Syria krever at Tyrkia umiddelbart trekker seg ut

0

Tyrkia har invadert Idlib-provinsen i Syria i en åpen forakt mot internasjonal rett og FN-pakten. Syria svarte 14. oktober med å kreve en umiddelbar tilbaketrekking av de tyrkiske styrkene. Dette skriver det syriske nyhetsbyrået Sana.

Syria fordømmer på det sterkeste invasjonen av tyrkiske hærenheter i Idlib-provinsen, og understreker at det er en utilslørt aggresjon mot landets suverenitet og territoriale integritet og et flagrant brudd på folkeretten, sa en kilde i det syriske utenriksdepartementet.

Kilden la til at den tyrkiske aggresjonen ikke har noe å gjøre med det som er blitt avtalt av garantistatene i den siste runden av samtaler i Astana, og understreker at Tyrkia må overholde bestemmelsene i Astana-erklæringen.

De tyrkiske styrkene skal ha fått støtte av al-Nusra-soldater, noe som viser det nære sambandet mellom Tyrkia og terroristene. Under hele krigen mot Syria har Tyrkia spilt en nøkkelrolle for å støtte terroristene og forsyne dem med våpen, militært utstyr og andre forsyninger. Tyrkia har støttet terroristene med etterretning og logistikk og har vært en hovedkanal for nye rekrutter til terroristgruppene. Det er også denne veien mye av den norske ”humanitære” støtten til terroristgruppene har blitt smuglet inn av Norsk Folkehjelp og andre.

I det siste har Tyrkia orientert seg bort fra USA og søkt en taktisk allianse med Russland, men det betyr ikke at Tyrkia har lagt bort sine regionale ambisjoner eller president Erdoğans ny-ottomanske politikk.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.