Nederlagsstemning i Israel

7

Israel har hele tida støttet det såkalte «opprøret» mot Assad i Syria, det vil si den krigen som jihadistmilitsene fører. Men landet har gått stille i dørene og ikke sagt mye om denne støtten offentlig. Nå som Syria vinner på alle fronter mot terroristene, klarer likevel ikke Israel å skjule sin sorg over dette.

Da president Donald Trump kunngjorde at CIAs hemmelige program for støtte til militsene skulle nedlegges, ble det i Israel oppfattet som at «nå eier Russland og Iran Syria», skriver Zvi Bar’el i Haaretz. Zvi Bar’el er Midtøsten-analytiker i avisa, og artikkelen er antakelig uttrykk for avisas holdning til denne saka.

Bar’el mener at vendepunktet kom da Syria frigjorde Aleppo i 2016.

The militias themselves have long known that Washington doesn’t see them as significant forces worth cultivating, especially after Assad took Aleppo from them last year. That conquest predictably proved a strategic turning point both on the battlefield and in diplomatic efforts to secure an agreement ending the war.

Han mener at det er lite Israel kan gjøre for å endre på det forholdet at Russland og Iran nå har befestet seg i Syria, og at landet derfor ikke har annet å gjøre enn å innse den nye virkeligheten:

More importantly, however, Israel must now adapt its strategic paradigm to a situation in which Russia has become a dominant player in Syria in particular and the Mideast in general, while the Americans are heading back across the ocean.

Russlands initiativ for såkalte de-eskaleringssoner i Syria ble godtatt av USA i juli 2017, til stor misnøye fra Benjamin Netanyahu.

Israels tidligere forsikringer om ikke-innblanding i Syria lurer bare naive mediefolk og politikere.

Netanyahu har innrømt at Israel har angrepet iranske konvoier i Syria «dusinvis av ganger».

Wall Street Journal har fortalt rett ut om Israels støtte til jihadistene i Syria.

Israel ser på en syrisk seier over IS som et «mararittscenario» fordi det vil konsolidere Hezbollahs og Irans posisjon og svekke Israels muligheter til å kontrollere sitt nære omland.

Israel skal overfor Russland ha truet med å angripe presidentpalasset i Damaskus dersom Iran fortsetter å styrke seg i landet. Andre rapporter sier at Israel vil gjøre sitt ytterste for å spolere våpenhvileavtalen.

Israel beskylder Iran og Hezbollah for å bygge opp baser i Syria som er «rettet mot Israel».

Derfor er det ikke umulig at Israel vil prøve å utløse en ny runde av krigen i Syria der landet vil gå mer direkte inn enn til nå. På den andre sida ville det være et meget risikabelt spill med den posisjonen Russland nå har. Russisk flyvåpen og russisk-syrisk antiluftskyts kontrollerer nå i virkeligheten luftrommet over Syria. Og sjøl Israel har få muligheter til å gjøre noe særlig med det.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Nuvel, at Israel har spilt en rolle er nok hevet over tvil.
  Men de har vist en bemerkelsesverdig tilbaketrukket rolle, med tanke på at Syria har vært frontlinjestat mot Israel og ærklært dødsfiende i over 50 år….

  Det synes også som man overdriver Irans innflytelse, de utøver indirekte innflytelse via Hezbollah, en annen svoren dødsfiende av Israel.

  At russiske fly og rakettstyrker i virkeligheten kontrollerer hele Syrias luftrom, er en stabiliserende faktor. Putin er ingen fiende av Israel, men alle kan gjøre Putin til sin fiende…..

  Jeg tror ikke denne analysen stemmer fullstendig

  • «Nuvel, at Israel har spilt en rolle er nok hevet over tvil.
   Men de har vist en bemerkelsesverdig tilbaketrukket rolle, med tanke på at Syria har vært frontlinjestat mot Israel og ærklært dødsfiende i over 50 år….»

   Bemerkelsesverdig tilbaketrukket rolle?

   Media vist en bemerkelsesverdig evne til ikke omtale Israels støtte til blobadet, mener du vel?

   Og hvordan har «Syria har vært frontlinjestat mot Israel og ærklært dødsfiende i over 50 år» ?

   Har Syria noengang angrepet og invadert Israel?

   Nei!

   Syria og Egypt gikk engang, i samarbeid til krig mot israelske styrker som befant seg utenfor Israel, i Syria og Egypt.

 2. Dette er bare tull, det er ingen nederlagsstemning i Israel, tap eksisterer ikke for disse menneskene. Israel har mange strategiske genier, og selv om de taper et slag ender de som regel opp med å vinne krigen. Dette er ikke noe jeg mener, men noe man kan lese ut fra historiske fakta.

  Israels styrke er at de holder sammen, og de er villige til å samarbeide med absolutt alle, selv med sine verste fiender!

  En historie fra andre verdenskrig viser hvor dyktige disse menneskene er. I 1933 gikk alle verdens jøder til økonomisk boikott av Tyskland, og boikotten var så effektiv at Hitlers styre var truet. Sionistene i Tyskland hadde nå et tak på Hitler, og sionistene og nazistene inngikk en avtale 25 august 1933. Denne avtalen ble holdt hemmelig helt til 1984, da en jøde (Edvin Black) avslørte dette i en bok han skrev.

  Avtalen gikk ut på at Tyskland skulle sende både jøder og penger til Palestina, og sionistene skulle stanse den økonomiske boikotten av Tyskland. I perioden 1933-1939 sendte Tyskland over 60 000 jøder til Palestina og overførte 100 millioner dollar, men størrelsen på beløpet er ikke bekreftet. Så Hitler, uten å vite det selvfølgelig, var faktisk med på å grunnlegge staten Israel.

  https://www.youtube.com/watch?v=j-1ts3VTeeI

  https://en.wikipedia.org/wiki/Haavara_Agreement

 3. Dette er bare tull, det er ingen nederlagsstemmning i Israel, de kan gjerne tape et slag, men Israel vinner som som regel fram i det lange løp. Dette er ikke noe jeg «bare mener», historiske fakta viser at jødene vinner fram, uansett hvor dårlige odds de har i utgangspunktet.

  Det er velkjent at jødene hjelper og støtter hverandre, i forretningslivet fører dette til at de lykkes adskillig bedre enn andre. Fiendebildet er viktig for jødene, jo flere fiender desto sterkere samhold, og desto sterkere blir nasjonen. Jødene er dyktige, de har også mange økonomiske, strategiske og militære genier, og jødene er også villige til å inngå avtaler med sine verste fiender, hvis de kan tjene på dette. Jødene har selvsagt ingenting til overs for IS, men de kan inngå avtaler med dem hvis det er noe å tjene på dette.

  En lite kjent historie fra andre verdenskrig viser at jødene er villig til å inngå tvilsomme avtaler, historien om “The Haavara Agreement». Denne hemmelige avtalen mellom sionistene og nazistene ble ikke kjent før 1984, da en jøde ved navn Edwin Black skrev en bok om dette.

  Jødene over hele verden gikk til økonomisk boikott av Tyskland i 1933, og den økonomiske boikotten var så effektiv at den truet med å velte Hitlers styre. Sionistene i Tyskland gjorde da en avtale med nazistene, som gikk ut på at Tyskland skulle overføre jøder samt en del av ders verdier til Palestina, som motytelse skulle sionistene motarbeide den okonomiske boikotten. Mellom 1933 og 1939 overførte Hitler over 60 000 jøder og 100 millioner dollar til Palestina, og Hitler ble med dette (uten å vite om det?) med på å grunnlegge staten Israel.

  https://www.youtube.com/watch?v=kr0rMLX_Uu0

  • «Morsomt» hvordan Edwin Black ble hatet av og regnet som død av sine foreldre, bare for å avsløre litt av sannheten.

   Edwin Blacks far var aktiv i den sionistiske Betar-bevegelsen, som i starten hadde Mussolini som sitt store forbilde, og som adopterte Hitler som sitt nye forbilde straks Hitler kom til makten. Når Hitler kom til
   makten så byttet Betar-bevegelsen ut sine fascistiske svartskjorter med nazistiske brunskjorter, og bevegelsen adopterte til og med den berømte nazi hilsenen.

   Men jeg synes du gjør en stor feil når du sier jødene, som i alle jøder. Det er viktig å skille mellom politisk jødedom (sionisme) og religionen jødedom.

   Tyskland hadde under det tredje riket en jødisk befolkning på et sted mellom 500.000 og 700.000 mennesker og det var svært få av dem som var sionister.

   150.000 tyske jøder kjempet på tysklands side i Wehrmacht under andre verdenskrig, for Tyskland – deres hjemland.

   Den jødiske forfatteren som avslørte den «hemmeligheten» (Bryan Mark Rigg) i boken Hitler’s Jewish Soldiers ble også fordømt av «det jødiske samfunnet» eller mer korrekt, av det sionistiske samfunnet for å fortelle
   sannheten.

   Det er også interessant hvordan et lite mindretall av tyske (sionistiske) jøder under første verdenskrig bidro til å trekke USA inn i krigen mot deres eget hjemland tyskland og tysklands allierte Det ottomanske riket, som da regjerte over Palestina som sionistene ønsket.

   Et lite mindretall av tyske jøder forrodte sitt eget hjemland for å skape et nytt hjemland…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.