Leif Sande: – Nå må vi få slutt på krigen i Syria

0

Fagforeningsveteranen og den tidligere forbundslederen i LO Leif Sande skriver på sin blogg: Nå må vi få slutt på krigen i Syria. Norge må trekke tilbake støtten til opprørerne og bidra til at de gir seg.

Sande skriver videre:

Nå må verdenssamfunnet og vi ta ansvar og få slutt på krigen i Syria. Nå må man innse at Assad har vunnet kampen mot opprørerne som ville kvitte seg med han. Norge må i FN gi klar beskjed om at fortsatt krig er ingen løsning, og at støtte til opprørere uansett hvem de er,  må ta slutt. Vi kan ikke lenger la oss diktere av amerikanske stormaktsinteresser og  islamsk religionskrig,  og bidra til fortsatte massedrap og flyktningestrømmer ut fra krigsherjede land i Nord Afrika og Midt Østen.

Leif Sande er nå vararepresentant på Stortinget for Arbeiderpartiet. Han har vært leder av LO-forbundet Industri og Energi, som med sine 60.000 medlemmer er et av Norges største.

Sande tar også avstand fra Høyre-politikeren Morten Myksvoll som skriver på kommentarplass i Bergens Tidende:

Frankrike og USA bør bombe presidentpalasset i Damaskus. Borna i Aust Ghouta treng handling ikkje tomme ord.

Det at nettopp en arbeiderpartimann og fagforeningsmann som Leif Sande går ut så hardt mot den norske støtten til krigen mot Syria burde åpne for et større fagforeningsengasjement mot krigen. At en Ap-politiker går så tydelig ut, burde også få den tradisjonelle venstresida til å våkne av tornerosesøvnen og gjøre det de burde ha gjort for lenge siden, nemlig å starte en bevegelse mot denne imperialistiske intervensjonskrigen.

Nå skal man ikke beskylde Sande for å levere noen krystallklar analyse av krigen i Syria, verken av årsakene til eller av utviklinga av den. Men det at han går så tydelig inn for å få stoppet krigen, burde få en oppfølging.

Hører du Bjørnar Moxnes, Leif Sande har servet, vil du smæsje?

Og er det noen som kunne få til et fagforeningsopprop for å stoppe Norges støtte til krigen, så er det vel Boye Ullmann, mannen som er et helt LO-sekretariet på egen hånd.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelEt stort flertall mot våpensalg til krigen i Jemen – Stortinget lar det antakelig fortsette
Neste artikkelHva har nå norske soldater i Niger å gjøre?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).