikk. I den fabrikken finner man utstyr og manualer til utvikling av napalmbomber og fosforbomber.

Ngoéne er rene propagandaorganisasjoner hvis jobb er å desinformere oss vanlige mennesker til å tro at Assad dreper egen befolkning, verdenssamfunnet må gjøre noe, helst drepe Assad og ødelegge Syria. Brutalt av humanitære organisasjoner å mene? Ja, men det er det de er betalt for. Å fremme utenrikspolitikken til er landene hvor pengene komme fra. Altså bistand til utenrikspolitikk.

Hadde det vært etter rene humanitære prinsipper de hadde vært i Syria , hadde de ikke gitt bistand kun til terroristene og familiene deres, men til hele befolkingen. I tall betyr det at 90% av den syriske befolkningen ikke får fem øre av de 3.4. milliardene Norge «gir» til Syria.

Men, hvorfor skulle den syriske hæren bruke kjemiske våpen mot sivile når de i ukevis har inngått avtaler med  Jaysh al-Islam og andre terrorgrupper i Øst-Ghouta om enten å legge ned våpen ,få amnesti og gjenoppta sitt sivile liv eller ta med lettere våpen og familien og bli busset til Idlib. Eller til Jarablus. Altså, Assad dreper heller ikke terrorister for nettopp å spare sivile liv. Kan det være så vanskelig for mediene å få dette inn i harddisken etter 7 år?

Et lenge varslet angrep

Spørsmålet alle stiller seg nå i natt er om russerne klarer å få til avtaler med lederne i Jaysh al-Islam som har utvist en nådeløs råskap i 7 år, designet sammen med oppdragsgiverne deres i Vest og i Saudi Arabia.

Bestillingen med å bruke kjemiske våpen mot befolkningen i Douma skulle brukes som startsignalet for angrep mot Damaskus. Men, siden den syriske hæren har gjort raske framstøt i Øst-Ghouta har de kommet planene i forkjøpet. Russiske myndigheter og Syrias ambassadør til FN Al-Jafaari, har gjentatte ganger alarmert FN om avsløringene om et planlagt kjemisk angrep i Øst-Ghouta var under planlegging.

Ifølge opprørsaktivister og statlige medier er det interne splittelser i Jaish al-Islam mellom moderate medlemmer som vil forlate Douma, og de som støtter den religiøse lederen av gruppen, Abu Abdul-Rahman al-Kaaka, som avviser enhver avtale med den syriske regjeringen.

De siste nyhetene fra Douma kan imidlertid tyde på et gjennombrudd.

Russian Reconciliation Center opplyser

“Under the pressure of the military operations and the progress of the Syrian army, the cries of the Wahhabi terrorists «Jaish-al-Islam» rose, calling for a return to negotiations.”.

Thus, the crew of the Russian Reconciliation Center met a number of terrorist leaders of the Jaish-al-Islam, at one of the points of the Palistinian refugee camp near Duma to negotiate ..

Conclusion..:

The official Syrian-Russian authorities declared that there is no room for complacency and compromise with the Wahhabi terrorists of Jaish-al-Islam. Damascus will not accept any conditions for the terrorists and insists on their total surrender, even under the renewed pressure of the chemical game farce by the US.

In an official statement issued in Moscow today, Russia declared a direct warning to the United States and its allies that any military intervention in Syria under fabricated allegations is unacceptable aggression and «could lead to serious consequences».

Det er inngått en avtale nå sent på kvelden 8. april 2018 hvor fanger får forlate Douma busset til Damaskus og for hver frigjort gruppe av fanger skal terroriserer kunne forlate Douma. 100 busser står klare til bussen 8000 terroristene som befinner seg i Douma. Dette skal forsøkt gjenoppført i løpet av 48 timer

Det er uklart hvem som eventulet er blitt drept at dette påståtte angrepet. Det er mange fanger fra Adra som ikke har sett sine kjære siden 2013. En ung jente på 16 år forteller om de redselsfulle opplevelsene hva måtte igjennom. De var sultne hele tiden, de fikk ikke komme ut i sollyset og de fikk ikke medisiner.

NGOene venter på terroristene i Idlib

Terroristene på bussholdeplassen

Terrorgruppene som har tatt imot tilbudet om å bli busset til idlib lider ingen nød.

Humanitære organisasjoner står på rekke og rad på bussholdeplassen i Idlib og tripper og venter på busslastene med terrorister fra Øst-Ghouta.. De står oppstilt som en velkomstkomite klare til å servere  hva det måtte være av tjenester. Hundrevis av NGO.

De står klare med feltsykehus, telt full av medisiner og leger med stetoskop rundt halsen og med logoen på ryggen: SAM, White Helmets, UOSSM og titalls andre, de er veske- og geværbærere, ambulanser så langt øye rekker, smuglet inn fra Tyrkia, husly og topp service. Her kan du få tåneglene klippet, massasje, penger, deilig måltider servert under trærne.

Det er rett og slett et kvalmende syn.

Terrorister på bussholdeplassen i Idlib

Hjelpeorganisasjonene som støtter terroristene

Norsk Folkehjelp, Leger Uten Grenser og andre tør ikke å ha egne ansatte i Idlib fordi  det er for farlig å oppholde seg i Idlib. Men, det ut som deres lokalansatte nyter stor respekt hos terroristene som velter ut av bussene. Det så ikke ut som noen av hjelpearbeiderne så vettskremte ut der de vandret sammen med slakterne fra Adra, hvis eneste agenda i Idlib er å fortsette med terror og drap. Disse flere tusener av terrorister er helt avhengig av hjelpen de får fra disse NGOéne. Med andre ord, uten internasjonale bistandsorganisasjoner kunne ikke disse terroristene overlevd i Idlib.

NGOene er med på å forlenge krigen og lidelsen for barna og familiene til terroristene. De ville være nødt til å overgi seg og benytte seg av amnestiet myndighetene har fremforhandlet med titusenvis av terrorister over hele Syria.

Noe annet med denne servicen i Idlib er at vegen er kort til den tyrkiske grensa og dermed til Europa. Ikke glem at de terroristene som får best lønn er også de som er med i terrorgrupper som  Jaysh al-Islam  som står på alle lands terrorlister. Et paradoks at de blir trent, finansiert og oppvartet med våre skattepenger. De vender hjem til Europa topptrente av bl.a. norske spesialsoldater.

White Helmets, alltid med et TV-kamerat i nærheten, alltid med rene, nye úniformer og aldri med noen pårørende.

En tilsynelatende skadet mann ligger på en båre båret av 9 mann!—-alle med fancy logoer på jakka. Lett gjenkjennelige.

Det kryr av fotografer og TV-kameraer på bussholdeplassen. Hva er det de tar bilder og film av? Mange for de humanitære hjelpeorganisasjonene som kan vise oss at skattepengene går til hjelp «inne» i Syria. Kamerateamene synes å tilhøre de ulike terrorgruppenes mediekanaler.

Bilder sakset fra de utallig filmene fra bussholdeplassen i Idlib som er lagt ut på nettet de siste dagene

Terrorister som har holdt det gående i 7 år kan ikke ha kriget på tom mage og ustelte tånegler.  Det kreves kompetanse og masse penger å ikke la disse gå for lut og kaldt vann. Det kommer tydelig fram av bildene.

Det er disse som får glede av skattepengene våre

Tilbake i Douma sitter de fem kvinnene fra Adra som ble løslatt av Jaysh al-Islam, og håper på at deres kjære kommer levende ut av fangehullene i har sitter i siden 2013. At de som ble tatt til fange etter massakren i Adra får oppleve å kunne komme hjem igjen.

Kvinnene fra Adra

 

Vi andre må våkne snart!

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelIrakkriget 15 år – En krossad staty i ett krig byggt på lögner
Neste artikkelIsraelsk flyangrep på base i Syria