Saudi-Arabia vil gjenreise Raqqa med en wahhabi-vri

3

Etter at USA-koalisjonen har utslettet den syriske byen Raqqa gjennom en bombing i Dresden-stil, er det tydelig at USA ønsker å sikre seg varig kontroll over byen. Militært skal det gjøres ved hjelp av de kurdiske SDF-styrkene, og gjenoppbygginga skal tydeligvis finansieres av Saudi-Arabia.

Talsperson for US State Department, Heather Nauert, sa til pressa 17. oktober 2017:

«We will assist and take, essentially, the lead in bringing back the water, electricity and all of that,» State Department spokeswoman Heather Nauert told a briefing. «But eventually the governance of the country of Syria is something that I think all nations remain very interested in.»

«The United States and our allies have prepared for next steps and will continue to work with partners to provide humanitarian assistance to those in need and support the stabilization efforts in Raqqa and other liberated areas,»

Syria vil neppe inkludere USA i prosjektet for gjenoppbygging av Raqqa, men USA har andre planer.

Den saudiarabiske ministeren Thamer al-Sabhan deltok i delegasjonen til USAs Brett McGurk til Raqqa. Og temaet for diskusjonene var gjenoppbygging. Saudi-Arabia er tydelivis tiltenkt rollen for å finansiere Raqqa og forme den nye byen. al-Sabhan er ingen hvem som helst. Han er fanatisk anti-sjia og en wahhabist på sin hals.

Så den staten som skapte Daesh skal altså ta over etter Daesh. Ut går den islamske staten uten statsmakt, inn kommer den islamske staten med statsmakt. 

Det er å håpe at Syria og deres allierte vil klare å forpurre disse planene.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Vi bør her huske på at kongehuset Saud ikke kun har omfavnet wahhabismen, men også modernismen. Så ja, Raqqua blir nok en trivelig by. Det verste fra to verdener, fanatisk wahhabisme og modernisme i skjønn forening. Snøhetta blir garantert invitert til å delta!

  2. I vestlig media vil vel dette bli fremstillt som å være at Saudi Arabia nå er med på å bygge demokrati og menneskerettigheter i Syria? Wahabismen vil nå seire i Raqqa, og hva sier så norske islamkritikere til noe slikt?
    Hvis Kina derimot hadde stått for gjenoppbyggingen av Raqqa i regi av Assad, så ville det ha vært klart for alle at det er Assad som bestemmer graden av demokrati og menneskerettigheter i Syria. Det kan man godt mislike, men dette vil uansett være mer moderat enn at Saudi Arabia overtar styringen med Raqqa. Det blir spennende å se hvordan den nye norske utenriksministeren vil fremstille saken. På tide å bruke de norske soldatene i Syria til å forsvare wahabismen og Saudi Arabias framferd i Raqqa?

  3. «Så den staten som skapte Daesh skal altså ta over etter Daesh. Ut går den islamske staten uten statsmakt, inn kommer den islamske staten med statsmakt.»

    Jeg har også undet meg over dette. Uavhengig av hva som blir dokumentert sitter gammel media på gjerdet. De tror ennå ikke på at USA var med på å skape Daesh. De nekter å innse det. For en rar verden de må leve i? Og hvor mye må de ikke le de som lager disse nyhetene om at USA skal bekjempe IS osv.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.