Saudi-Arabia: Arresterte ledere banket opp og torturert

12
Kronprins bin Salman har foreløpig overtaket og initiativet i Saudi-Arabias versjon av Game of Thrones

Da Saudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman, også kalt MBS, gjennomførte sitt overraskende kupp og arresterte et stort antall prinser, ministre og andre nøkkelpersoner, gikk det tydeligvis hardt for seg.

Middle East Eye rapporterer at noen av lederne som ble arrestert 4. november ble slått og torturert så voldelig at de måtte til behandling på sjukehus etterpå.

Folk ved hoffet forteller også at omfanget av kuppet er mye større enn det man har fått inntrykk av gjennom mediene. Det snakkes om minst 500 arresterte og det dobbelte antallet tatt under forhør. En del av de arresterte ble plukket ut for tortur og påført alvorlige skader på kroppen, men ikke i ansiktet, slik at de skal kunne vises fram på TV seinere, skriver MEE.

Noen ble torturert for å oppgi sine bankkonti, for en del av målet med kuppet var å konfiskere hundrevis av milliarder dollar.

En av de mest innflytelsesrike arrestantene er angivelig prins Bandar bin Sultan, også kalt «Bandar Bush» for sine svært nære forbindelser med George W. Bush. Bandar skal ha tjent en formue som kickback for en våpenavtale med britiske BAE. De skal dreie seg om en sum på 30 millioner dollar, som blant annet gjorde prins Bandar i stand til å kjøpe en landsby i Oxfordshire og andre eiendommer i England.

Prins Bandar var Saudi-Arabias ambassadør i USA fra 1983 til 2005. Han var leder for landets sikkerhetsråd og sjef for den hemmelige etterretningstjenesten. Bandar Bush var en av de mest sentrale skikkelsene i kampanjen for å starte krigen mot Syria.

Kuppet gjorde MBS i stand til å konfiskere bankkonti og verdier til den nette sum av 800 milliarder dollar, eller noe i underkant av et norsk oljefond. Ingen dårlig fortjeneste for et statskupp.

Kuppet i Riyadh ble kombinert med en kraftig retorikk mot Libanon og Iran. Libanon ble beskyldt for, riktignok uten noe som liknet bevis eller troverdighet, å ha «erklært krig mot Saudi-Arabia», og Iran ble beskyldt for å stå bak. I Israel spurte avisa Haaretz om Saudi-Arabia prøvde å få Israel til å gjøre dittarbeidet for seg.

Det har tydeligvis vært et samspill mellom prins bin Sultan og Israel i forbindelse med kuppet. Israels Kanal 10 har publisert et lekket telegram som viser at utenriksdepartementet i Israel støttet Hariris avgang i Libanon, og altså spilte veggspill med bin Sultan.

Det er to av taperne i Syria-krigen, Saudi-Arabia og Israel, som nå forsøker å posisjonere seg til mer krig, og begge ønsker å trekke USA inn i en krig mot Iran. De har ikke hatt noen særlig framgang med dette til nå, men de gir seg ikke.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


12 KOMMENTARER

 1. Mohammad bin Sultan er en sann fyrste! Disse har jeg erfaring med! Den eneste måten vi kan bli kvitt disse fyrstene på er ved å innføre InnGruppe-Demokratiet. Der vil de bli kontrollert av inngruppa, slik at de forblir små, morsomme hybrismonstre.

  Naturligvis er det også nødvendig å knuse tabuet om «mistankens hermeneutikk», som opprettholder fyrstenes makt, ved at vi ikke ser dem for hva de er.

  «Vi er stinne av vikarierende motiver, og de er i virksomhet hele tida. Mange av dem er vi ikke klar over sjøl, fortrengning er en del av vår mentale bagasje. Og vi har diverse strategier for å hindre at de blir avdekka. En viktig strategi å er å bli blodig fornærma. En annen er å bli «djupt såra». Og det finnes mange flere.»- Trond Andresen

 2. -‘Tilbake til moderat islam’……Jeg skjønner ingenting , jeg.
  Mange av disse som har blitt arrestert har jo vært , ja , moderate muslimer.
  De har vært stinne av penger . Det er sant . Men hvem er ikke det av de som er i ledelsen i SA ?

 3. Navn forvirring her? MBS betyr vel Mohammad bin Salman og ikke Mohammad bin Sultan?
  Mohammad bin Salaman er den råtassen som nå foreløpig ganske så vellykket posisjonerer seg for å overta makten i konkursboet Saudi Arabia.

  Det ser ut som Saudi Arabia lever og dør sammen med oljen og oljereservene i landet. Etter oljen er landet konkurs og bankerott. Landet kan feks ikke leve av å eksportere sand, store deler av jordbruket i landet har allerede blitt lagt ned pga kostnadene med å destiliere sjøvann. Det vi kan se fremover er fryktelige krampetrekninger fra et regime som står på kanten av stupet og som er på vei mot undergangen. I Norge diskuterer vi hva vi skal leve av etter olje, i Saudi Arabia er situasjonen mange ganger verre enn i Norge.

 4. «Kuppet gjorde MBS i stand til å konfiskere bankkonti og verdier til den nette sum av 800 milliarder dollar, eller noe i underkant av et norsk oljefond. Ingen dårlig fortjeneste for et statskupp.»

  Helt klart butikk… 🙂 Hvem står på tur når nå det monetære systemet havarerer og bank innskutt og pensjonen er buy buy? Norge, Sverige kanskje Danmark:)

 5. «Kuppet gjorde MBS i stand til å konfiskere bankkonti og verdier til den nette sum av 800 milliarder dollar, eller noe i underkant av et norsk oljefond. Ingen dårlig fortjeneste for et statskupp.»

  Og alt for å bekjempe korrupsjon!

  Ledet av kronprinsen som på impuls kjøpte en liten båt til seg selv for 5oo millioner Euro…

  Båten var verdt mye mindre, men han bare måtte ha den på dagen!

  Noe må man jo finne på når man har slike dyre uvaner !

 6. «De[t] skal dreie seg om en sum på 30 millioner dollar, som blant annet gjorde prins Bandar. .. »

  Milli-arder- ikke – milli-oner dollar her.

  – Få’kke mye landsby for lusne 30 mill pund, vøttø. 😉

 7. En ytterligare dimension av arresteringen av Prins Bandar och dem som är ansvariga i Saudiarabien för Al Yamamah-affären är hur detta för in hela terrordådet mot USA den 11/9 2001 i MbS:s omläggning av landets styre. Det var prins Bandar som var ansvarig för att hjälpen till flygplanskaparna och de brittisk/saudiska Al Yamamapengarna fanns bakom. MbS verkar hålla på att tvätta bort hela den affären tillsammans med allt annat stöd till terrorismen i bl.a. Syrien. Han framställer nu Saudiarabien som motståndare till terrorismen. Se mer här: http://www.larouche.se/nyheter/2011/07/14/911-attacken-10-ar-britternas-roll-till-ytan Men fortfarande fortsätter han kriget mot Jemen med hjälp av bl.a. terrorister från Al Qaida och Daesh som legosoldater.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.