Exxon-Mobil detronisert som verdens største energiselskap

1

I 12 år var Exxon-Mobil alene på tronen som verdens desidert største energiselskap – ingen over, ingen ved siden. Men nå er det slutt. Ifølge rankingen fra S&P Global Platts Energy Company Ranking er den amerikanske giganten grundig forbigått av den russiske energikjempen Gazprom.

Den lave oljeprisen er en del av forklaringa på at Exxon-Mobil synker i verdi. Rankingen gjenspeiler også at de selskapene som driver med energitjenester, slik som tyske E.On og britiske Centrica, gjør det stort. De to har gjort noen kjempebyks oppover på lista, slik at E.On har havnet helt oppe på annenplass.

Både Kina, Korea og India er inne på plassene foran Exxon-Mobil som i 2017 er notert som verdens niende største energiselskap, forbigått også av enda et russisk selskap, nemlig Lukoil. S&P sier imidlertid at Exxon-Mobil kan komme tilbake på grunn av store investeringer i økt oljeproduksjon.

På den andre sida har Russland og Saudi-Arabia gått sammen om å etablere et felles energifond på en milliard dollar, og det vil utvilsomt gavne Rosneft.

Russiske energiselskaper forhandler med Saudi-Arabia om utvinning av olje der. Russland satser mye på å få sin olje- og gasshandel over fra dollar til en kurv av andre valutaer. Hvis det også skal gjelde i samhandelen med Saudi-Arabia, vil det ikke være uproblematisk for petrodllarsystemet, som USA baserer mye av sin økonomi på.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


1 kommentar

  1. Har vi alle glemt de Fantasi-Regnskaper de lenge presenterte for Hele Verdenssamfunnet, og hvordan de meget FÅ mennesker spm påpekte dette ble demonisert av HELE FBI. Vi kan jo fantasere videre om Hvorfor Rotschilds selger seg kraftig ned på Børsen og hans Barnebarn Zuckerberg med sin Facebook gjør nøyaktig det samme. Kalles det ikke INSIDER INFORMATION? Mens resten av verdens småsparere og PENSJONSFOLD, da disse Eies angivelig av FOLKET fyller hullene etter disse GIGANTENE som er iferd med å ruinere oss alle nmed FOLKETS Sparepenger, GAMBLET Med av Bl. Annet Norges Pensjonsfond med Norges Bank som er en ROTSCHILD Bank, som nesten enhver Senytralbank på denne kloden.

    Kan «noen SE noen sammenheng her…..eller er alle kun opptatt av «Terrorattacks» som er Fabrikert av de enormt godt Betalte «Eksperter» og andre «Think Thanks» som vi blir bedt om å Beundre for deres Intelligens. De smarteste i hele Verden i å BEDRA DEG OG MEG, med sine statistikker og Modeller – som ALDRI noen gang har klart å komme med en korrekt Prediction. Og disse BETALER VI med våre LIV og Sparepenger, dersom det er noe igjen, etterat Hele Systemet6 DERES kollapser og DE skal GI oss LØSNINGENE.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.