Syria krever at Tyrkia umiddelbart trekker seg ut

0

Tyrkia har invadert Idlib-provinsen i Syria i en åpen forakt mot internasjonal rett og FN-pakten. Syria svarte 14. oktober med å kreve en umiddelbar tilbaketrekking av de tyrkiske styrkene. Dette skriver det syriske nyhetsbyrået Sana.

Syria fordømmer på det sterkeste invasjonen av tyrkiske hærenheter i Idlib-provinsen, og understreker at det er en utilslørt aggresjon mot landets suverenitet og territoriale integritet og et flagrant brudd på folkeretten, sa en kilde i det syriske utenriksdepartementet.

Kilden la til at den tyrkiske aggresjonen ikke har noe å gjøre med det som er blitt avtalt av garantistatene i den siste runden av samtaler i Astana, og understreker at Tyrkia må overholde bestemmelsene i Astana-erklæringen.

De tyrkiske styrkene skal ha fått støtte av al-Nusra-soldater, noe som viser det nære sambandet mellom Tyrkia og terroristene. Under hele krigen mot Syria har Tyrkia spilt en nøkkelrolle for å støtte terroristene og forsyne dem med våpen, militært utstyr og andre forsyninger. Tyrkia har støttet terroristene med etterretning og logistikk og har vært en hovedkanal for nye rekrutter til terroristgruppene. Det er også denne veien mye av den norske ”humanitære” støtten til terroristgruppene har blitt smuglet inn av Norsk Folkehjelp og andre.

I det siste har Tyrkia orientert seg bort fra USA og søkt en taktisk allianse med Russland, men det betyr ikke at Tyrkia har lagt bort sine regionale ambisjoner eller president Erdoğans ny-ottomanske politikk.

 

Forrige artikkelIsraels TV: Den islamske staten har opprettet leir like ved grensa til Israel
Neste artikkelDe rikeste blir enda rikere
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).