Saudi-Arabia vil gjenreise Raqqa med en wahhabi-vri

0

Etter at USA-koalisjonen har utslettet den syriske byen Raqqa gjennom en bombing i Dresden-stil, er det tydelig at USA ønsker å sikre seg varig kontroll over byen. Militært skal det gjøres ved hjelp av de kurdiske SDF-styrkene, og gjenoppbygginga skal tydeligvis finansieres av Saudi-Arabia.

Talsperson for US State Department, Heather Nauert, sa til pressa 17. oktober 2017:

«We will assist and take, essentially, the lead in bringing back the water, electricity and all of that,» State Department spokeswoman Heather Nauert told a briefing. «But eventually the governance of the country of Syria is something that I think all nations remain very interested in.»

«The United States and our allies have prepared for next steps and will continue to work with partners to provide humanitarian assistance to those in need and support the stabilization efforts in Raqqa and other liberated areas,»

Syria vil neppe inkludere USA i prosjektet for gjenoppbygging av Raqqa, men USA har andre planer.

Den saudiarabiske ministeren Thamer al-Sabhan deltok i delegasjonen til USAs Brett McGurk til Raqqa. Og temaet for diskusjonene var gjenoppbygging. Saudi-Arabia er tydelivis tiltenkt rollen for å finansiere Raqqa og forme den nye byen. al-Sabhan er ingen hvem som helst. Han er fanatisk anti-sjia og en wahhabist på sin hals.

Så den staten som skapte Daesh skal altså ta over etter Daesh. Ut går den islamske staten uten statsmakt, inn kommer den islamske staten med statsmakt. 

Det er å håpe at Syria og deres allierte vil klare å forpurre disse planene.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.