Finland vil gi gratis bolig og diverse ytelser til hjemvendte IS-terrorister

0

I Finland diskuteres det forslag om å gi tilbakevendte IS-medlemmer og andre terrorister en rekke sosiale goder, slik som gratis bolig, sosialstøtte og andre tiltak. Det er riktignok en viss uro i regjeringa fordi man frykter at finner som ikke får noen slike goder og som havner bakerst i køen, vil oppfatte dette som urimelig og som en fordelsbehandling av terrorister. Det er avisa Ilta-Sanomat som skriver om dette.

Innenriksdepartementet skriver:

”Fra et moralsk synspunkt ville det være problematisk å forsyne Daesh-avhoppere med ekstra goder foran andre, samtidig som vanlige borgere venter i lang tid for å oppnå statligfinansierte boliger, skrev den finske avisa. Dette kan oppfattes som oppmuntrende terroristadferd. Ifølge innenriksdepartementet må sosialarbeidere løse dette problemet i praksis.”

I sitt svar til innenriksdepartementet skrev Vantaa by at dagens velferdssystem mangler bestemmelser for spesielle tjenester til personer som er kommet tilbake fra militære konflikter, noe som innebærer en risiko for at denne gruppen kan forbli uten nødvendig sosial hjelp, hvis det ikke blir gitt særskilt.

«Jeg tror at hvis reintegrering i samfunnet regnes som en av de beste mekanismene mot radikalisering, så er en leilighet, arbeidstrening av avgjørende betydning,» sa Anna Cantell-Forsbom, leder av familieavdelingen i Vantaa, til Ilta-Sanomat og mente at den faren de tilbakevendte representerer gir grunn til særbehandling. «Selvfølgelig bør annen støtte også gis. En leilighet alene løser ikke noe. Andre viktige tiltak bør også vurderes, «la hun til.”

Å begå terrorhandlinger, drepe, massakrere og henrette i andre land er altså snarveien til gratis bolig og sosialstøtte i Finland. Dette er antakelig ment som et tiltak for at ikke andre skal velge den samme karriereveien. Finner som blir skjøvet bakover i køen på grunn av at terroristene skal ha gratisytelser, er sikkert bare takknemlige. De kan jo se fram til at trygdeterroristene som motytelse viser finnene hva de har lært seg å gjøre da de var i Syria.

Til sammenlikning fikk norske krigsseilere praktisk talt ingenting etter at de med livet som innsats hadde gitt sitt viktige bidrag i kampen mot nazismen. Men de var jo bare vanlige arbeidsfolk.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelFolk flest bor i India
Neste artikkelKrigen i Syria har hele tida ikke minst vært Israels krig
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).