Mexico og Venezuela vil sende hjelp til Texas etter Harvey

4

Harvey har forårsaket den største naturkatastrofen i USAs historie. Og nå kommer tilbud om hjelp – fra Mexico og Venezuela! Land som USA skal bygge gjerder mot og som de vurderer å intervenere militært for å styrte regjeringen.

«Mexico kom tidlig med et tilbud om å sende hjelp til Texas. President Donald Trump har ikke kommet med noe formelt svar på tilbudet, men guvernør Abbott har takket ja.
Nå er 25 lastebiler på vei mot grensen med ris, bønner, kaffe og sjokolade, skriver CNN.

I neste omgang kommer 300 senger, ni aggregater, radioer og utstyr til matlaging og vannrensing. Leger, sykepleiere og hjelpearbeidere skal også være på vei.

– Vi er veldig glade for å kunne støtte våre brødre på den andre siden av grensa, sier Carlos Manuel Sada, som er Mexicos annensekretær for nordamerikanske forhold.

Søndag kom det også et tilbud om økonomisk hjelp fra Venezuela. Utenriksminister Jorge Arreaza sier de vil bidra med fem millioner dollar til gjenoppbygging av boliger.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

 1. Blir helt rørt. Har bodd i Mellom- og Sør Amerika og det er mitt favoritt kontinent (med sine mangler, som det også er i resten av verden).

 2. «Søndag kom det også et tilbud om økonomisk hjelp fra Venezuela. Utenriksminister Jorge Arreaza sier de vil bidra med fem millioner dollar til gjenoppbygging av boliger.»

  Håper de ikke bygger samme type boliger som Clinton-foundation bidro til å bygge i Haiti etter jordskjelvet der…

  Det ville jo bare vert ondskapsfullt, men også litt rettferdig.

  (De var jo helt ubrukelige og forbudt bygge i USA siden byggematerialet avga giftige gasser i varmt vær. Folk i Haiti ble syke av å bo i husene, så de sov heller på bakken under husene).

  Haiti hadde ikke råd til å kvitte med spesialavfallet som Clinton-foundation forsynte landet med.

  Venezuela kan vel bruke pengene til å transportere spesialavfallet tilbake til USA?

  • Men USA kommer vel uansett til å si nei til hjelp fra Venezuela, slik de gjorde når Hugo Chavez tilbød hjelp etter hurricane Katrina….

 3. Et sjakktrekk av dem å tilby hjelp. Det det egentlig er, er en offentlig teaterforestilling med verden som publikum, der handlingen dreier seg om at de to landene Mexico og Venezuela, her i rollene som «voksne», gir USA, i rollen som «det uregjerlige barnet», en skoletime i folkeskikk, egentlig en ren oppdragergjerning. De vet godt at USA hverken trenger eller vil akseptere deres hjelp, så her er det mer snakk om å bruke muligheten som byr seg som et pedagogisk eksempel: SÅNN oppfører man seg mot naboen, man løper ikke rundt med revolver og truer folk i hytt og pine, og når en nabo er rammet av uhell og elendighet, strekker man ut en vennlig hånd og tilbyr sin hjelp. Det vil uvergelig sette USAs aggresjon i et tydeligst og dårligst mulig lys, og stå som en fin kontrast til den holdningen Washington på sin side viser overfor naboer. Og de vet selvfølgelig også at det nok i praksis preller fullstendig av på USA å ville oppdra dem gjennom å fremstå som et godt eksempel. Poenget er å allikevel kjøre gjennom forestillingen med publikum tilstede, og slik i hvert fall gjøre USA like forlegne som de ville blitt av å takke ja til pengene, samt å styre verdens blikk mot kontinentet og USAs aggresjon, og slik skaffe støtte og sympati for seg selv og påvirke verdensopinionen i en enda mer USA-kritisk retning generelt. I beste fall vil det også kunne gjøre at USA opplever at prisen, politisk og propagandamessig, ved å evt. gjennomføre sine trusler rett etter at en slik demonstrativ offentlig uthenging som usympatisk og grunnløst aggresiv har gått av stabelen, kan bli så høy at det faktisk setter en foreløpig stopper for det. Og siden USA ikke kan ta pengene – da ville det jo blitt enda vanskelig å hause giverlandene opp til de demonene de vitterlig skal være – er det helt gratis å kjøre denne lille, tydelig talende forestillingen. Brilliant spilt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.