London «blir som Riyadh» når May ruller ut den røde løperen for kronprins Salman

0
Store reklameboards i London hyller kronprins Salman. Demonstrasjon utenfor Downing Street 10.

Folk i London reagerer på at det er satt opp svære reklameboards for Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman i forbindelse med hans statsbesøk i Storbritannia. Nettavisa Middle East Eye skriver polemisk at «London blir som Riyadh».

Statsminister Theresa May satt klar med økonomiske avtaler mellom Saudi-Arabia og Storbritannia til en verdi av 90 milliarder dollar.

For det er store profitter å hente på å støtte hodekapperregimet i Riyadh, og de profittene vil kapitalen i Storbritannia ha sin del av. En liten gruppe demonstranter møtte opp foran Downing Street 10 for å fordømme Saudi-Arabias krig mot Jemen og protestere mot Londons knefall for Riyadh.

Statsminister May lar seg ikke hefte ved at Saudi-Arabia fører en krig mot det fattige nabolandet Jemen som til nå har drept over 10.000 sivile, har ødelagt helsevesen, skoler, matvarelagre og vannforsyning og brakt nærmere 20 millioner mennesker ut i akutt nød. Krigsindustrien er viktigere, og den får sitt.

Middle East Eye avslørte nylig at det har vært en voldsom vekst i Storbritannias hemmelige våpensalg til Saudi-Arabia. Og dette våpensalget har direkte betydning for Saudi-Arabias krigføring i Jemen.

Den britiske imperialismen har alltid støttet det reaksjonære Saud-regimet, og uten den britiske kolonialismens aktive støtte kunne ikke regimet ha sett dagens lys slik det gjorde. Denne støtten til den islamske staten Saudi-Arabia har fortsatt til denne dag.

 

Les mer om krigen i Jemen på steigan.no

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.