Kvinnelig terrornettverk oppdaget i Tyskland

0

Tysk etterretning har oppdaget et terrornettverk som utelukkende består av islamistiske kvinner, melder Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Burkhard Freier, som er etterretningssjef for Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) i Nordrhein-Westfalen, sier til FAZ det er oppdaget et terrornettverk av 40 salafistiske kvinner i delstaten. Kvinnene utgjør et tett fellesskap bygd på salafistisk doktrine og som også sørger for å oppdra barna i den samme ekstreme varianten av islam.

Det islamistiske kvinnenettverket driver også rekruttering og misjon via internett. Freier understreker at salafisme ikke er det samme som terrorisme, men at alle islamistiske terrorister i Europa har vært salafister. Salafistenes mål er et absolutt teokrati, en islamsk stat basert på sharia.

Tallet på salafister i Tyskland øker, skriver Deutsche Welle på bakgrunn av informasjon fra etterretningssjef Hans-Georg Maassen. Tysk etterretning regner nå med at det finnes 10.800 salafister i Tyskland.

De 40 «søstrene» i Nordrhein-Westfalen hadde fått tillatelse fra sine menn til å utvikle dette nettverket, fordi de hadde oppdaget at kvinne var bedre egnet til å drive rekruttering og til å holde nettverket i live.

Ifølge salafistisk ideologi er kvinner så overveldet av følelser at de er ute av stand til å tenke klart eller ta fornuftige avgjørelser. De må derfor styres av menn, sier salafismen. Men kvinnene er tydeligvis bra nok for å utvide terrornettverkene.

BfV advarer om at nederlagene til Den islamske staten i Irak og Syria har ført til at flere terrorister kommer tilbake til Tyskland. Blant dem er det et økende antall kvinner.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelAviser besværer seg over russisk propaganda, men nevner aldri Vestens egne enorme trollfabrikker
Neste artikkelGrønland smelter – hvor blir det av smeltevannet?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).