Enormt tunnelanlegg oppdaget under Øst-Ghouta

0
Inngangen til ett av tunnelanleggene under Øst-Ghota

Under frigjøringa av Øst-Ghouta har den syriske hæren avslørt enorme tunnelanlegg med våpenfabrikker, svære våpenlagre og store mengder antatt giftige kjemikalier. Dette melder den offisielle syriske nyhetskanalen Sana.

En kommandant i hæren fortalte Sana at den tunnellen de hadde oppdaget var fire meter bred, på det meste seks meter under taket og gikk femten meter djupt. Den er så stor at det har vært mulig å kjøre biler og pansret kjøretøy gjennom den og dermed flytte tunge våpen rundt omkring i bydelen.

Tunnelanlegget, som er 500 meter langt, har gjort det mulig for terroristene å gjennomføre kontinuerlige angrep på Damaskus og å flytte styrkene sine inn og ut av Ghouta.

Den syriske hæren har også funnet et annet tunnelalegg som terroristene har bygd ved hjelp av fanger de har hatt, og dette anlegget var flere kilometer langt.

Army finds a tunnel extending over several kilometers between Ein Tarma, Jobar and Zamalka in Eastern Ghouta

Vi har foreløpig ikke funnet noen omtale av dette funnet i større vestlige medier, men vi antar det som sikkert at dersom utenlandske journalister ber om å få inspisere anlegget, vil de være velkomne til å gjøre det.

Det Sana ikke skriver, men som er nokså åpenbart av dette funnet, er at det enda en gang viser hva slags ressurser jihadistene i Øst-Ghouta har hatt og hva slags støtte de må ha fått utenfra for å holde denne bydelen under sitt jerngrep i så lang tid.

I mange år har norske medier, inklusive liberale og venstreorienterte medier, snakket og skrevet om «det folkelige opprøret i Syria». Det har blitt veldig mye stillere om dette i det siste, men er det fortsatt noen som ror på den historien?

 

Les:

Er det ikke på tide å ta inn over seg hva Syria-krigen egentlig er?

Forrige artikkelSkandalen komplett: – Kan ikke bevise at nervegiften er fra Russland
Neste artikkelKina: USA kommer til å måtte betale en høy pris for handelskrigen
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).