Deir Ezzor er frigjort

0

Den syriske arabiske hæren erklærte hele Deir Ezzor fullstendig frigjort etter at de siste stillingene til ISIS ble nedkjempet.

«Den syriske arabiske hærens enheter, i samarbeid med de allierte styrkene, har oppnådd oppdraget til fullstendig frigjøring av Deir Ezzor fra terrororganisasjonen ISIS,» sa en militærkilde 3. november 2017.

Et stort antall ISIS-terrorister, inkludert ledere, ble drept og deres våpen og utstyr ble ødelagt, opplyste kilden, og noterte at hærenes enheter og støttestyrker har tatt ISIS-ammunisjonsdepoter i byen.

Etter å ha tatt full kontroll over byen, begynte hærens ingeniører å renske gatene, veiene, torgene og bygningene i de frigjorte bydelene for å fjerne ueksploderte bomber av ulike slag (bomber, miner og eksplosiver) som er etterlatt av ISIS-terroristene i området.

Frigjøringa av Deir Ezzor representerer et avgjørende vendepunkt i kampen for å nedkjempe IS-terroristene fullstendig i hele Syria, og det er også et viktig skritt i retning av å avverge USAs planer om å bruke terrororganisasjoner for å ta kontroll over en del av Syria.

Jihadistene tok provinsen i 2014 og har siden beleiret byen Deir Ezzor. Nå er de altså endelig nedkjempet og har bare byen Abu Kamal igjen. Samtidig har IS lidd nederlag også på den irakiske sida av grensa.

Se oversikt over Deir Ezzor-operasjonen her.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.