Twitter sensurerer RT

0

Twitter har bestemt seg for å blokkere de russiske nyhetskanalene RT og Sputnik. Beslutninga kommer fra toppledelsen i Twitter ved sjefen sjøl, Jack Dorsey.

Det er liten tvil om at det er de amerikanske etterretningstjenestene som står bak dette trekket, for som Dorsey skriver:

This decision was based on the retrospective work we’ve been doing around the 2016 U.S. election and the U.S. intelligence community’s conclusion that both RT and Sputnik attempted to interfere with the election on behalf of the Russian government.

Det er all grunn til å tro at Facebook og YouTube vil følge etter.

Dette trekket kommer ei uke før Twitter, Facebook og Google skal vitne for en kongresskomité om Russlands angivelige forsøk på innblanding i valget i USA.

RTs sjefredaktør Margarita Simonyan sier at hun håper Dorsey vil fortelle kongressen om hvordan Twitter inviterte RT til å satse mye penger på Twitter:

“Hope Jack Dorsey [Twitter CEO] won’t forget to tell Congress how Twitter pitched RT to spend big $$s on US election ad campaign,”

RT lot seg ikke friste av Twitter, skriver redaksjonen.Det er en farlig vei djupstaten i USA har begitt seg inn på. Tiltaket vil nødvendigvis måtte føre til russiske mottiltak mot amerikanske medier i Russland, og det legger opp til en spalting av internett og de sosiale mediene. Det finnes alternativer til de amerikanske sosiale mediene, og nå vil de få vind i seilene.

IT-gigantene har lenge vist at de vil drive politisk sensur i stor stil, men nå demonstrerer de at de opptrer som underbruk av USAs etterretningstjenester. CIA og NSA har lenge brukt Google og Facebook til å skaffe seg etterretning og påvirke den internasjonale nyhetsstrømmen. CIA og Facebook har også gjennomført et stort prosjekt for å finne ut hvordan de kan påvirke folks holdninger gjennom sosiale medier. 

Twitters RT-skandale føyer seg inn i bildet, men er samtidig et langt skritt på veien mot en global tankekontroll. Den kan også vise seg å være å «løfte en stor stein bare for å slippe den på sine egne føtter,» som et kinesisk ordtak sier.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelDet var ikke nok å vinne den kalde krigen; taperne må demoniseres
Neste artikkelSaudi-Arabia vil gjenreise Raqqa med en wahhabi-vri
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).