Kvinnelig terrornettverk oppdaget i Tyskland

0

Tysk etterretning har oppdaget et terrornettverk som utelukkende består av islamistiske kvinner, melder Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Burkhard Freier, som er etterretningssjef for Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) i Nordrhein-Westfalen, sier til FAZ det er oppdaget et terrornettverk av 40 salafistiske kvinner i delstaten. Kvinnene utgjør et tett fellesskap bygd på salafistisk doktrine og som også sørger for å oppdra barna i den samme ekstreme varianten av islam.

Det islamistiske kvinnenettverket driver også rekruttering og misjon via internett. Freier understreker at salafisme ikke er det samme som terrorisme, men at alle islamistiske terrorister i Europa har vært salafister. Salafistenes mål er et absolutt teokrati, en islamsk stat basert på sharia.

Tallet på salafister i Tyskland øker, skriver Deutsche Welle på bakgrunn av informasjon fra etterretningssjef Hans-Georg Maassen. Tysk etterretning regner nå med at det finnes 10.800 salafister i Tyskland.

De 40 «søstrene» i Nordrhein-Westfalen hadde fått tillatelse fra sine menn til å utvikle dette nettverket, fordi de hadde oppdaget at kvinne var bedre egnet til å drive rekruttering og til å holde nettverket i live.

Ifølge salafistisk ideologi er kvinner så overveldet av følelser at de er ute av stand til å tenke klart eller ta fornuftige avgjørelser. De må derfor styres av menn, sier salafismen. Men kvinnene er tydeligvis bra nok for å utvide terrornettverkene.

BfV advarer om at nederlagene til Den islamske staten i Irak og Syria har ført til at flere terrorister kommer tilbake til Tyskland. Blant dem er det et økende antall kvinner.

KampanjeStøtt oss

Start diskusjonen på forum.steigan.no