Finland vil gi gratis bolig og diverse ytelser til hjemvendte IS-terrorister

10

I Finland diskuteres det forslag om å gi tilbakevendte IS-medlemmer og andre terrorister en rekke sosiale goder, slik som gratis bolig, sosialstøtte og andre tiltak. Det er riktignok en viss uro i regjeringa fordi man frykter at finner som ikke får noen slike goder og som havner bakerst i køen, vil oppfatte dette som urimelig og som en fordelsbehandling av terrorister. Det er avisa Ilta-Sanomat som skriver om dette.

Innenriksdepartementet skriver:

”Fra et moralsk synspunkt ville det være problematisk å forsyne Daesh-avhoppere med ekstra goder foran andre, samtidig som vanlige borgere venter i lang tid for å oppnå statligfinansierte boliger, skrev den finske avisa. Dette kan oppfattes som oppmuntrende terroristadferd. Ifølge innenriksdepartementet må sosialarbeidere løse dette problemet i praksis.”

I sitt svar til innenriksdepartementet skrev Vantaa by at dagens velferdssystem mangler bestemmelser for spesielle tjenester til personer som er kommet tilbake fra militære konflikter, noe som innebærer en risiko for at denne gruppen kan forbli uten nødvendig sosial hjelp, hvis det ikke blir gitt særskilt.

«Jeg tror at hvis reintegrering i samfunnet regnes som en av de beste mekanismene mot radikalisering, så er en leilighet, arbeidstrening av avgjørende betydning,» sa Anna Cantell-Forsbom, leder av familieavdelingen i Vantaa, til Ilta-Sanomat og mente at den faren de tilbakevendte representerer gir grunn til særbehandling. «Selvfølgelig bør annen støtte også gis. En leilighet alene løser ikke noe. Andre viktige tiltak bør også vurderes, «la hun til.”

Å begå terrorhandlinger, drepe, massakrere og henrette i andre land er altså snarveien til gratis bolig og sosialstøtte i Finland. Dette er antakelig ment som et tiltak for at ikke andre skal velge den samme karriereveien. Finner som blir skjøvet bakover i køen på grunn av at terroristene skal ha gratisytelser, er sikkert bare takknemlige. De kan jo se fram til at trygdeterroristene som motytelse viser finnene hva de har lært seg å gjøre da de var i Syria.

Til sammenlikning fikk norske krigsseilere praktisk talt ingenting etter at de med livet som innsats hadde gitt sitt viktige bidrag i kampen mot nazismen. Men de var jo bare vanlige arbeidsfolk.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

  • Neida, det er slik i Sverige oxo. Man har nå et nytt valg. Man kan satse på utrdanning for å få arbeid eller man kan bli terrorist. I det siste forslaget trenger man ikke bruke mange år på å få seg jobb og huset man skal bruke resten av livet til å betale ned blir gratis. Det må jo være fristende?

   • Lenge har Europas og USA’s Regjeringer samarbeidet med Terroristene. Og de som samarbeider og utfører skittarbeidet for politikere med «Rene Hender» når det gjelder drap, krig og terror skal selvsagt få «Pensjon» og takk . Nyttige mennesker kan anvendes til utrolig mye i EGET LAND, og derfor viktige mennesker – for Regjeringen.

 1. IS var jo bygget opp av vestlig etterretning i samarbeid med Saudiene og Qatar for å frambringe Creative Chaos i Midtøsten. I første omgang styrte Bashar al-Assad.
  Derfor er det intet å forundres over at vestlige stater vil takke sine leiesoldater med fine boliger og sosialstønader.
  Alliansen Nato- Jihad er langt fra oppgitt. Den skal brukes i Xianjang,Krim og Ukraina og Jihadene skal forstå at det lønner seg å være i Natos tjeneste.

 2. Har bare en kommentar til dette..FY FAEN! Er det rart at støtten til de Brune får flere og flere sympatisører hvis dette blir gjenomført?

 3. Norge er her i en særstilling med tanke på at vi kan sette Breivik på en slik prøveordning for å lodde om stemningen blandt folket er for eller imot liknende tiltak.

 4. Noen som vet hvordan Norge tar i mot sine hjemvendte terrorister, eller er det hemmelighetsstemplet for å unngå kritikk av regjerning og storting?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.