Generalstreik i Catalonia

5

De store faglige landsorganisasjonene i Catalonia, UGT og CCOO, har tillyst generalstreik i regionen 3. oktober 2017. Dette er en protest mot den volden og undertrykkinga som den spanske staten brukte mot folkeavstemning om uavhengighet 1. oktober.

Generalstreiken er en protest mot volden, men like mye en støtte til uavhengighetsbevegelsen.

Mer enn 40 forbund og katalanske foreninger stiller seg bak streiken. Folk ble sjokkert over politiets brutalitet under folkeavstemningen og mange snakket om at dette vekker vonde minner om Franco-tida. Mer enn 840 mennesker skal ha blitt skadd da politiet brukte batonger og skjøt med gummikuler mot velgerne.

Avisa La Vanguardia har samlet videoer som dokumenterer volden på sine nettsider.

EU-kommisjonen har ikke bare unnlatt å ta avstand fra volden, men erklært folkeavstemninga for ulovlig og uttrykt sin «tillit til at Spanias statsminister Mariano Rajoy vil styre landet gjennom denne vanskelige prosess i henhold til grunnloven og folks fundamentale rettigheter.»

Uavhengighetsbevegelsen i Catalonia er pro-EU, så det kom antakelig som en kalddusj på dem at EU vendte dem en kald skulder på denne måten.

Thorbjørn Jagland, generalsekretær i Europarådet, lover at de vil foreta «en grundig gjennomgang av politiets metoder» i Catalonia.

Man kan jo prøve å forestille seg hvordan EU-kommisjonen og NATO hadde uttalt seg dersom bildene av politivolden 1. oktober hadde kommet fra Russland og ikke fra Spania. Slik har dette vært et lærestykke i europeisk hykleri.

Det betyr ikke at separatistene har nødvendigvis rett i sak, men det viser at det er en rett for Loke og en for Tor. Hadde dette vært Russland, hadde sanksjonsvedtakene og fordømmelsene fløyet lavt og tett over bakken.

 

Les: Volden mot Catalonia og spørsmålet om katalansk uavhengighet

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. Hva som er ennu mer opplysende er Skyting i Las Vegas, med nøyaktig timing for å overskygge hva som foregår i Catalonia, Madrid og i EU.

  The New World Order er intimt samstemt og perfect timing for å Overbevise Hele verden at det er Den Normale Pensjonisten, som aldri har gjordt en flue fortred er FANDEN SELV. Det er Mannen i Den Grå Massen, som ikke engang har våget å gjøre noe galt, som er den største trusselen mot Menneskeheten.

  Budskapet er sikkert kommet frem til millioner av Hjerne-DØDE Zombis.

  De Meget FÅ som undersøker nøyere skjønner øyeblikkelig at her skjer det noe helt annet enn hva mennesker skal TRO. Ole Dammegaard er en av mange som har bedrevet intens forskning i «Terrorangrep» – han har faktisk viet sitt LIV for å finne sannheten bak alle løgnene, som også skjedde i Norge på UTØYA. Alltid en Mann totalt alene, selv om alle bevisene foteller noe helt annet. MANGE Drapsmenn i samlet tropp, mens politiet saboterte enhver hjelp på ALLE tenkelige måter.

  Hvordan kan en litt puslete pensjonist komme inn i et Kasino med Kameras overalt med et helt arsjineri av våpen. Aha En «Supermann» med Magisk kraft! Hva Media og Hollywood trix og Filmteknikk produserer av BILDER i massemedia er kun et lite utklipp av «Virkeligheten» man vil presentere. Muligens er alle «Feilene» gjordt med vitende vilje og med den Hensikt at vi skal FRYKTE de SOM STÅR BAK DISSE ATTENTATEN, slik at flere og flere TIER, sammen med alle «Followers» av Staten, Politikerne vi har og Det MILITÆRE Komplexet som fører KRIG mot vanlige mennesker. De fattige, pensjonister, syke og svake – kort sagt DE UNYTTIGE som ikke Bidrar til Denne Internasjonale Mafia, og derfor er planlagt utryddet.

  Jeg vedlegger en vide om USA’s destruktion, lenge planlagt, OG Putins og Kinas KOMMUNISTISKE Agenda i NY FORM. Jeg har sjelden funnet en så OPPLYST Mann på nær sagt ALLE EMNER som vi trenger å ha DYPERE KUNNSKAP om.

  https://www.youtube.com/watch?v=0Fp3xgmQgiA&t=27s

 2. Jeg vet ikke om man skal støtte en rik region som egoistisk prøver å forlate et land. Og som vil være så selvstendige at de melder seg inn i EU og NATO.

  • Ja, dette minner vel litt om «det rike nord» sitt opprør mot «det fattige sør», som vi har sett i flere sør-europeiske land, jfr. Italia, med «Lega Nord» og oppsplittinga av Jugoslavia, som starta med at Slovenia og Kroatia reiv seg laus fra føderasjonen. I begge tilfella dreier det seg om de rike si uvilligheit til å dele godene med sine fattigere landsmenn i sør.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.