Jan Balstad (Ap): – Frykter at EU-tilhengere skal få Norge inn i ACER

0
– Det ser ut for meg i ACER-debatten at det er en strategi fra EU-tilhengere  å knytte oss så tett til EU som overhodet mulig. De vil ha oss inn i alle deres byråer.

Det sier leder av Nesodden Arbeiderparti og forhenværende nestleder i LO, Jan Balstad, til ABC Nyheter.

I et annet intervju med ABC Nyheter sa Balstad:

«– Vi ønsker ikke å bli medlem av EUs energiunion og ACER, sier Jan Balstad, som krever at Arbeiderpartiets stortingsgruppe lar alle fylkesårsmøtene uttale seg i striden før de tar stilling.

– Jeg mener at alle muligheter for at andre skal få inngrep i hvordan vi skal bruke vår kraft, må avvises. Energien vår er ett av områdene Norge kan leve av i framtida med all den usikkerheten som er knytta til framtidige arbeidsplasser og miljø.»

Nesodden-politikeren er redd grunnplanet i Arbeiderpartiet ikke blir hørt før stortingsgruppa fatter sin beslutning om energiunionen. Hans partilag har vedtatt en uttalelse mot Acer, og de vil fremme den for fylkesårsmøtet i Akershus, men da vil allerede Stortingets energi- og miljøkomité ha avgitt sin innstilling.

Så mye for lokaldemokratiet og partidemokratiet i Ap. Og det ser ut til at det blir mangemillionærene Espen Barth Eide og Jonas Gahr Støre som får det som de vil, og ikke fagforeningsveteraner som Jan Balstad.

 

Forrige artikkelVad andra medier inte berättar om östra Ghouta
Neste artikkelEt stort flertall mot våpensalg til krigen i Jemen – Stortinget lar det antakelig fortsette
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).