London «blir som Riyadh» når May ruller ut den røde løperen for kronprins Salman

1
Store reklameboards i London hyller kronprins Salman. Demonstrasjon utenfor Downing Street 10.

Folk i London reagerer på at det er satt opp svære reklameboards for Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman i forbindelse med hans statsbesøk i Storbritannia. Nettavisa Middle East Eye skriver polemisk at «London blir som Riyadh».

Statsminister Theresa May satt klar med økonomiske avtaler mellom Saudi-Arabia og Storbritannia til en verdi av 90 milliarder dollar.

For det er store profitter å hente på å støtte hodekapperregimet i Riyadh, og de profittene vil kapitalen i Storbritannia ha sin del av. En liten gruppe demonstranter møtte opp foran Downing Street 10 for å fordømme Saudi-Arabias krig mot Jemen og protestere mot Londons knefall for Riyadh.

Statsminister May lar seg ikke hefte ved at Saudi-Arabia fører en krig mot det fattige nabolandet Jemen som til nå har drept over 10.000 sivile, har ødelagt helsevesen, skoler, matvarelagre og vannforsyning og brakt nærmere 20 millioner mennesker ut i akutt nød. Krigsindustrien er viktigere, og den får sitt.

Middle East Eye avslørte nylig at det har vært en voldsom vekst i Storbritannias hemmelige våpensalg til Saudi-Arabia. Og dette våpensalget har direkte betydning for Saudi-Arabias krigføring i Jemen.

Den britiske imperialismen har alltid støttet det reaksjonære Saud-regimet, og uten den britiske kolonialismens aktive støtte kunne ikke regimet ha sett dagens lys slik det gjorde. Denne støtten til den islamske staten Saudi-Arabia har fortsatt til denne dag.

 

Les mer om krigen i Jemen på steigan.no

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. SHO says:

    Det kan se ut som Saudi familien er et slags forbrytersyndikat som har som målsetting å plyndre de landområdene som de besitter i ren kolonialistisk stil og er i liten grad opptatt av å utvikle disse områdene økonomisk. Dette samsvarer med stormaktenes imperialistiske interesser, dette sikrer stor energieksport fra disse landområder. (Og det er jo egentlig også slik i Norge, Norges store olje/gass-eskport har ikke vært optimal for norsk økonomi, bla noe som Hermod Skånland og Kåre Willoch har påpekt).

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere