Nord- og Sør-Korea vil marsjere under felles flagg under åpninga av OL

0

Nord- og Sør-Korea har bekreftet at de to landa vil marsjere inn på OL-stadioen i Pyeongchang under felles koreansk flagg. Dette kommer som et resultat av fredsforhandlingene i Panmunjeom. Dette melder KBSnews.

De to landa vil også danne et felles kvinnelig ishockeylag som deltaker i olympiaden.
Avtalen består av 11 punkter, og er den mest omfattende avtalen i sitt slag. Det vil bli arrangert en felles kulturtilstelning for de to landa i Geumgang i nord forut for lekene.
Det vil også være felles treningsopplegg for skiutøverne fra de to statene i skianlegget i Masikryong i nord.

Sørkoreanske tjenestemenn vil reise til Nord-Korea i den nærmeste tida for å forberede disse arrangementene. På viseministernivå er også de to delegasjonene blitt enige om at Nord-Korea skal sende et demonstrasjonslag i taekwondo på om lag 30 deltakere til PyeongChang. Nord-Korea skal også sende offisielle heiagjenger som vil delta sammen med sine sørkorenske kolleger under lekene.

I den svært farlige situasjonen Korea befinner seg i etter Donald Trump truet med å utslette Nord-Korea, må man ha lov til å betrakte disse forhandlingsresulatene som et betydelig skritt i riktig retning, og forhåpentlig en plattform for at de to Korea-statene sjøl tar styring over sin egen skjebne.

Det som mangler er at USA gir opp sin konfrontasjonspolitikk og setter seg til forhandlingsbordet for å få til en endelig avslutning av krigstilstanden på Korea-halvøya.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.