USA-koalisjonen hindrer Russland i å gi humanitær hjelp

0
Rukban flyktningleir

Det er umulig å begynne med leveranser av humanitær hjelp til flyktningleiren Rukban i Syria fordi USA ennå ikke har godtatt de nødvendige FN-dokumentene for dette, sier sjefen for Russland senter for mekling mellom de stridende partene, Sergeij Kuralenko.

Det er Almasdarnews som skriver dette.

Vi har meldt om den truende humanitære katastrofen i Rukban tidligere her på steigan.no. 

Rukban ligger nær den syriske grensebyen Tanaf. Den er under USA-koalisjonens kontroll. Fullstendig ulovlig og i strid med både FN-charteret og annen internasjonal lov har USA med sine lojale vasaller på slep okkupert byen og en sone rundt den. USA nekter å gi slipp på basen. Det har allerede fått alvorlige humanitære konsekvenser skriver Sam Heller på Pentagon-nettstedet War on the Rocks.

Sergeij Kuralenko sier til Almasdarnews:

“The Russian reconciliation center continues efforts to organize humanitarian deliveries to the Rukban refugee camp. But, despite the earlier agreements with the US force command at at Tanf, the UN has received no consent from the US side, which makes it impossible to begin practical actions to organize humanitarian convoys,”

Russlands forsvarsdepartement sier at det russiske militære har tilbudt USA å være med på å levere humanitær bistand til Rukban, men at USA har hindret dette. Og sjøl om området er kontrollert av USA-koalisjonen, der Norge deltar, gjør koalisjonen ingenting for å bringe nødhjelp til Rukban.

USA holder fast på sin ulovlige kontroll over Tanaf-basen for å ha en fot innenfor når Syrias framtid skal defineres. Og Norge er der fordi USA vil det slik.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelFør Libya krigen 2011: Afrikas rikeste land, nå et grusomhetens scenario pga Jonas Gahr Støre
Neste artikkelMelding til Grenselandet AS
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).