Mexico og Venezuela vil sende hjelp til Texas etter Harvey

0

Harvey har forårsaket den største naturkatastrofen i USAs historie. Og nå kommer tilbud om hjelp – fra Mexico og Venezuela! Land som USA skal bygge gjerder mot og som de vurderer å intervenere militært for å styrte regjeringen.

«Mexico kom tidlig med et tilbud om å sende hjelp til Texas. President Donald Trump har ikke kommet med noe formelt svar på tilbudet, men guvernør Abbott har takket ja.
Nå er 25 lastebiler på vei mot grensen med ris, bønner, kaffe og sjokolade, skriver CNN.

I neste omgang kommer 300 senger, ni aggregater, radioer og utstyr til matlaging og vannrensing. Leger, sykepleiere og hjelpearbeidere skal også være på vei.

– Vi er veldig glade for å kunne støtte våre brødre på den andre siden av grensa, sier Carlos Manuel Sada, som er Mexicos annensekretær for nordamerikanske forhold.

Søndag kom det også et tilbud om økonomisk hjelp fra Venezuela. Utenriksminister Jorge Arreaza sier de vil bidra med fem millioner dollar til gjenoppbygging av boliger.

 

 

 

Forrige artikkelSyriske Deir Ezzor frigjort etter tre års IS-beleiring
Neste artikkelValget 2017: langsom eller rask død? 
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).