Ukrainske nynazister i fakkelmarsj, mediene i Norge sier ingenting

7
Fakkeltog til minne om nazi-kollaboratøren Stepan Bandera i Kiev i januar 2014

Nazistiske grupper organiserte en fakkelmarsj til minne om den nazistiske organisasjonen OUN og fascisten Stepan Bandera 14. oktober 2017 i Kiev. Marsjen ble holdt i forbindelse med 75-årsdagen for stiftelsen av OUN.

Regimekilder i Kiev som stiller seg velvillig til naziorganisasjonene, sa at det var 2000 deltakere i marsjen. Arrangørene hevdet at over 20.000 folk tok del i marsjen. Demonstrantene bar nazisymboler og ropte slagord som «død over russerne» og gjorde nazihilsen.

I Ukraina er OUN-dagen offentlig høytidsdag med navnet «Forsvar Ukraina-dagen».
OUNs bødler var så brutale under annen verdenskrig at selv det tyske SS ble sjokkert.
I Ukraina er det forbudt å kritisere de fascistiske personene og organisasjonene som har spilt en rolle i Ukrainas historie. Derimot er propaganda for kommunismen og kommunistiske symboler forbudt. Straffen for propaganda for kommunismen og produksjon av kommunistiske symboler ligger på mellom 5 og 10 års fengsel.

Her hjemme er det fullstendig taushet om nazismens framvekst i Ukraina. HL-senteret som etter eget utsagn skal bekjempe nazistiske krefter, har aldri fordømt nazismen i Ukraina, sjøl ikke når folkemordtilhengere som Bandera hylles.

De angivelige anti-fascistene har også vært påfallende tause om nazismen i et land Norge gir hundrevis av millioner kroner til. Og Minerva og John Færseth har valgt å hvitvaske nazistene i Ukraina.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

  1. Det å si at UPA/OUN at UPA/OUN var nazikollaboratører, noe de var, er straffbart med inntil sju års fengsel i Ukraina:

    «Vyatrovych defended the provision that outlaws public denial or disrespect of aspects of the fight for Ukrainian independence. Publicly calling those who fought collaborators, he said, “is a way of breaking Ukrainian society”.»

  2. Normale mennesker i ukraina,har ingenting tjent på dette.Men heller godt ned i levestandard.Så hvem tjener penger og,eller annet på å støtte fanatiske meninger og virke.Før og delevis under 2verdenskrig,var det slike som tjente penger på hat:https://www.dn.no/mag…/2014/08/01/2159/Historie/war-street I dag eier vi ca en % av alle verdens aksjer.Er vi en del av War-street?

  3. Protester og demonstrasjoner mot nynazister i Norge og Sverige, kan kanskje få den effekt at det også blir større norsk fokus på nynazister i andre land bla i Ukraina, noe som altså vil være ubehagelig for norske politikere.

  4. Bb. «moderate nynazister»? Mye skal man høre før ørene ramler av. Hadde jeg kunnet bruke illustrasjoner her skulle jeg vist deg noen eksempler på dine «moderate nynazisters» fremferd som kan gi noen og hver bakoversveis.

  5. Det er mye som løgnmedia ikke rapporterer om. Den 7. oktober var det en rolig demonstrasjon i London med 75.000 deltagere. Helt vanlige briter uten paroler og flagg. De demonstrerte mot islamiseringen av landet og volden som dette førte med seg. Langs ruten stod det noen få som ropte nazister og rasister. Patetisk. BBC rapporterte ingenting. De var på stedet og fulget demonstrasjonen men sa de bare ville rapportere hvis det ble voldsbruk. Her hjemme var MSM helt tause selvfølgelig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.