USA-koalisjonen hindrer Russland i å gi humanitær hjelp

0
Rukban flyktningleir

Det er umulig å begynne med leveranser av humanitær hjelp til flyktningleiren Rukban i Syria fordi USA ennå ikke har godtatt de nødvendige FN-dokumentene for dette, sier sjefen for Russland senter for mekling mellom de stridende partene, Sergeij Kuralenko.

Det er Almasdarnews som skriver dette.

Vi har meldt om den truende humanitære katastrofen i Rukban tidligere her på steigan.no. 

Rukban ligger nær den syriske grensebyen Tanaf. Den er under USA-koalisjonens kontroll. Fullstendig ulovlig og i strid med både FN-charteret og annen internasjonal lov har USA med sine lojale vasaller på slep okkupert byen og en sone rundt den. USA nekter å gi slipp på basen. Det har allerede fått alvorlige humanitære konsekvenser skriver Sam Heller på Pentagon-nettstedet War on the Rocks.

Sergeij Kuralenko sier til Almasdarnews:

“The Russian reconciliation center continues efforts to organize humanitarian deliveries to the Rukban refugee camp. But, despite the earlier agreements with the US force command at at Tanf, the UN has received no consent from the US side, which makes it impossible to begin practical actions to organize humanitarian convoys,”

Russlands forsvarsdepartement sier at det russiske militære har tilbudt USA å være med på å levere humanitær bistand til Rukban, men at USA har hindret dette. Og sjøl om området er kontrollert av USA-koalisjonen, der Norge deltar, gjør koalisjonen ingenting for å bringe nødhjelp til Rukban.

USA holder fast på sin ulovlige kontroll over Tanaf-basen for å ha en fot innenfor når Syrias framtid skal defineres. Og Norge er der fordi USA vil det slik.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.