Jan Balstad (Ap): – Frykter at EU-tilhengere skal få Norge inn i ACER

0
– Det ser ut for meg i ACER-debatten at det er en strategi fra EU-tilhengere  å knytte oss så tett til EU som overhodet mulig. De vil ha oss inn i alle deres byråer.

Det sier leder av Nesodden Arbeiderparti og forhenværende nestleder i LO, Jan Balstad, til ABC Nyheter.

I et annet intervju med ABC Nyheter sa Balstad:

«– Vi ønsker ikke å bli medlem av EUs energiunion og ACER, sier Jan Balstad, som krever at Arbeiderpartiets stortingsgruppe lar alle fylkesårsmøtene uttale seg i striden før de tar stilling.

– Jeg mener at alle muligheter for at andre skal få inngrep i hvordan vi skal bruke vår kraft, må avvises. Energien vår er ett av områdene Norge kan leve av i framtida med all den usikkerheten som er knytta til framtidige arbeidsplasser og miljø.»

Nesodden-politikeren er redd grunnplanet i Arbeiderpartiet ikke blir hørt før stortingsgruppa fatter sin beslutning om energiunionen. Hans partilag har vedtatt en uttalelse mot Acer, og de vil fremme den for fylkesårsmøtet i Akershus, men da vil allerede Stortingets energi- og miljøkomité ha avgitt sin innstilling.

Så mye for lokaldemokratiet og partidemokratiet i Ap. Og det ser ut til at det blir mangemillionærene Espen Barth Eide og Jonas Gahr Støre som får det som de vil, og ikke fagforeningsveteraner som Jan Balstad.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.