Deir Ezzor er frigjort

3

Den syriske arabiske hæren erklærte hele Deir Ezzor fullstendig frigjort etter at de siste stillingene til ISIS ble nedkjempet.

«Den syriske arabiske hærens enheter, i samarbeid med de allierte styrkene, har oppnådd oppdraget til fullstendig frigjøring av Deir Ezzor fra terrororganisasjonen ISIS,» sa en militærkilde 3. november 2017.

Et stort antall ISIS-terrorister, inkludert ledere, ble drept og deres våpen og utstyr ble ødelagt, opplyste kilden, og noterte at hærenes enheter og støttestyrker har tatt ISIS-ammunisjonsdepoter i byen.

Etter å ha tatt full kontroll over byen, begynte hærens ingeniører å renske gatene, veiene, torgene og bygningene i de frigjorte bydelene for å fjerne ueksploderte bomber av ulike slag (bomber, miner og eksplosiver) som er etterlatt av ISIS-terroristene i området.

Frigjøringa av Deir Ezzor representerer et avgjørende vendepunkt i kampen for å nedkjempe IS-terroristene fullstendig i hele Syria, og det er også et viktig skritt i retning av å avverge USAs planer om å bruke terrororganisasjoner for å ta kontroll over en del av Syria.

Jihadistene tok provinsen i 2014 og har siden beleiret byen Deir Ezzor. Nå er de altså endelig nedkjempet og har bare byen Abu Kamal igjen. Samtidig har IS lidd nederlag også på den irakiske sida av grensa.

Se oversikt over Deir Ezzor-operasjonen her.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Jeg vil bli overrasket om dette blir nevnt på fake NRK. Der i gården ble kampen mot ISIS vunnet i og med grushaugen Rakka.

  2. Det er riktig at IS sin beleiring av Deir Ezzor begynte i april 2014, etter at IS jaget ut FSA , Nusra og andre opprørsgrupper som fram til da hadde beleiret regjeringsstyrkene siden slutten av 2012. Det er nesten utrolig at SAA klarte å holde ut 5 år med konstante angrep, knappe og svært sjeldne forsyninger av både mat og ammunisjon. Vi snakker jo her om den samme hæren som i vestlige medier ble presentert som «demoraliserte» og uten kampvilje!
    Det ryktes at de gjenværende IS styrkene i byen fikk fritt leide ut, i retning av området som US støttede kurdiske SDF kontrollerer. Dette er isåfall takk for sist til SDF, som gjorde det samme i Raqqa. Her ble IS styrkene sendt ut i retning SAA for å sinke regjeringsstyrkene marsj mot Deir Ezzor.
    Gjenerobringen er også en stygg strek i regningen for US – og SDF , som ved hjelp av en arabiske styrke trent i Tyrkia over det siste året, skulle innta området som fortropp for kurdiske SDF og proklamere området som ‘frigjort’ av den moderate opposisjonen, sette opp en ‘regjering’ i samarbeid med de lokale klanene som motvekt mot Damaskus.
    Nå ser det ut til at klanene ikke er så begeistret for planen allikevel. Dette er araberes land, og Kurderne har null og niks her å gjøre, selv om de bruker arabiske styrker som stråmenn. Det meldes nå at flere av klanene i provinsen svitsjer over til regjeringens side.

    • Godt tillegg. Det er tydelig at syriske regjeringsstyrker, med deres allierte har utgjort et fabelaktig team. For en innsats. Er imperialister unntatt straffeforfølgelse. Nei? Som trodde jeg noe annet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.