Dom i Solna i Sverige: Mannen ble frikjent for vold fordi «kvinnen var av dårlig familie»

5
GW Persson kommenterer dommen på SVT.

– Solna tingsrätt ansåg att den misshandlade kvinnan inte gick att lita på och friade hennes make för misshandel – eftersom hon kommer från en mindre bra familj. Dessutom skriver man att det inte är ovanligt att kvinnor ljuger om hot och våld.

Dette skriver svenske Aftonbladet 4. mars 2018. Avisa skriver videre:

«Den 37-årige mannen polisanmäldes för att ha misshandlat sin hustru i april 2015 genom att knuffa in henne i möbler, slå henne i ansiktet, dra i hennes hår samt trycka en sko i kvinnans ansikte. I slutet av februari kom rättens utslag – och mannen frias i en dom i Solna tingsrätt. I domskälen framför rätten en rad påståenden som ska visa att kvinnan inte går att lita på.
Bland annat hävdas att makens familj ”verkar vara en bra familj, till skillnad från hennes, vilket också har betydelse för bedömningen av skuldfrågan”.»

Retten mener videre at det svekker kvinnens troverdighet at hun ikke gråt da hun la inn politianmeldelse, samt at hun i det hele tatt hadde anmeldt mannen. I stedet burde hun ha henvendt seg til den tiltalte mannens familie, sier Solna tingsrätt.

Kriminologen Leif GW Persson kommenterer dommen i Veckans brott på SVT. Dette TV-innslaget er sitert i Aftonbladet

– Det är så jävla enfaldigt, jag har aldrig läst något liknande och då har jag nog ändå klämt omkring 5 000 domar genom åren, sier GW til Aftonbladet.

De to meddommerne som frikjente mannen, centerpartistene Ebtisam Aldebe og Hasan Fransson, har blitt ekskludert fra partiet etter at denne saka ble kjent i media. GW er ikke mye imponert over Centerpartiets holdning til denne saka:

– Centern ska ha varit omedvetna om detta. Morsning! De har bara haft en tanke i huvudet. Den här nämndemannen och hennes man har cirka 100 000 muslimer i sin hand. Och om de säger ”nu ska ni rösta på C”, ja då gör de det. 100 000 röster motsvarar ett mandat i riksdagen, säger Leif GW Persson.

Så enkelt kan det altså gjøres å innføre sharia, via de rette meddommerne. Dommen blir neppe stående etter all den oppmerksomheten den har fått. Men den minner om at kvinner fortsatt har mye å kjempe for, til og med kamper man trodde var vunnet for lenge siden. Kanskje en sak for 8. marstogene?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Det er interessant å legge merke til at svært mange kulturliberalister og EU-infiserte innvandringsadministarorer i Norge er tause i denne saken. Dermed legger de hele saken i FRPs hender! Jeg synes videre det er en slående likhet mellom dette sharia-inspirerte overgrepet og det norske miljøets behandling av Søviknessaken. I Norge bruker ikke regimet forhistorisk ideologi for å holde de svake nede. De lar bare simpelthen den svake sykne hen uten et ord og skjuler mest mulig.

  2. Avatar for baluba baluba says:

    Det er flott at Steigan er så allsidig at han tar md noe typisk HRS stoff også. Jeg har en annen episode fra det rettshavarerte Sverige der hovedmannen, en svorsk/Iraker på 28 år er betrodd i hjemmetjenesten med de aller svakeste av de eldre som målgruppe. Nå ser vi jo fra Norge at det er akkurat sånne som oppfordres til å søke som helsefagarbeidere og har fortrinnsrett slik dette systemet også gjorde med kvinner da jeg var ferdig med utdannelsen i mitt fag. Spørsmålene kan være mange her. Sakene fra Sverige med mishandlig og voldtekter av eldre er også desverre blitt mange etter hvert.

  3. Selv om begrunnelsen kan virke middelaldersk, så kjenner jeg godt igjen den. Også fra egen familie. Nå er rett nok de trøndere, men læll da…

  4. Avatar for baluba baluba says:

    Ny episode. En kvinne i rullestol ble natt til fredag overfallt, kastet i bakken og ranet på Holtet i Oslo. Gjerningsmannen ble heldigvis tatt, og får nok sikkert en advarsel, men hvem var han?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

5 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.