Sammenvevd – White Helmets og FSA-terrorister

5
Vi har tidligere på steigan.no vist hvordan White Helmets er nært knyttet til al-Qaida og opptrer som deres PR-avdeling.

Nettstedet Clarity of Signal har flere ganger presentert omfattende beviser på at White Helmets er terrorister knyttet til FSA og al-Qaida i Syria. I dette innlegget blir det også gitt bevis for at disse gruppene blir fremmet av vanlige medier og regjeringer i Europa og USA. Artikkelen omfatter over 100 skjermdumpede Facebook-bilder som har blitt hentet fra Facebook-kontoene til over ett dusin medlemmer av White Helmets, og viser at WH-folkene legger ut bilder på sine egne Facebook-kontoer som er til støtte for FSA og forskjellige  terroristgrupper, inkludert al-Nusra, Ahrar al-Sham, al-Qaida og andre.

Metodikk

Innsamlingen av bildene ble gjort ved å benytte Facebook «Friends» -funksjonen direkte fra kontoen til Majd Khalaf, som er en av de ledende propagandasprederne for White Helmet-gruppa på Twitter. Hver av hans Facebook White Helmet-venner fører til en annen venn, og så videre, noe som gjør det ganske enkelt å bruke hans Facebook-side som referansepunkt og vide den ut derfra gjennom hundrevis av White Helmets Facebook-sider .

I dette tilfellet har Clarity of Signal markert ytterligere et dusin kontoer for å gi enda flere eksempler på terroristforbindelser fra White Helmets. Hvert bilde inneholder navnet på White Helmet-plakaten i høyre hjørne, og dermed viser hvert etterfølgende bilde med samme navn hva den bestemte White Helmets / FSA-terroristen bestemte seg for å legge ut på sin side. Dermed ser man deres likes, lenker, sympatier og beundring for terroristaktiviteter, samt tilknytning til FSA og andre terroristgrupper. Nettadressene til Facebook-kontoene som ble undersøkt er inkludert nederst i innlegget for videre referanse og som bevis.

Studer det omfattende materialet her.

 

Spesielt burde Urix-redaksjonen i NRK studere dette materialet, siden de så kritikkløst har hyllet White Helmets og har nektet å ta inn motinnlegg.

Les: Propaganda for al-Qaida i beste sendetid på NRK

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

  1. Tror dessverre ikke det er mye håp om så mye sannferdig informasjon – eller ekte gravende journalistikk – fra Urix om «ømtålige» temaer som angår USAs/NATOs kriger, opprustningsjag eller utenrikspolitiske interesser. De greier ikke en gang å gi et skinn av å være balanserte. Det er godt det finnes andre nyhetskilder en MSM.

    Det blir nok dessverre neppe NRK/Urix som avslører interessene bak den råtne krigsøkonomien og alle løgnene om «krigen mot terror», for å si det slik.

    De burde kanskje holde seg til underholdning når de ikke lenger tør/kan drive uavhengig journalistikk. (Eh … vent …)

  2. Klassekampen v/ redaktør Braanen bør utfordres til å skrive om dette – i et forsøk på å løfte det fram slik at NRK blir nødt til å svare.

  3. Facebook, ja. Akkurat. Skjønner dere nå hvorfor man ikke skal være på Facebook? Fienden gikk rett i baret på Facebook her, det er sånn Facebook er og skal være – et verktøy for å få folk til å fylle ut fortløpende, utvidet selvangivelse om alt de gjør og tenker, pluss å lage avanserte, detaljerte politisk-ideologiske kart over «hvem mener hva og kjenner hvem, og de snakker ofte om hva.»

    Det er greit at man har mer å tape på sånt hvis man er White Qaida/ al-Helmets enn for de fleste av oss, men likevel. Ta også i betraktning algoritmene som former feed’en, og det bør være tid for å anse det FB-vinduet man snakker om her av og til som klart for lukking og skalking.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.