Norge – storprofitør på folkemord

0
Millioner av barn i Jemen lever i en humanitær krise. Mange trues av sultedøden. Noen dør av kolera og andre sjukdommer.

Etter at Jemen-krigen startet ble militæreksporten fra Norge til de krigende landene femdoblet, skriver avisa VG. Avia fortsetter:

I 2016 solgte Norge krigsmateriell til landene som deltar i den svært brutale Jemen-krigen for 319 millioner kroner. I 2014, før krigen startet, var eksporten på kun 56 millioner.

Det fattigste landet i Midtøsten, Jemen, er rammet av en brutal krig der sivilbefolkningen er i fanget i en eskalerende, dødelig og menneskeskapt katastrofe.

Bombing fra luften, bakkekrig og blokade har gjort at situasjonen i landet nå omtales som verdens verste humanitære katastrofe. Hvert tiende minutt dør ett barn i Jemen av sykdommer som kunne vært forhindret, ifølge FN. …

Ti land deltar, i større eller mindre grad, i den Saudi-Arabia-ledede koalisjonen som i 2015 gikk til krig mot Houti-opprørerne i Jemen: Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Egypt, Jordan, Bahrain, Kuwait, Marokko, Qatar (forlot koalisjonen i 2017), Senegal og Sudan.

Regjeringens årlige eksportmelding, som dekker våpeneksport fra Norge, viser en kraftig økningen i eksport av våpen, ammunisjon og annet krigsmateriell til akkurat disse landene:

I 2014 var den totale eksporten av krigsmateriell til landene på 56 millioner kroner. I 2016 var den totale eksporten på 319 millioner kroner.

Det er over en femdobling – eller 465,9 prosent.

Norge har altså ikke bare økt eksporten til de landene som fører denne barbariske krigen. Vi har økt militæreksporten til dem helt enormt, og det gjør oss til storprofitør på folkemord. Det finnes ingen mer hensynsfull måte å si det på. Og tilssynelatende er politikerne såre fornøyde med situasjonen.

Les mer om Jemen på steigan.no.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.