FNs de Mistura til «opprørerne»: – Innse at dere har tapt krigen

0

FNs spesialutsending til Syria, Staffan de Mistura, retter en appell til de såkalte «opprørene» i Syria og ber dem innse at de har tapt krigen mot Bashar al-Assad og Syrias regjering.

Til journalister sa de Mistura 6. september 2017:

“For the opposition, the message is very clear: if they were planning to win the war, facts are proving that is not the case. So now it is time to win the peace,”

De Mistura sa at siden krigen nå nesten er over og så mange land går sammen om å nedkjempe Daesh og jihadistene i Syria, burde det snart bli en nasjonal våpenhvile.

Han oppfordret også til at det må skapes et politisk rammeverk som etterfølger frigjøringa av Deir Ezzor og Raqqa. Og han spurte om «opposisjonen» vil være realistisk nok og tilstrekkelig samkjørt til å innse at de ikke vant krigen.

Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov sa samme dag at det har vært betydelig framgang i de forhandlingene der Russland, Tyrkia og Iran har deltatt for å sikre de-eskalering også i Idlib-provinsen.

Tre de-eskaleringssoner fungerer allerede, og nå er eventuelt tida kommet til Idlib, der ikke minst al-Qaida-filialen al-Nusra står sterkt.

Men når skal norske politikere innse at de har satset på det ulovlige taperlaget? Nå har de investert så mye i krig. Kunne de ikke nå jobbe for fred istedet? Kall tilbake spesialstyrkene, avslutt sanksjonene og tilby Syria massiv hjelp til gjenoppbygging.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.