«Mad Dog» Mattis truer med militæraksjon mot Syria, men har ikke noe bevis for bruk av gass

4
White Helmets prøver igjen å bruke påstander om gass for å utløse amerikansk bombing av Syria.

USAs forsvarsminister, Jim «Mad Dog» Mattis, har truet med militæraksjon mot Syria, på grunn av påstått bruk av gass. Han innrømmer samtidig at USA ikke har noen beviser for at noe slikt gassangrep har funnet sted, men sier at USA «ser etter bevis». Det Mattis viser til er at «andre grupper på bakken, NGOer, krigere på bakken har sagt at gass er blitt brukt».

Sannsynligvis er det White Helmets som er denne NGOen på bakken, som «Mad Dog» tenker på, siden de publiserte et foto 1. februar 2018 av det de sa var en «frivillig arbeider som er blitt utsatt for klorgassangrep».

Som vanlig i slike tilfeller har hovedstrømsmediene i USA hoppet på dette, og som vanlig er det tynt med beviser, så tynt at Mattis må innrømme at de ikke finnes. Og som vanlig glemmer mediene at USAs utenriksdepartement så seint som i oktober 2017 skrev følgende på sine nettsider:

«Tactics of ISIS, Hayat Tahrir al-Sham, and other violent extremist groups include the use of suicide bombers, kidnapping, small and heavy arms, improvised explosive devices, and chemical weapons. They have targeted major city centers, road checkpoints, border crossings, government buildings, shopping areas, and open spaces, in Damascus, Aleppo, Hamah, Dara, Homs, Idlib, and Dayr al-Zawr provinces.» (Vår utheving.)

Denne innrømmelsen er nå fjernet, så hvis du klikker på lenken til den. får du en feilmelding. Men heldigvis finnes det jo skjermdumper av innrømmelsen.

Skjermdump fra nettsidene til US State Department 22. oktober 2017.

Den opprinnelige tittelen på Reuters artikkel var: «Mattis says has no evidence of sarin gas used in Syria, but concerned», og det er fortsatt slik artikkelen framstår i Google. Klikker man på den, ser man at overskriften er endret til «US’ Mattis says concerned about Syria’s potential use of sarin gas». 

Reuters artikkel slik den fortsatt (3. februar 2018) ser ut i Google.

Mattis fikk tilnavnet «Mad Dog» etter beleiringen av og angrepet på Fallujah i Irak i 2004 da US Marines under hans kommando drepte så mange sivile at den lokale fotballstadion måtte gjøres om til gravplass. Mattis skal ha vært imot angrepet på forhånd, men hadde kommandoen da det skjedde, og har derfor ansvaret.

Talsperson Heather Nauert fra State Department hadde heller ingen bevis å legger fram, men det hindret henne ikke å fordømme Russland for å tillate Syrias regjering å bruke gass. Og sjefen hennes, Rex Tillerson, presterte følgende logiske akrobatøvelse:

«Whoever conducted the attacks Russia ultimately bears responsibility for the victims in eastern Ghouta and countless other Syrians targeted with chemical weapons since Russia became involved in Syria.»

Altså: Uansett hvem som brukte gass, så er det i siste instans Russlands feil. Og Reuters artikkel om saka etter å ha hørt på Tillerson sier:

«Mattis, speaking with reporters, said the Syrian government had repeatedly used chlorine as a weapon. He stressed that the United States did not have evidence of sarin gas use.»

Så det er all grunn til å tro at det er al-Qaidas PR-avdeling White Helmets som har vært ute med et av de arrangerte teaterforestillingene sine igjen i enda et forsøk på å skape opinion for USA-bombing av Syria. De har gjort mye sånt, og har også gjerne brukt barn i sine PR-stunts for å utløse en større krig i Syria.

White Helmets (al-Qaida) bruker hele tida barn i propaganda for full krig

7. april gikk USA til et nokså halvhjertet angrep på en flybase i Syria etter tilsvarende påstander om gassangrep. Men USAs etterretningsfolk visste hele tida at Syria ikke hadde brukt gass i Khan Sheikhoun. Derfor var de sjokkerte og fortvilte da president Donald Trump gikk på mediahistorien og gikk til angrep uten å sjekke etterretninga. Den gravende journalisten Seymour Hersh har fått tilgang til en samtalelogg mellom en sikkerhetsrådgiver og en amerikansk soldat. Den er gjengitt i Welt am Sonntag 25. juli 2017. 

Der gjengir han en samtale med en amerikansk soldat som hadde ansvaret for overvåkinga av den sektoren:

«American Soldier (AS): We got a fuckin‘ problem

None of this makes any sense. We KNOW that there was no chemical attack. The Syrians struck a weapons cache (a legitimate military target) and there was collateral damage. That’s it. They did not conduct any sort of a chemical attack.»

Så det er ikke første gang jihadistenes PR-avdeling har forsøkt å bløffe USA med falske rapporter om gassangrep, men denne gangen ser de ut til å ha gjort enda dårligere arbeid enn tidligere.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. SHO says:

  Kanskje det er på tide at USA bomber det landet som brukte atombomber på levende mennesker? Her mangler det ikke beviser.

 2. Så Mathis trenger bevis for å gå til angrep, en merkelig innrømmelse, for hvis USA har behøvd bevis, så har de da produsert dem selv, som vi så i krigen mot Irak. Teatergruppen White Helmets hjelper gjerne til med å produsere bevis, men de trenger litt mer trening, feks så behandler en ikke skadde eksponert for sarin gass uten hansker, slik som de har latt seg avbilde tidligere, da blir en pasient selv i beste fall.
  Det Mathis sier er at får de den minste lille unnskyldning, så går de til angrep. Da er et angrep fra USA vanskelig å komme utenom. En må bare håpe det beste for Syrias sin del, at angrepet uteblir.

 3. baluba says:

  Mannen, som ser ut som en enda blekere utgave av Roosevelt, blir presentert i media som et naut. Kan dette være tilfelle? Er han bare en marionett?

 4. Min intuisjon forteller meg at etter nedskytingen av det russiske SU-25 i Idlib-provinsen i ettermiddag så vil Syriakrigen gå inn i en drastisk fase.
  Videoer viser islamistene danse på vraket og juble Allah Akhbar. Høyst sannsynlig er også piloten drept etter fallskjermlanding, flyet skutt ned av en Manpad.
  Dette skjedde for mange timer siden og var ikke sentralt på dagsnyttene,skjønt det kan være en hendelse som utløser langt større kriger.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere