Deir Ezzor er frigjort

0

Den syriske arabiske hæren erklærte hele Deir Ezzor fullstendig frigjort etter at de siste stillingene til ISIS ble nedkjempet.

«Den syriske arabiske hærens enheter, i samarbeid med de allierte styrkene, har oppnådd oppdraget til fullstendig frigjøring av Deir Ezzor fra terrororganisasjonen ISIS,» sa en militærkilde 3. november 2017.

Et stort antall ISIS-terrorister, inkludert ledere, ble drept og deres våpen og utstyr ble ødelagt, opplyste kilden, og noterte at hærenes enheter og støttestyrker har tatt ISIS-ammunisjonsdepoter i byen.

Etter å ha tatt full kontroll over byen, begynte hærens ingeniører å renske gatene, veiene, torgene og bygningene i de frigjorte bydelene for å fjerne ueksploderte bomber av ulike slag (bomber, miner og eksplosiver) som er etterlatt av ISIS-terroristene i området.

Frigjøringa av Deir Ezzor representerer et avgjørende vendepunkt i kampen for å nedkjempe IS-terroristene fullstendig i hele Syria, og det er også et viktig skritt i retning av å avverge USAs planer om å bruke terrororganisasjoner for å ta kontroll over en del av Syria.

Jihadistene tok provinsen i 2014 og har siden beleiret byen Deir Ezzor. Nå er de altså endelig nedkjempet og har bare byen Abu Kamal igjen. Samtidig har IS lidd nederlag også på den irakiske sida av grensa.

Se oversikt over Deir Ezzor-operasjonen her.

Forrige artikkelKjære støttespiller!
Neste artikkelFrigjøringa av Deir Ezzor har stor strategisk betydning
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).