Afrikansk organisasjon anmelder Sarkozy for forbrytelser mot menneskeheten

9
Slik så den libyske byen Sirte ut etter at Norge hadde bombet landet etter ordre fra Stoltenberg og Støre.

En organisasjon som kaller seg Front international de la société civile panafricaine (FISPA) har anmeldt Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Bakgrunnen er Sarkozys aktive rolle i krigen mot Libya i 2011.

Organisasjonen, som ledes av raggaesangeren Tiken Jah Facoly, har henvendt seg til Den internasjonale straffedomstolen for å få den til å reise sak mot Sarkozy som medansvarlig for krigen mot Libya og for å ha bidratt til drapet på Gaddafi og 50.000 menneskers død.

Frankrike spilte en sentral rolle i krigen mot Libya og sammen med Hillary Clinton i USA spilte Sarkozy en pådriverrrolle for å føre denne krigen. Men Norge sto også langt framme i krigen som ødela Afrikas mest velfungerende stat. Skal Sarkozy stilles for retten for dette, noe som er et rimelig krav, må det samme gjelde Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre. Norge var som kjent det ledende landet når det gjaldt flybombing av Libya, og det var en forbrytelse Stoltenberg og Støre må dele ansvaret for.

2. april 2011 fikk Hillary Clinton en uhyre interessant epost fra Sidney Blumenthal. Der forteller han om et av Frankrikes viktigste motiver for å gå til krig mot Gaddafi. Det handler om at Libya hadde 143 tonn gull og en tilsvarende mengde sølv. Disse metallene hadde Gaddafi tenkt å bruke for å etablere en afrikansk valuta, gull-dinaren, som skulle være uavhengig av euro og dollar. Eposten sier:

This gold was accumulated prior to the current rebellion and was intended to be used to establish a pan-African currency based on the Libyan golden Dinar. This plan was designed to provide the Francophone African Countries with an alternative to the French franc (CFA).
(Source Comment: According to knowledgeable individuals this quantity of gold and silver is valued at more than $7 billion. French intelligence officers discovered this plan shortly after the current rebellion began, and this was one of the factors that influenced President Nicolas Sarkozy’s decision to commit France to the attack on Libya.) According to these individuals Sarkozy’s plans are driven by the following issues:
a. A desire to gain a greater share of Libya oil production,
b. Increase French influence in North Africa
c. Improve his intemai political situation in France,
d. Provide the French military with an opportunity to reassert its position in the world,
e. Address the concern of his advisors over Qaddafi’s long term plans to supplant France as the dominant power in Francophone Africa)

Her får utenriksminister Clinton vite i klartekst at Frankrikes motiv for å gå inn i krigen mot Gaddafi var 100% rein ny-kolonialisme. Man ville ha olje, man ville styrke Frankrikes makt i Afrika og Sarkozys posisjon hjemme – og man ville altså hindre Gaddafi i å etablere en afrikansk valuta basert på gull-dinaren.

Nå er nok ikke FISPA all verdens organisasjon, så det er ingen grunn til å tro at den vil få noen form for gjennomslag. Men det at kravet blir reist er viktig, og det viser at dette kravet fort kan komme fra et mye breiere internasjonalt miljø. Og det betyr igjen at Stoltenberg og Støre ikke bør føle seg så altfor sikre. Et par større skifter på den internasjonale arenaen, så vil ei slik sak kunne stå på dagsordenen, med Stoltenberg og Støre på tiltalebenken.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

 1. Moralen i historien må vel være: skal du være kriminell må du være blodpsykopat og gjøre det i enorm skala. Stjele hele lands gullbeholdninger og drepe hundretusener om ikke millioner. Da får dem belønning og nobels fredspris. Men gjør du det samme i liten skala blir du dømt til lange fengselstraffer og svære bøter. Å få se Støre og Stoltenberg stå med hatten i handa og bli dømt for sine krigsforbrytelser og folkemord er en fin tanke, men desverre og alt det kommer til å bli.
  Vi har et todelt rettssystem hvor psykopatene som ser på seg selv som «eliten» gjøre som dem vil og slippe unna mens vanlige folk blir dømt til strenge straffer for microskopiske forseelser i sammenligning. Jaja.. Men det er jo enda godt at vi lever i et fritt og demokratisk samfunn!
  https://m.youtube.com/watch?v=phHx29_Ijhs

 2. Det artikkelen ikke beskriver er den skjulte makten bak Sarkozy, Støre og Stoltenberg som tillater at krig og ran gjennomføres slik det ble gjort mot ett uskyldig land som Libya
  Det er denne makten som kontrollerer at ingen av de nevnte blir stillt for retten. Vi kaller det «elite», men sannheten er mer sinister.

  • Politikerne er nok i stor grad «nyttige (og grådige og ambisiøse) idioter» blant annet for de største eierne av de krigsrelaterte næringene (multinasjonale selskaper), som profitterer på krig, og dessuten for de næringene/selskapene som profitterer på imperialisme (antagelig mange av de samme storeierne). I tillegg har vel AS Norge også plassert penger og interesser (pluss at «vi» er en ganske stor våpenprodusent) slik at Norge dessverre også profitterer på disse tingene.
   De krigsrealterte næringene er forresten langt flere enn bare de vi vanligvis tenker på som «våpenindustri».

   Jeg synes det ser ut som det er denne økonomiske eliten som styrer verden i dag, og systemet og eierskapene er så ugjennomsiktig at det omtrent er umulig å vite hvilke enkeltmennesker det er som faktisk sitter på toppen av de økonomiske maktpyramidene. Kan det bli stort mer «sinistert» enn det da?

    • Jeg vet ikke helt … Artikkelen er interessant nok Corbett setter søkelys på en del viktige ting. Men jeg synes likevel det er en god del svært store huller i den teorien, i alle fall dersom den skal prøve å forklare hvem/hvilke krefter som regjerer I DAG.

     Jeg synes han konsentrerer seg så mye om (de antatte) ideologiene til enkelte de gamle oljefamiliene, at han helt glemmer mange av de enorme økonomiske interessene som finnes i dag, både innen lovlige bransjer, gråsoner og ulovlige virksomheter.

     Jeg tror man hele tiden må se hvem som faktisk tjener penger på samfunnsutviklingen; på evig krig, på trafficking, på global narkohandel, spekulasjon/bank/finansbransjen, olje & gass, på Big Pharma, på en vanvittig mektig telekom-(elektronikk)bransje som er dypt sammensauset med både moderne våpensystemer/våpenindustri og etterretningssystemer(overvåkning), utnytting/plyndring av fattige lands ressurser arbeidskraft, smugling, forfalskning etc…

     Men jeg har relativt liten tro på at det dreier seg om ren ideologi fra noen gamle, velkjente oljetrillionærer som er lei av oljebransjen, har forlest seg på gammel eugenikk og kan tenke seg totalt verdensherredømme på sine gamle dager. Men jeg kan selvfølgelig ta feil …

     Enn så lenge tenker jeg likevel heller: «Følg penga – cui bono?».

 3. Jeg har lest noen teorier og påstander om hva som skjedde med den nevnte Libyske gullbeholdningen ifbm. den vestlige militære ødeleggelsen av landet og drapet på landets leder. Har du noen tanker, evt. dokumenterbare fakta om dette, Steigan?

 4. Etter den andre verdenskrig måtte Tyskland betale en rekke land «krigsskadeerstatning». I tilfelle Libya bør Norge gjøre tilsvarende. 588 bomber over en tett befolket by har sin effekt.

 5. Pål, du er igjen for ukritisk når det gjelder dokumentasjon. Hvem er Sidney Blumenthal og hva er dokumentasjonen på at han er et troverdig vitne når det gjelder Sarkozy’s intensjoner?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.