Streikevår i Frankrike

0
Som vanlig brøt det ut kamp mellom noen av demonstrantene og politi med vannkanoner under den store demonstrasjonen i Paris 22. mars 2018.

Streikekampene er i gang i Frankrike, og mye kan tyde på at det kan bli tøffe kamper i år. 22. mars 2018 demonstrerte 500.000 folk i gatene i Paris for sine krav, ifølge landsorganisasjonen CGT, 323.000 ifølge myndighetene.

Kartet viser byer der det var aksjoner 22. mars.

Det er offentlig sektor, energiansatte, transport, flyselskaper og jernbane som er i aksjon, skriver CGT. Aksjonene og streikene retter seg mot lønns- og ansettelsespolitikken til selskapene, men også mot den nyliberale regjeringa under president Emmanuel Macron, som driver knallhard privatisering og nedskjæringspolitikk. CGT skriver:

Regjeringen fortsetter sin politikk for sosial nedbygging. Spesielt fortsetter den å avskaffe tusenvis av stillinger i offentlig tjeneste, privatisere statseide selskaper, og krenke og straffe ansatte og pensjonister ved å senke lønninger og pensjoner. Samtidig øser den ut  milliarder euro i gaver til aksjonærene, og viser dermed sitt sanne ansikt som en regjering i kapitalens og de rikestes tjeneste.

Vi har ikke glemt at en viss Jonas Gahr Støre hadde vanskelig med å styre sin begeistring da Emmanuel Macron ble valgt.

I et intervju med Aftenposten sa Støre at han «ser flere likhetstrekk mellom Macrons politiske prosjekt og det han sjøl ønsker å få til som statsminister.»

Og Støre, som jo mestrer det franske språket ypperlig, har nok rett i det. Det er mange likhetstrekk mellom ham og Macron, noe vi nettopp fikk nok et bevis på da Støre sørget for sammen med den blå regjeringa for å få Norge inn under EUs energibyrå og ACER.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.