Jihadistene fortsetter å tape i Øst-Ghouta, frigjøringa av byen nærmer seg

0

Som vi meldte i går har den syriske hæren lykkes i å dele den jihadistkonrollerte enklaven i Øst-Ghouta i tre. (Se oppdatert kart.) 11. mars 2018 var denne tredeling et faktum. Kampene pågikk da nær byen Harasta, der Ahrar al-Sham, som er knyttet til det muslimske brorskapet og al-Qaida filialen Ha’yat Tahrir al-Sham (bedre kjent som Jabhat al-Nusra) har sine befestninger.

Dette melder almasdarnews.

Dette gjennombruddet gjør at det vil kunne bli mulig for den syriske regjeringa å få til en våpenhvile med Jaysh al-Islam, som er den tredje store jihadistgruppa i området, mener Southfront.

Som ventet og varslet på forhånd kom det påstander om at den syriske regjeringa hadde brukt klorgass i Øst-Ghouta. Påstandene er ikke underbygd av fakta, og de gir ingen militær mening. Alt taler for at det er enda en provokasjon fra jihadistene for å forsøke å vinne internasjonal sympati og svekke den syriske regjeringas posisjon.

USAs forsvarsminister James «Mad Dog» Mattis advarte Syria mot å bruke giftgass, skriver CNN. «Jeg vil bare understreke at det ville være veldig uklokt av dem å bruke gassvåpen,» sa Mattis til journalister mens han var på vei til Oman.

Uklokt, det skal være sikkert og visst. man kan også si meningsløst. Syria har ingen interesse av eller noe behov, hvis man kan bruke et slikt ord, for å bruke gass. De eneste som ville tjene på noe sånt, ville være USA-alliansen og deres jihadistiske leiesoldater. Derfor er det åpenbart at dette igjen er fabrikert. Og Mattis sa da heller ingenting om at USA hadde noen form for beviser for noe slikt.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.