Israel har offisielt holdt seg utenfor Syria-krigen, men har bombet mål der nesten 100 ganger

1

Israel har offisielt holdt seg utenfor Syria-krigen, men har bombet mål der nesten 100 ganger, dette skriver Aftenpostens Midtøsten-korrespondent Tor Arne Andreassen 7. september 2017. Han fortsetter:

– Israel har bombet våpenkonvoier nesten 100 ganger

Den israelske hæren har nektet å bekrefte rapportene om at de gjennomførte angrepet, men har tidligere innrømmet at de har bombet våpentransporter til Iran-støttede Hizbollah i Libanon. Israel mener Iran og Hizbollah har hatt til hensikt å true eller beskyte Israel med disse våpnene.

– Antallet israelske angrep på slike konvoier siden 2012 nærmer seg et tresifret antall, sa generalmajor Amir Eshel til den israelske avisen Haaretz i august. Han var tidligere sjef for det israelske luftforsvaret.

Dette bekrefter det vi har skrevet her på steigan.no flere ganger, men som har vært nesten totalt fraværende i norske medier, nemlig at Israel har vært en nærmest hemmelig deltaker i krigen mot Syria.

Dette har skjedd på mange måter, også i form av direkte bombing av anlegg og konvoier. Nå kan ikke dette lenger holdes hemmelig, men det er viktig at dette nå sies i klartekst i Aftenposten.

Omkring 100 israelske angrep rettet mot mål i Syria, det er en ganske betydelig krigsdeltakelse, og naturligvis fullstendig ulovlig. Men Israel benytter seg av at Vesten gir landet fripass uansett hvilke forbrytelser det måtte begå, enten det er mot palestinerne eller mot sine naboland.

 

Les også: Israel – elefanten i Syria.

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.