London «blir som Riyadh» når May ruller ut den røde løperen for kronprins Salman

0
Store reklameboards i London hyller kronprins Salman. Demonstrasjon utenfor Downing Street 10.

Folk i London reagerer på at det er satt opp svære reklameboards for Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman i forbindelse med hans statsbesøk i Storbritannia. Nettavisa Middle East Eye skriver polemisk at «London blir som Riyadh».

Statsminister Theresa May satt klar med økonomiske avtaler mellom Saudi-Arabia og Storbritannia til en verdi av 90 milliarder dollar.

For det er store profitter å hente på å støtte hodekapperregimet i Riyadh, og de profittene vil kapitalen i Storbritannia ha sin del av. En liten gruppe demonstranter møtte opp foran Downing Street 10 for å fordømme Saudi-Arabias krig mot Jemen og protestere mot Londons knefall for Riyadh.

Statsminister May lar seg ikke hefte ved at Saudi-Arabia fører en krig mot det fattige nabolandet Jemen som til nå har drept over 10.000 sivile, har ødelagt helsevesen, skoler, matvarelagre og vannforsyning og brakt nærmere 20 millioner mennesker ut i akutt nød. Krigsindustrien er viktigere, og den får sitt.

Middle East Eye avslørte nylig at det har vært en voldsom vekst i Storbritannias hemmelige våpensalg til Saudi-Arabia. Og dette våpensalget har direkte betydning for Saudi-Arabias krigføring i Jemen.

Den britiske imperialismen har alltid støttet det reaksjonære Saud-regimet, og uten den britiske kolonialismens aktive støtte kunne ikke regimet ha sett dagens lys slik det gjorde. Denne støtten til den islamske staten Saudi-Arabia har fortsatt til denne dag.

 

Les mer om krigen i Jemen på steigan.no

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDom i Solna i Sverige: Mannen ble frikjent for vold fordi «kvinnen var av dårlig familie»
Neste artikkelMed rett til å juge
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).