Krigen i Syria har hele tida ikke minst vært Israels krig

20

Israel har klart å kamuflere sin deltakelse i Syria-krigen og for en stor del klart å innbille verden at dette har de ikke noe med å gjøre. Det hjelper dem naturligvis at en Israel-vennlig presse velvillig ser den andre veien og ikke rapporterer om påviselig samarbeid mellom Israel og jihadistene i Syria. Main stream media har også unnlatt å peke på det besynderlige faktum at disse islamistene, som hevder å være pro-palestinske etc. aldri har angrepet Israel eller vitale israelske interesser.

Men nå som også Israel må innse at Syria er i ferd med å vinne krigen, sprekker fasaden og det gjør det også lettere å se at Israel har vært med hele veien.

Benjamin Netanyahu var så desperat under sitt møte i Moskva at han ifølge noen rapporter var helt usammenhengende og han ifølge Jerusalem Post truet med å bombe presidentpalasset i Damaskus.

Det går fram av lekkasjer som er publisert av WikiLeaks at USA, Israel og Saudi-Arabia allerede i 2006 planla å styrte Syrias regjering.

Planen for å undergrave Syrias regjering og splitte landet

I et telegram i 2006 skrev William Roebuck at riktignok hadde Bashar al Assad en sterk posisjon både internt og internasjonalt akkurat da. Men USA så flere muligheter til å svekke denne posisjonen ved å spille på motsigelser som det kurdiske spørsmålet og islamistiske grupper.

«We believe Bashar,s weaknesses are in how he chooses to react to looming issues, both perceived and real, such as a the conflict between economic reform steps (however limited) and entrenched, corrupt forces, the Kurdish question, and the potential threat to the regime from the increasing presence of transiting Islamist extremists. This cable summarizes our assessment of these vulnerabilities and suggests that there may be actions, statements, and signals that the USG (US government, vår merknad) can send that will improve the likelihood of such opportunities arising. These proposals will need to be fleshed out and converted into real actions and we need to be ready to move quickly to take advantage of such opportunities. Many of our suggestions underline using Public Diplomacy and more indirect means to send messages that influence the inner circle.»

Dette telegrammet ble ikke bare sendt til US State Department, men også til Israels ledelse, til Den arabiske liga og til EU.

I lista over tiltak for å svekke og splitte Syria inngår kampanjer for å forsterke konflikten med kurderne, hindre utenlandske investeringer, spre rykter, understreke eksistensen av ekstremistgrupper i Syria for å framprovosere en overreaksjon, øke splittelsen mellom sunnier og sjiaer, med mer.

Framprovosere overreaksjon

Julian Assange sammenfattet innholdet i Roebucks telegram slik:

“… That plan was to use a number of different factors to create paranoia within the Syrian government; to push it to overreact, to make it fear there’s a coup …”

Det går fram av WikiLeaks-avsløringene at disse planene kom fra regjeringa i Israel og at det handlet om å samordne USA, Saudi-Arabia, Tyrkia, Qatar og Egypt i et prosjekt som skulle få Syrias regjering til å bryte sammen.

For Israel handlet det om å svekke Iran og Hezbollah, men også å svekke Syria så mye at det ville være mulig for Israel å beholde de okkuperte Golanhøydene for alltid og kanskje også rykke videre inn i Syria, sa Assange til RT.

Denne planen basert seg også på at Israel og Saudi-Arabia allerede var allierte, riktignok hemmelig, men fullstendig reelt.

Hillary Clinton var som utenriksminister i USA en aktiv deltaker i denne planen. Hennes rådgiver Jakob Sullivan skrev en epost til henne der han understreket at hvis Assads regjering kollapset, ville Iran miste sin eneste allierte i regionen.

One particular source states that the British and French Intelligence services believe that their Israeli counterparts are convinced that there is a positive side to the civil war in Syria; if the Assad regime topples, Iran would lose its only ally in the Middle East and Would be isolated. At the same time, the fall of the House of Assad could well ignite a sectarian war between the Shiites and the majority Sunnis of the region drawing in Iran, which, in the view of Israeli commaders would not be a bad thing for Israel and its Western allies.

– Den beste måten å hjelpe Israel på er å styrte Assad

Et notat som finnes blant Clintons eposter sier rett ut at:

The best way to help Israel deal with Iran’s growing nuclear capability is to help the people of Syria overthrow the regime of Bashar Assad.

(NB: notatet er åpenbart feildatert, det er fra 2012 og ikke 2001.)

Unlike in Libya, a successful intervention in Syria would require substantial diplomatic and military leadership from the United States. Washington should start by expressing its willingness to work with regional allies like Turkey, Saudi Arabia, and Qatar to organize, train and arm Syrian rebel forces. The announcement of such a decision would, by itself, likely cause substantial defections from the Syrian military. Then, using territory in Turkey and possibly Jordan, U.S. diplomats and Pentagon officials can start strengthening the opposition. It will take time. But the rebellion is going to go on for a long time, with or without U.S. involvement.

Så alt sammen er der: Propagandaløgnene, sette grupper opp mot hverandre, bruke kurderne på den ene sida og sunniekstremister på den andre, og støtte det «opprøret» som ville kunne splitte Syria til fordel for Israels strategiske interesser.

Israel har sørget for medisinsk behandling av IS-soldater

Slik har vi fått en krig med hemmelige bakmenn som har forent sionister, islamister, USAs hemmelige tjenester og regjering, europeiske regjeringer – samt ulike varianter av sosialister og trotskister som har trodd at de har støttet et folkelig opprør, mens de i virkeligheten har støttet Israel og Saudi-Arabia.

Når Netanyahu nå sprekker og truer med å bombe Damaskus, er det et uttrykk for at planen har kræsjet og at Israels nøye gjennomtenkte plan har slått feil.

Syrias seier over jihadistene er samtidig en seier over Israels, Saudi-Arabias, USAs og deres alliertes plan om en nyoppdeling av Midtøsten. 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


20 KOMMENTARER

 1. Det ser altså ut til at forfatteren er imot å behandle motstanderens sårede soldater. Det er vel svært få i denne verden som er enig i det, bortsett fra folk som utrydder hellig liv.

  • Tror ikke det har vært vanlig historisk sett å behandle fiendens sårede soldater .
   Var det vanlig under siste verdenskrig f.eks ?

   • Det har forbauset meg at Pål Steigan skriver som om han ikke kjenner til krigens folkerett og Genevekonvensjonen. Her er det slått fast at sårede skal behandles humant og få medisinsk hjelp på like linje med egne soldater. Jeg tviler ikke på at Israel bruker situasjonen i Syria til å fremme egne interesser, men kritikken av at det gis medisinsk hjelp til sårede IS-soldater skyter langt over mål.

   • Det var ikke vanlig, på østfronten var det i så fall et ukjent fenomen. Det var tilfeller på vestfronten som jeg kjenner til, da jeg har intervjuet hundrevis av veteraner fra annen verdenskrig. Tyske fanger som var såret ble eksempelvis mye bedre behandlet av de allierte enn omvendt.

 2. Interessant i denne sammenhengen er vel òg åssen sjiaene i Irak vil stille seg når IS er slått. Tilnærmingene mellom det sjiadominerte regimet i Irak og Iran var alt på gang før IS satte i gang med borgerkrigen. Det er all grunn til å tru at sjiaene i Irak heretter vil støtte alliansen Iran-Syria mer aktivt.

  • Er enig i at den siden var stygg ‘Synagoge of Satan’……Men samtidig er det veldig vanskelig å snakke om disse tingene og folk blir så hysterisk hver gang en sier noe negativt om Israel og sionismen.
   Derfor popper det slike sider opp.

   Jeg har lagt meg kraftig i selene for å prøve å forstå de abrahamske religioner i kontekst og sammenheng , og om disse har hatt noen innvirkning på verdensutvikling , og i verste fall hvilken innvirkning.

   Bare dette har skapt rabalder .
   Det er jo ‘fantastisk’ at folk ikke kan si meningen sin om hva de har funnet ut etter lang tids undersøkelse.
   Det eksisterer ikke noen oppfordring til folk om å tenke selv !!

 3. Man kommer ikke utenom å se på jødedommen som religion for å forstå det som skjer i Israel.
  Man kan se på hva jødedommen sier om den kommende Messias….
  http://www.jewfaq.org/mashiach.htm

  Han skal være en stor politisk og militær leder som skal kjempe kriger for Israel.
  Han skal sanke inn alle jøder i hele verden ‘hjem’ til Israel.
  Han skal danne en regjering i Jerusalem , som skal stå over alle andre regjeringer i hele verden , for lov skal utgå fra Jerusalem.
  Hele verden skal tro på den jødiske guden ‘Jehova’ , og det skal bli fred i verden……at last..

  Hvis man ikke ser og skjønner at disse profetiene har påvirket jødenes tenkemåte , så vet ikke jeg.
  Det kan jo tenkes at noen har lobbyet litt for at dette skal skje fyldest også.

  Igjen , ikke alle jøder er enig i denne profetien . Ikke alle jøder tror på det , eller er klar over dette.
  Det er ikke alle jøder som jobber fo dette.
  Og det er heller ikke bare jøder som jobber for dette.
  Islam , som er en fortsettelse av jødedommen har også dette .
  Muhammed er jo en perfekt Messias figur . Bare at han ikke er jøde og kan derfor ikke bli akseptert av jødene.
  Kristendommen har det også , men litt mere difust . Men de har jo panisk forsøkt å få jødene til å akseptere Jesus.
  Derfor har de kriget for Israel i håp om at jødene skal akseptere Jesus
  Ja , så har vi Bahai religionen som har ‘verdensregjering’ som Bahaulla predikte.

  Dette er ikke ‘konspirasjoner’ . Det er flere religioner som prediker omtrent det samme , og det startet med jødedommen.

  Hvorfor får vi ikke si dette ?
  Hvorfor får vi ikke debattere dette ?

  Folk er jo sugne og tørste og vil gjerne forstå den verden vi lever i !!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.