Israels TV: Den islamske staten har opprettet leir like ved grensa til Israel

0
Dette er ifølge israelsk TV en treningsleir for IS like ved grensa til Israel.

Etter å ha flyktet fra Irak og Nord-Syria, har nå flere toppkommandanter for terrorgruppa IS etablert leir på Golanhøydene, rekrutterer og kjører propagandainnsats, sier Israels kanal 2, ifølge Times of Israel:

Flere seniorkommandanter fra den islamske staten, som nylig flyktet fra Irak og Nord-Syria, er nå basert i Sør-Syria, rett over Golanhøydene rett over grensa til Israel, og der trener de hundrevis av nye rekrutter, sa den israelsk tv-rapporten.

Dette er ifølge israelsk TV en treningsleir for IS like ved grensa til Israel.

Israels kanal 2 sa at kommandantene har kommet seg til en IS- enklave «nær grensen» med Israel. De har opprettet en treningsleir hvor de har rekruttert 300 lokale ungdommer, sa rapporten, som viste opptak av det som skal være deres leir og viste også noen av deres treningsøkter. Blant kommandantene er en av de islamske statens mest beryktede rekrutterere, Abu Hamam Jazrawi, sies det i tv-rapporten.

I november 2016 sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu at Israel ikke ville tillate IS eller liknende grupper å etablere seg nær Israels grenser. Men nå har altså IS gjort akkurat det, hvis vi skal tro israelsk TV.

IS har aldri angrepet Israel, unntatt en gang ved en feiltakelse, og finnes mange meldinger om israelsk samarbeid med IS, sjøl om de ofte er vanskelig å få bekreftet. Det er imidlertid hevet over enhver tvil at Israel ser positivt på at terrorgruppene river Syria i filler og at Israel ønsker at jihadistene skal etablere en buffersone øst for de okkuperte Golanhøydene for å gi Israel enda en buffer mot Syria.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.