Sammenvevd – White Helmets og FSA-terrorister

0
Vi har tidligere på steigan.no vist hvordan White Helmets er nært knyttet til al-Qaida og opptrer som deres PR-avdeling.

Nettstedet Clarity of Signal har flere ganger presentert omfattende beviser på at White Helmets er terrorister knyttet til FSA og al-Qaida i Syria. I dette innlegget blir det også gitt bevis for at disse gruppene blir fremmet av vanlige medier og regjeringer i Europa og USA. Artikkelen omfatter over 100 skjermdumpede Facebook-bilder som har blitt hentet fra Facebook-kontoene til over ett dusin medlemmer av White Helmets, og viser at WH-folkene legger ut bilder på sine egne Facebook-kontoer som er til støtte for FSA og forskjellige  terroristgrupper, inkludert al-Nusra, Ahrar al-Sham, al-Qaida og andre.

Metodikk

Innsamlingen av bildene ble gjort ved å benytte Facebook «Friends» -funksjonen direkte fra kontoen til Majd Khalaf, som er en av de ledende propagandasprederne for White Helmet-gruppa på Twitter. Hver av hans Facebook White Helmet-venner fører til en annen venn, og så videre, noe som gjør det ganske enkelt å bruke hans Facebook-side som referansepunkt og vide den ut derfra gjennom hundrevis av White Helmets Facebook-sider .

I dette tilfellet har Clarity of Signal markert ytterligere et dusin kontoer for å gi enda flere eksempler på terroristforbindelser fra White Helmets. Hvert bilde inneholder navnet på White Helmet-plakaten i høyre hjørne, og dermed viser hvert etterfølgende bilde med samme navn hva den bestemte White Helmets / FSA-terroristen bestemte seg for å legge ut på sin side. Dermed ser man deres likes, lenker, sympatier og beundring for terroristaktiviteter, samt tilknytning til FSA og andre terroristgrupper. Nettadressene til Facebook-kontoene som ble undersøkt er inkludert nederst i innlegget for videre referanse og som bevis.

Studer det omfattende materialet her.

 

Spesielt burde Urix-redaksjonen i NRK studere dette materialet, siden de så kritikkløst har hyllet White Helmets og har nektet å ta inn motinnlegg.

Les: Propaganda for al-Qaida i beste sendetid på NRK

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelHva betyr folkeavstemningene i Veneto og Lombardia?
Neste artikkelSaudi-Arabia beordret angrepene på Damaskus i 2013
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).