Israel i allianse med Saudi-Arabia for å provosere til krig

11

Som nevnt her tidligere beskyldte Saudi-Arabia helt ubegrunnet Libanon for å ha erklært krig mot oljediktaturet. Samtidig pågår den største militære flyøvelsen i Israel noen gang.

Nå viser det seg at kronprins bin Sultan og Benjamin Natanyahu er svært godt samordnet i sine provokasjoner mot Iran og Libanon.

Den israelsk Kanal 10 publiserte 7. november 2017 et diplomatisk telegram fra israelsk UD til alle landets ambassader. Der går det fram at Israel gir full støtte til Saudi-Arabia mot Hezbollah, Iran og Houthi-geriljaen i Jemen.

Kanal 10s seniorkorrespondent Barak Ravid skrev følgende på Twitter:

Her i engelsk oversettelse:

 • I published on channel 10 a cable sent to Israeli diplomats asking to lobby for Saudis/Harir and against Hezbollah. The cable sent from the MFA in Jerusalem [Israeli Ministry of Foreign Affairs] to all Israeli embassies toes the Saudi line regarding the Hariri resignation.
 • The Israeli diplomats were instructed to demarch their host governments over the domestic political situation in Lebanon – a very rare move.
 • The cable said: «You need to stress that the Hariri resignation shows how dangerous Iran and Hezbollah are for Lebanon’s security.»
 • «Hariri’s resignation proves wrong the argument that Hezbollah participation in the government stabilizes Lebanon,» the cable added.
 • The cable instructed Israeli diplomats to support Saudi Arabia over its war with the Houthis in Yemen. The cable also stressed: «The missile launch by the Houthis towards Riyadh calls for applying more pressure on Iran & Hezbollah.»

Journalisten Richard Silverstein kommenterer dette slik på Middle East Eye:

This indicates that Israel and Saudi Arabia are developing the sort of «no-daylight» relationship that Israeli leaders used to tout with their American counterparts. Together with their combined military might and oil wealth, these two countries could pose a highly combustible commodity.

Bin Salman may have also learned another lesson from Israel: that it is fruitless to seek the help of outside powers in waging such conflicts. He saw Netanyahu spend years fruitlessly begging two US presidents to join him in a military adventure attacking Iran.

His new alliance with Saudi Arabia might provide the military punch he needs to forge a successful series of attacks on regional enemies.

Det er egentlig unødvendig å tilføye, men likevel: Dette er høydramatisk.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Hva skjer hvis Iran, etter å ha blitt angrepet av Israel, går til militært motangrep mot Israel. Hva vil USA gjøre da? Vil USA da føle seg tvunget til å støtte Israel militært ved å delta i krigen mot Iran? Israel er jo i praksis en slags delstat i USA sies det.

  • Det er nu ikke så vanskelig å tenke seg hva som skjer dersom Israel først angriper Iran……for Iran vil nok temmelig sikkert svare på tiltale. Deretter kan alt skje. Israel har jo allerede truet med å angripe Assad/Syria og det vil de nok gjøre parallelt med å angripe Iran. Men Russland vil neppe sitte stille og se på at begge deres allierte blir angrepet, og sjansen er derfor stor for at russerne kommer til å blande seg inn i kampen. Og dermed blir USA dratt inn i krigen….eller de hiver seg med uten å vente på spesiell invitasjon. For krig mellom USA og Russland er nærmest uunngåelig på et eller annet tidspunkt……det vet alle som følger litt med på hva som skjer. Om Israel starter krigen med konvensjonelle våpen, så tar det neppe lang tid før atomvåpnene blir tatt i bruk. Iran har ikke atomvåpen men det har Russland…..og USA….og Saudi-Arabia. Så det kan bli temmelig hett i Midt-Østen når det braker løs……bokstavelig talt….:-(
   Om Tyrkia og Jordan klarer å holde seg utenfor er ikke godt å si…..de klarer det iallfall ikke særlig lenge. Men det store spørsmålet blir hvilken side Tyrkia velger å støtte. Kanskje de støtter Russland og Syria….og Iran. Men Tyrkia har sin egen agenda og de kan fort dolke sine «venner» i ryggen….hvem nå enn det måtte være. Og NATO klarer nok heller ikke å la være å blande seg inn, og da har vi ikke bare en stor regional konflikt……vi har en VERDENSKRIG. Og det blir den aller siste krig som menneskeheten blir å utkjempe.

 2. Mine arabiske venner hevder hard-nakket at huset Saud har jødiske røtter, og at det alltid har vært en forbindelse mellom dem og Israel.

 3. Her erklærer Trump, hvorfor han plutselig skiftet mening om Afghanistan og nå sender stadig nye soldater dit. De skal angivelig nedkjempe terrorister. Men legg merke til hva mad Mattis sier lenger nede: «Mr Mattis said on Sunday that the administration’s new policy went beyond just Afghanistan and was a full «South Asia strategy».» I artikkelen er det Pakistan som nevnes, men IRAN ligger også i Sør-Asia. Legg også merke til i artikkelen som er lenket nedenfor hvordan afghanske myndigheter reagerte da USA bombet en drosje med en Taliban-leder som returnerte fra Iran: Den handlingen tjener ikke freden, sa de.
  https://www.wsj.com/…/family-of-driver-killed-with-taliban-…
  Og i denne talen lenket nedenfor fra 2016 legger general Mattis fram hva han EGENTLIG tenker om Midt-Østen: Det er IRAN som er hovedmotstanderen hans i området!
  https://medium.com/…/gen-james-mattis-the-middle-east-at-an…
  Så NATO bygger seg opp i Afghanistan, IKKE for å skape ro i Afghanistan, men som oppfølging av Mattis’ strategi om å lage trøbbel for Iran. Og det er akkurat det samme bin Salman og Netanyahu holder på med. Så Eriksen Søreides tale i Stortinget i dag og Jens Stoltenbergs erklæringer om NATO og afghanistan, er i beste fall bare en flik av sannheten. De glemmer å nemne sitt forhold til Iran.

 4. Det er ikke slik,SH,at Israel er en delstat i USA, men USA i geopolitikk er en delstat i Israel. Alle de store krigene fra Irak,Libya og Syria har funnet sted under massivt påtrykk og regi av de jødiske lobbyene i USA og tenketankene som de zionistiske neocons bestyrer.
  Til Willy som påpeker mange faktorer. Du glemmer at i den nåværende gigantiske militærøvelsen som finner sted i Israel under navnet «Blue Flag» deltar både Tyskland og Frankrike,for ikke å snakke om «venstresidas» flaggskip: den greske Syrizaregjeringen.
  Alle militæranalytikere hevder at denne ekstremt realistiske øvelsen er en generalprøve for tilintetgjørelsen av Libanon («back to the stoneage» Yoav Gallant) og Hizballah.

 5. Kan følgende scenario være noe vi kan forvente?

  Prins Muhammed bin Salman synes være i ferd med å gå på samme limpinne som Saddam Hussein og andre før han. Basert på løfter fra Israel/USA, planlegger han angrep mot Hezbollah i Libya.

  – Oljen går til USD 100 pr fat
  – Petrodollaren får forlenget liv
  – Salman taper krigen, grunnet manglende støtte fra USA og Israel
  – Deretter borgerkrig/regimeskifte i SA

  Israel kommer ut med militært og politisk svekket nabo
  USA beholder kontrollen over Saudi-oljen, fremfor Kina, som idag som største kunde, ønsker oljen priset i YUAN

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.