Buzzfeed saksøker demokratene over Russland-beskyldninger

0

Nyhetsnettstedet Buzzfeed saksøker Demokratenes Nasjonale Komité (DNC) for å få informasjon om påstått russisk hacking av DNCs servere.

Bakgrunnen for søksmålet er at Buzzfeed selv er blitt saksøkt av Aleksej Gubarev, en russisk forretningsmann som mener det var injuriende da nettstedet la ut det såkalte «Steele Dossier», med påstander om at Gubarev og firmaet hans var involvert i hacking av DNCs servere.

Steele-rapporten ble forfattet av den britiske tidligere etterretningsagenten Christopher Steele. Hans oppdragsgiver var firmaet Fusion GPS, og det demokratiske partiet finansierte oppdraget. Mye av innholdet i rapporten er ubekreftet, og det har skapt mye debatt i amerikanske medier at rapporten later til å ha blitt brukt for å skaffe tillatelse til overvåking av Carter Page. Page var tilknyttet Trump-kampanjen.

Buzzfeed mener at dersom de kan få tilgang på DNCs informasjon om den påståtte hackingen, så vil dette styrke deres forsvar mot søksmålet fra Gubarev. De vil derfor at en føderal domstol pålegger demokratene å gjøre informasjonen tilgjengelig.

Vanity Fair skriver at Demokratene helst ikke vil dele informasjonen de sitter på, fordi dette kan gjøre dem sårbare for mer hacking.

«In legal papers, the D.N.C. has argued that disclosing the digital signatures, supposedly left by the Russia-directed hacking organizations known as Cozy Bear and Fancy Bear, would inevitably expose details of the D.N.C.’s information systems, possibly making them more vulnerable to another hack. (A D.N.C. spokeswoman did not immediately have a comment late Tuesday afternoon.)»

Søksmålet mot demokratene er ikke det eneste Buzzfeed har gjort for å forsvare seg. De har også hyret et team, ledet av en tidligere FBI-ansatt, til å lete i alle verdens kriker og kroker etter informasjon som kan bekrefte innholdet i rapporten nettstedet bidro til å offentliggjøre.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.