Hovedmannen bak Barcelona-terroren var informant for sikkerhetstjenesten

7
El Païs om terrorangrepet i Barcelona

Den spanske avisa El Païs skriver at den spanske etterretningstjenesten CNI har innrømt at den «har hatt kontakt» med hovedmannen bak terrorangrepene i Catalonia i sommer, Abdelbaki Es Satty. De hemmelige tjenestene sier ingenting om hvor lenge denne kontakten pågikk eller hvilken form den hadde. Es Satty ble ifølge El Païs rekruttert som informant for CNI da han satt i fengsel for narkotikaforbrytelser 2010–2014.

Es Satty regnes som hjernen bak terrorhandlingene i Barcelona og omland, og han ble drept da bombefabrikken hans i Alcalan eksploderte før jihaditgruppa hans kunne gjennomføre enda større terrorhandlinger. Tretten mennesker ble drept og over hundre såret da en en mann kjørte en varebil langs La Rambla i Barcelona 17. august 2017. Den islamske staten påtok seg ansvaret.

Gruppa hadde angivelig planlagt en stor terroraksjon i kirken La Sagrada Familia.

Dette skrev den spanske avisa El Español:

Terroristene som begikk Barcelonaterroren hadde andre, og mer blodtørstige planer. Den første ideen om angrepet besto av å fylle tre varebiler av sprengstoff og detonere dem i tre svært overfylte steder i byen. Et av de valgte målene var La Sagrada Familia.
EL ESPAÑOL er informert om at jihadistene hadde planlagt tre angrep, angrep som var veldig forskjellige fra det de endte med å begå. Tre varebiler skulle brukes til massakren, og de tre ble lastet med eksplosiver lagret i en bygning i Alcanar (Tarragona). Jihadistene hadde til hensikt å begå så mye skade som mulig, så de valgte tre av stedene med størst ansamling av mennesker.

Den ene var kirken Sagrada Familia: et symbol på byen og den kristne religionen, et katolsk tempel. Men fremfor alt med en kontinuerlig strøm av mennesker. I 2016 var 4,5 millioner mennesker på besøk inne i kirken. Men hele 20 millioner besøkte omgivelsene til kirken. Et annet mål var å sprenge en varevogn full av sprengstoff på gågata La Rambla.

Også Washington Post og New York Times omtaler påstandene om at Es Satty var CNI-informant. Og begge skriver megetsigende at Spania svarer «ingen kommentarer» til påstandene fra El Païs.

Det er åpenbart at det fortsatt er mye som er ukjent når det gjelder hva spansk etterretning visste og ikke visste forut for terroraksjonen og hva slags forbindelser det har vært og er mellom spansk etterretning og terroristene. Spansk presse har vært nødt til å hale innrømmelsene ut av CNI bit for bit, og etterretninga har ikke vært det minste villig til å legge kortene på bodet.

Også i forbindelses med terroraksjonene i Manchester og London viste det seg at det hadde vært kontakt mellom de hemmelige tjenestene og gjerningsmennene. Og ikke bare kontakt, MI6 hadde hjulpet jihadistene å organisere seg og gitt dem fritt leide for å drive terror i Libya.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Hva skal man si? Det siger frem sakte men sikkert hvem som står bak hva. Man sitter igjen med en ekkel følelse fordi man ikke helt vet hva disse har fått ordre om og fordi saker og ting her forsøkes å holdes skjult. Hvordan kan land rundt sahel-beltet fremstille alt dette militære utstyret bla disse avanserte bombevestene, når vi vet at nesten ingen ting er mulig å hoste frem av teknologi i de fleste muslimske land der analfabetismen florerer? Flere av de er sannsynligvis på vei tilbake til steinalderen. Unntaket var land som Libya men de hadde et velutviklet skolesystem. Det man kunne observere var lagt igjen da man kom inn i øst-Aleppo var amerikansk utviklet utstyr til å produsere bombevester. Sett fra bilder tidligere vist bla på Jiinge.se. Hvordan kan det såkalte «verdenssamfunnet» være så uhumant? det er vel ikke rart at det går av slike bomber når vi masseproduserer dem og lar de radikale islamistene få tak i dem?

 2. Siden USA/NATO/vestlige stay behind-grupper har begått mange terrorangrep i Europa tidligere, på 60/70/80-tallet, kan vi ikke se bort fra at det fortsatt skjer. Men det er desverre sånn som folk flest ikke vil vite.

 3. For å forstå hendelser i Catalonia, må man forstå den pågående konflikten mellom Brüssel og London.

  For å forstå IS i Catalonia må man forstå Modus Operandi hos VX.

  Hvis man setter de to sammen, får noe hr. Færseth ikke liker. Men man får også muligheten til å si f.eks.:

  «Dette blir en interessant vår i Europa. Spredt terror og separatistisk oppblomstring må forventes.»

  Det fine med teorier hr.Færseth ikke liker er dog at man slipper å være redd for muslimer.

 4. Beklager for å si det, men nesten alle av de store aksjonene er falsk flagg operasjoner, alt fra Gulf of Tonkin incident, Riksdagsbrannen, 9/11, 22 Juli osv. Noen av «hendelsene» fant aldri sted og andre var aksjoner som skulle skape forutsetninger til gjøre ting som normalt aldri kunne blitt gjort under vanlige og stabile forhold. Befolkningene er ikke engang klar over hvem fienden er, bare dem som blir representert som fienden i diverse medier og gjennom politikken som utføres av kjøpte politikere i nasjoner.

  https://bitterrealities.files.wordpress.com/2012/05/agenda.jpg?w=768&h=511

 5. Igjen kommer det noen latterlige og udokumenterte påstander, og igjen er Lars Birkelund i sin fantasiverden. Hva i all verden skulle vesten tjene på å terrorisere egen befolkning? Prøv å se på hvem som tjener på denne terrorismen. Først og fremst terrorgruppen selv (les IS). Dernest er det Putin. Å skape frykt, ikke minst fremmedfrykt, for deretter å sette igang krig som skaper masseinnvandring, er et velkjent trekk ved oligarken i Moskva. Men å kommunisere slike tanker på hjemmesiden til denne mikrosekten her, bidrar vel til en rask sletting, evt til de vanlige beskyldningene fra menigheten.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.