«Mad Dog» Mattis truer med militæraksjon mot Syria, men har ikke noe bevis for bruk av gass

0
White Helmets prøver igjen å bruke påstander om gass for å utløse amerikansk bombing av Syria.

USAs forsvarsminister, Jim «Mad Dog» Mattis, har truet med militæraksjon mot Syria, på grunn av påstått bruk av gass. Han innrømmer samtidig at USA ikke har noen beviser for at noe slikt gassangrep har funnet sted, men sier at USA «ser etter bevis». Det Mattis viser til er at «andre grupper på bakken, NGOer, krigere på bakken har sagt at gass er blitt brukt».

Sannsynligvis er det White Helmets som er denne NGOen på bakken, som «Mad Dog» tenker på, siden de publiserte et foto 1. februar 2018 av det de sa var en «frivillig arbeider som er blitt utsatt for klorgassangrep».

Som vanlig i slike tilfeller har hovedstrømsmediene i USA hoppet på dette, og som vanlig er det tynt med beviser, så tynt at Mattis må innrømme at de ikke finnes. Og som vanlig glemmer mediene at USAs utenriksdepartement så seint som i oktober 2017 skrev følgende på sine nettsider:

«Tactics of ISIS, Hayat Tahrir al-Sham, and other violent extremist groups include the use of suicide bombers, kidnapping, small and heavy arms, improvised explosive devices, and chemical weapons. They have targeted major city centers, road checkpoints, border crossings, government buildings, shopping areas, and open spaces, in Damascus, Aleppo, Hamah, Dara, Homs, Idlib, and Dayr al-Zawr provinces.» (Vår utheving.)

Denne innrømmelsen er nå fjernet, så hvis du klikker på lenken til den. får du en feilmelding. Men heldigvis finnes det jo skjermdumper av innrømmelsen.

Skjermdump fra nettsidene til US State Department 22. oktober 2017.

Den opprinnelige tittelen på Reuters artikkel var: «Mattis says has no evidence of sarin gas used in Syria, but concerned», og det er fortsatt slik artikkelen framstår i Google. Klikker man på den, ser man at overskriften er endret til «US’ Mattis says concerned about Syria’s potential use of sarin gas». 

Reuters artikkel slik den fortsatt (3. februar 2018) ser ut i Google.

Mattis fikk tilnavnet «Mad Dog» etter beleiringen av og angrepet på Fallujah i Irak i 2004 da US Marines under hans kommando drepte så mange sivile at den lokale fotballstadion måtte gjøres om til gravplass. Mattis skal ha vært imot angrepet på forhånd, men hadde kommandoen da det skjedde, og har derfor ansvaret.

Talsperson Heather Nauert fra State Department hadde heller ingen bevis å legger fram, men det hindret henne ikke å fordømme Russland for å tillate Syrias regjering å bruke gass. Og sjefen hennes, Rex Tillerson, presterte følgende logiske akrobatøvelse:

«Whoever conducted the attacks Russia ultimately bears responsibility for the victims in eastern Ghouta and countless other Syrians targeted with chemical weapons since Russia became involved in Syria.»

Altså: Uansett hvem som brukte gass, så er det i siste instans Russlands feil. Og Reuters artikkel om saka etter å ha hørt på Tillerson sier:

«Mattis, speaking with reporters, said the Syrian government had repeatedly used chlorine as a weapon. He stressed that the United States did not have evidence of sarin gas use.»

Så det er all grunn til å tro at det er al-Qaidas PR-avdeling White Helmets som har vært ute med et av de arrangerte teaterforestillingene sine igjen i enda et forsøk på å skape opinion for USA-bombing av Syria. De har gjort mye sånt, og har også gjerne brukt barn i sine PR-stunts for å utløse en større krig i Syria.

White Helmets (al-Qaida) bruker hele tida barn i propaganda for full krig

7. april gikk USA til et nokså halvhjertet angrep på en flybase i Syria etter tilsvarende påstander om gassangrep. Men USAs etterretningsfolk visste hele tida at Syria ikke hadde brukt gass i Khan Sheikhoun. Derfor var de sjokkerte og fortvilte da president Donald Trump gikk på mediahistorien og gikk til angrep uten å sjekke etterretninga. Den gravende journalisten Seymour Hersh har fått tilgang til en samtalelogg mellom en sikkerhetsrådgiver og en amerikansk soldat. Den er gjengitt i Welt am Sonntag 25. juli 2017. 

Der gjengir han en samtale med en amerikansk soldat som hadde ansvaret for overvåkinga av den sektoren:

«American Soldier (AS): We got a fuckin‘ problem

None of this makes any sense. We KNOW that there was no chemical attack. The Syrians struck a weapons cache (a legitimate military target) and there was collateral damage. That’s it. They did not conduct any sort of a chemical attack.»

Så det er ikke første gang jihadistenes PR-avdeling har forsøkt å bløffe USA med falske rapporter om gassangrep, men denne gangen ser de ut til å ha gjort enda dårligere arbeid enn tidligere.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelLO-toppen og stortings-Ap i snublende utakt med den kraftkrevende grasrota
Neste artikkelFrankrike tilbyr Iran eurolån for å omgå USA-sanksjoner
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).