Amerikanske politikere sammenlikner «Russiagate» med Pearl Harbor

7

Når hele huskestua omkring Russlands angivelige innblanding i USAs presidentvalg koker ned til en tiltale mot 13 russere, får det hele et latterlighetens skjær over seg.

Latteren stilner imidlertid i strupen når man leser amerikanske politikeres kommentarer. Senatorer fra begge partier omtaler denne angivelige, og fortsatt ikke beviste, innblandinga for «en krigshandling», en 9/11-handling» og en «hendelse av Pearl Harbor-skala».

John McCain sa allerede rett etter presidentvalget at «Russlands cyberangrep er en krigshandling.»

Senator Jeanne Shaheen fra Demokratene sa i 2017 at «Russlands hacking er en krigshandling.»

Hillary Clinton sa under sin boklansering i 2017 at «Russlands innblanding i valget i USA var et «cyber 9/11».»

Krigshisseren Tom Friedman kalte den angivelige hackinga for en «Pearl Harbor scale event».

Demokratenes medlem av Representantenes hus, Jerry Nadler, New York, sa på MSNBC 17. februar 2018 at russisk trolling er å sammenlikne med Pearl Harbor (equivalent to).

Når ledende politikere i verdens største atommakt snakker om dette som en krigshandling, en 9/11-begivenhet og en Pearl Harbor-skala hendelse, så sier de i så klar tekst som mulig at dette er stort nok og alvorlig nok til at det gir USA rett og grunn til å gå til krig.

Pearl Harbor er som kjent det man i kortform kaller det japanske bombeangrepet på marinebasen Pearl Harbor 7. desember 1941. Åtte amerikanske marinefartøyer ble skadet og fire av dem sank. 188 fly ble ødelagt og 2403 soldater ble drept og 1178 såret.

Angrepet førte til at USA gikk inn i den andre verdenskrigen.

Terroraksjonene i USA 11. september 2001 førte som kjent til at George W. Bush proklamerte krigen mot terror, en krig som fortsatt pågår og som har rammet mer enn ti land land og har kostet mer enn en million mennesker livet og ført til enorme ødeleggelser både materielt og menneskelig.

Så ledende politikere i USA trekker altså en direkte forbindelse mellom det som angivelig har skjedd nå med begivenheter som har sendt USA i krig. Dette gjør de naturligvis bevisst og med fullt overlegg. Og det er til å fryse på ryggen av. Det må være noe svært alvorlig i veien med et land som fostrer slike politikere.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Dobbeltmoralen er til å ta og føle på: httpshttps://www.rt.com/op-ed/419371-election-meddling-us-russia/

  USA er rista brød, for å bruke deres egen terminologi.

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Her lever vi altså i en globalisert verden med et felles globalt internet og med tilnærmet full bevegelsesfrihet.

  Noe av poenget med dette er vel at folk fra ulike land skal kunne samhandle og påvirke hverandre? Og selvføgelig finnes det troll på internet, det er ikke noe nytt. Og selvfølgelig finnes det rike mennesker og land som støtter organisasjoner som fremmer sine synspunkter i USA bla gjennom media og på internet. Dette er heller ikke noe nytt. Dessuten finnes det hackere og ansatte i ulike organisasjoner som kan lekke opplysninger til media (altså leak og ikke hack). Og alle land må lære seg å beskytte sine IT-systemer, det er ikke noe nytt. Hvis man ikke låser døren når man forlater huset, så kan man ikke klage på at huset rundstjeles? Eieren har også et ansvar for å sikre sine verdier.

  Man skulle nesten tro at USA har mistet all selvtillit og ser spøkelser på høylys dag overalt.
  Løsningen for USA må da bli å løsrive seg fra resten av verden ved feks å innføre innreiseforbud og ved fysisk sett å bryte internet-forbindelsene til utlandet. Hvis dette i det hele tatt vil kunne løse det påvirkningsproblem med lekasjer og falske påstander som det nå snakkes om i USA.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

7 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.