FBI-agenter snakket om «hemmelig klubb»

0

To FBI-ansatte har vært i søkelyset etter at kommunikasjonen mellom dem viste en sterk motvilje mot Donald Trump, samt utsagn som kunne tyde på at de aktivt jobbet for å stoppe Trump fra å bli USAs president.

Peter Strzok og Lisa Page hadde begge fremtredende jobber i FBI. De var involvert i etterforskningen av Hillary Clinton, og Strzok var ansvarlig for å endre språket i utkastet til FBI-direktør James Comeys redegjørelse for etterforskningen mot Clinton.

«Electronic records show Peter Strzok, who led the investigation of Hillary Clinton’s private email server as the No. 2 official in the counterintelligence division, changed Comey’s earlier draft language describing Clinton’s actions as «grossly negligent» to «extremely careless,» the sources said.»

De to FBI-kollegene hadde en relasjon som var mer enn bare vennlig, og utvekslet hyppig meldinger som ble lagret i henhold til FBIs rutiner.

På et tidspunkt skrev Strzok at de kunne ikke ta sjansen på at det utenkelige – at Trump vant valget – skulle skje. Han sammenliknet tankegangen med at man skriver livsforsikring i tilfelle man skulle dø for man fyller 40 år.

«Later in a text from August 15, 2016, Strzok tells Page: «I want to believe the path you threw out for consideration in Andy’s office» — an apparent reference to Deputy FBI Director Andrew McCabe — «that there’s no way he gets elected — but I’m afraid we can’t take that risk. It’s like an insurance policy in the unlikely event you die before you’re 40 . .»»

Tilfeldigvis var det også Strzok som formelt åpnet etterforskningen av mistenkt russisk innblanding i det amerikanske valget, der det åpenbare målet var å finne tegn til konspirasjon mellom Trump-kampanjen og Russland. Han ble imidlertid omplassert til HR-avdelingen på grunn av kommunikasjonen som viste en svært negativ holdning til presidenten.

«CNN has also learned that Strzok was the FBI official who signed the document officially opening an investigation into Russian meddling in the 2016 election, according to sources familiar with the matter. As the No. 2 official in counterintelligence, Strzok was considered to be one of the bureau’s top experts on Russia.»

Page var også en kort periode involvert i etterforskningen ledet av Robert Mueller, men fullførte sitt oppdrag før tekstingen med Strzok ble kjent.

De republikanske kongressmedlemmene Trey Gowdy og John Ratcliffe har gjennomgått kommunikasjonen mellom de to FBI-ansatte. De sier det er flere utsagn enn de som tidligere var kommet fram som vekker bekymring, og savner en god, tilforlatelig forklaring.

«Perhaps this is the first meeting of the secret society»

Hva slags «hemmelig klubb» er det Strzok og Page snakket om?

Nå har det blitt kjent at meldinger mellom Strzok og Page fra 14. desember 2016 til 17. mai 2017 ikke finnes i systemet som skulle ta vare på denne typen kommunikasjon. Justisminister Jeff Sessions har kunngjort at han vil komme til bunns i hva som forårsaket dette merkelige og tilfeldige forsvinningsnummeret.

17. mai 2017 er tilfeldigvis også datoen Robert Mueller ble oppnevnt til å lede etterforskningen av russisk innblanding i valget.

Når det dukker opp flere utsagn som kan tyde på ureglementert virksomhet, samt «tilfeldigheter» som at 5 måneder med lagret kommunikasjon bare forsvinner, så begynner det å bli vanskelig å benekte at det har foregått noe i FBI som ikke tåler dagens lys, og er helt utenfor hva som er organisasjonens mandat og berettigelse.

Det later også til at Strzok og Page, samt Justisminister Loretta Lynch, visste at Hillary Clinton ville slippe tiltale for sin uansvarlige håndtering av eposter allerede før Clinton var intervjuet av FBI.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.