Enormt tunnelanlegg oppdaget under Øst-Ghouta

2
Inngangen til ett av tunnelanleggene under Øst-Ghota

Under frigjøringa av Øst-Ghouta har den syriske hæren avslørt enorme tunnelanlegg med våpenfabrikker, svære våpenlagre og store mengder antatt giftige kjemikalier. Dette melder den offisielle syriske nyhetskanalen Sana.

En kommandant i hæren fortalte Sana at den tunnellen de hadde oppdaget var fire meter bred, på det meste seks meter under taket og gikk femten meter djupt. Den er så stor at det har vært mulig å kjøre biler og pansret kjøretøy gjennom den og dermed flytte tunge våpen rundt omkring i bydelen.

Tunnelanlegget, som er 500 meter langt, har gjort det mulig for terroristene å gjennomføre kontinuerlige angrep på Damaskus og å flytte styrkene sine inn og ut av Ghouta.

Den syriske hæren har også funnet et annet tunnelalegg som terroristene har bygd ved hjelp av fanger de har hatt, og dette anlegget var flere kilometer langt.

Army finds a tunnel extending over several kilometers between Ein Tarma, Jobar and Zamalka in Eastern Ghouta

Vi har foreløpig ikke funnet noen omtale av dette funnet i større vestlige medier, men vi antar det som sikkert at dersom utenlandske journalister ber om å få inspisere anlegget, vil de være velkomne til å gjøre det.

Det Sana ikke skriver, men som er nokså åpenbart av dette funnet, er at det enda en gang viser hva slags ressurser jihadistene i Øst-Ghouta har hatt og hva slags støtte de må ha fått utenfra for å holde denne bydelen under sitt jerngrep i så lang tid.

I mange år har norske medier, inklusive liberale og venstreorienterte medier, snakket og skrevet om «det folkelige opprøret i Syria». Det har blitt veldig mye stillere om dette i det siste, men er det fortsatt noen som ror på den historien?

 

Les:

Er det ikke på tide å ta inn over seg hva Syria-krigen egentlig er?

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. SHO says:

    For norske stortingspolitikere må det være lett, skulle man tro, å forstå at et slikt underjordisk garasjeanlegg som dette med kjørbare tunneler etc må ha kostet ganske så mye (jmfr Stortingets eget byggeprosjekt).

  2. AnneBrit says:

    Det kan være en vinkel som til og med norsk presse vil forstå, det SHO.

    Våpen-depoer og underjordiske systemer finner de overalt etter terroristene. Personlig er jeg mer opptatt av hva som kan finnes i det som er gravd ut. Tipper det vil komme litt av hvert for dagen. Det er spennende tider.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere