Saudi-Arabia vil gjenreise Raqqa med en wahhabi-vri

0

Etter at USA-koalisjonen har utslettet den syriske byen Raqqa gjennom en bombing i Dresden-stil, er det tydelig at USA ønsker å sikre seg varig kontroll over byen. Militært skal det gjøres ved hjelp av de kurdiske SDF-styrkene, og gjenoppbygginga skal tydeligvis finansieres av Saudi-Arabia.

Talsperson for US State Department, Heather Nauert, sa til pressa 17. oktober 2017:

«We will assist and take, essentially, the lead in bringing back the water, electricity and all of that,» State Department spokeswoman Heather Nauert told a briefing. «But eventually the governance of the country of Syria is something that I think all nations remain very interested in.»

«The United States and our allies have prepared for next steps and will continue to work with partners to provide humanitarian assistance to those in need and support the stabilization efforts in Raqqa and other liberated areas,»

Syria vil neppe inkludere USA i prosjektet for gjenoppbygging av Raqqa, men USA har andre planer.

Den saudiarabiske ministeren Thamer al-Sabhan deltok i delegasjonen til USAs Brett McGurk til Raqqa. Og temaet for diskusjonene var gjenoppbygging. Saudi-Arabia er tydelivis tiltenkt rollen for å finansiere Raqqa og forme den nye byen. al-Sabhan er ingen hvem som helst. Han er fanatisk anti-sjia og en wahhabist på sin hals.

Så den staten som skapte Daesh skal altså ta over etter Daesh. Ut går den islamske staten uten statsmakt, inn kommer den islamske staten med statsmakt. 

Det er å håpe at Syria og deres allierte vil klare å forpurre disse planene.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTwitter sensurerer RT
Neste artikkelEU-kommisjonen vil avskaffe den nasjonale vetoretten
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).