FNs de Mistura til «opprørerne»: – Innse at dere har tapt krigen

9

FNs spesialutsending til Syria, Staffan de Mistura, retter en appell til de såkalte «opprørene» i Syria og ber dem innse at de har tapt krigen mot Bashar al-Assad og Syrias regjering.

Til journalister sa de Mistura 6. september 2017:

“For the opposition, the message is very clear: if they were planning to win the war, facts are proving that is not the case. So now it is time to win the peace,”

De Mistura sa at siden krigen nå nesten er over og så mange land går sammen om å nedkjempe Daesh og jihadistene i Syria, burde det snart bli en nasjonal våpenhvile.

Han oppfordret også til at det må skapes et politisk rammeverk som etterfølger frigjøringa av Deir Ezzor og Raqqa. Og han spurte om «opposisjonen» vil være realistisk nok og tilstrekkelig samkjørt til å innse at de ikke vant krigen.

Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov sa samme dag at det har vært betydelig framgang i de forhandlingene der Russland, Tyrkia og Iran har deltatt for å sikre de-eskalering også i Idlib-provinsen.

Tre de-eskaleringssoner fungerer allerede, og nå er eventuelt tida kommet til Idlib, der ikke minst al-Qaida-filialen al-Nusra står sterkt.

Men når skal norske politikere innse at de har satset på det ulovlige taperlaget? Nå har de investert så mye i krig. Kunne de ikke nå jobbe for fred istedet? Kall tilbake spesialstyrkene, avslutt sanksjonene og tilby Syria massiv hjelp til gjenoppbygging.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

 1. «Men når skal norske politikere innse at de har satset på det ulovlige taperlaget? Nå har de investert så mye i krig. Kunne de ikke nå jobbe for fred istedet? Kall tilbake spesialstyrkene, avslutt sanksjonene og tilby Syria massiv hjelp til gjenoppbygging.»

  Tiltredes! Hvordan få dette tabuet inn i valgkampen? Finnes det syrere der ute å alliere seg med? De blir kanskje hørt og tatt hensyn til.

 2. Hva de kan gjøre: 1) Tilbakekalle spesialstyrkene.
  Hva de ikke kan gjøre: 1) avslutte sanksjonene.
  Norge har ikke på selvstendig grunnlag vedtatt noen sanksjoner mot Syria. De har kun sluttet seg til vedtak fattet i EU/USA.
  Jeg ahr nettopp ´oppdaget´en lov som gjør at regjeringen uten å drøfte med Stortinget vedta/hastevedta sanksjoner mot land. Sanksjonslova av 2001.
  Den gir Regjeringen store fullmakter og er etter mitt syn et demokratisk problem. Kanskje det er på bakgrunn av denne loven at politikere ikke har kunnskap om sanksjonene mot Syria?

  https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2011-09-02-90
  https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2001-04-27-14

  Kritisk bemerkning til loven
  http://thecomplianceblog.no/challenges-facing-norway-eu-sanctions/

  2) Syria vil ikke ha hjelp til gjenoppbygging av landet Norge og resten av Vesten har ødelagt

 3. Staffan de Mistura som har støttet krigen mot Syria innser at slaget er tapt.

  Han vil vel bare at leiesoldatene skal dra hjem igjen før de blir drept, slik at de igjen kan krige for Israel, ved neste anledning….

 4. Det finnes neppe noen norske politikere med et slikt format de vil ta oppfordringen til Pål.
  Til det er flertallet av velgerne for lite opplyst – her i tvmoro og tvsport landet er den slags interesser for de sære.
  To generasjoner har vokst opp med Hollywood og NATO. Russer antipatien er grundig sådd og høstet.
  I tillegg har vi fått føderasjon i foreningen EU.
  Det er på tide å komme ut av tåken.

 5. Espen Løkeland-Stai forteller i Da nye meninger:

  «En meningsmåling NUPI offentliggjorde forrige uke viser at femten prosent av velgerne er mest opptatt av utenrikspolitikk. En av tre vil at det skal spille en sterkere rolle i valgkampen. For to av tre spiller det en rolle for partivalg, for en av fire spiller det en viktig rolle. Tidligere målinger har vist lignende misforhold mellom interesse for utenrikspolitikk, og utenrikspolitikkens plass i den offentlige debatten.»

  Ekeland forteller videre at Dagsnytt 18 forsøkte å dra i gang en utenrikspolitisk debatt mellom Børge Brende og Anikken Huitfeldt. «Det ble en vanskelig oppgave» forteller Løkeland-Stai lakonisk. Det tror jeg så gjerne!

  Slik er det. Skal utenrikspolitikk komme inn i valgkampen må krefter utenfra inn i debatten.

  NRK: Hvorfor ikke la folk med alternative synspunkter som Pål Steigan og Jan Hårstad stille i et utenrikspolitisk debattprogram og utfordre vasallstatens saueflokk? Det ville blitt en spenstig, dynamisk og interessant forestilling.

 6. Fakta om FN:
  Denne organisasjonen og dens ulike og påfølgende generalsekretærer er, i lys av det historiske forløpet over de siste tiårene kun talsmenn for USA imperiets interesser.
  De har derfor ingen troverdighet. Holdningene FN inntok i forbindelse med de åpenbart aggressive krigene i Irak, på Balkan, I Libya, i Somalia, i Jemen og Afghanistan, vil ganske enkelt diskvalifisere denne troverdigheten.Hvorfor tar denne «mistenkelige mister mistak» ikke selvkritikk?

 7. Blowback: Det er på tide at nordmenn feks lærer at militær innblanding i fremmede land veldig lett fører til store flyktningestrømmer til Europa (ref Libya, Syria, Afghanistan). Dessuten at regimeskiftene i Irak og Libya har ført til at Kim i Nord-Korea nå tviholder på sine atomvåpen i redsel for å møte samme ublide skjebne som Saddam Hussein og Gadaffi (som begge skrinla sine atomvåpenprogram og som deretter ble drept). Norsk deltakelse bla i bombingen av Libya burde ha ført til at Norge mistet retten til å dele ut Nobels fredspris. Norsk militære innsats i utlandet fører til det motsatte av fred, og et slikt land kan ikke lenger dele ut fredsprisen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.