Syria planlegger for tida etter krigen – og investorene kommer

0

Vestens og oljediktaturenes krig mot Syria har ødelagt for 226 milliarder dollar ifølge Verdensbanken. I tillegg til at krigen har drept mer enn 330.000 mennesker og drevet millioner på flukt.

Men Syria og deres allierte vinner tydeligvis krigen på bakken og nå planlegger landet for fred og gjenoppbygging.

Damascus International Fair ble holdt for første gang på seks år, og dit kom firmaer fra 23 land, og interessen for å investere i gjenoppbygginga var tydeligvis stor.

De landene som har stått i spissen for å ødelegge Syria var ikke på denne messa, men det var derimot alle BRICS-landene. Russland, Kina, Iran var godt representert. Den asiatiske utviklings- og investeringsbanken AIIB var der.

Som nevnt her tidligere ble det til og med arrangert et slags vorspiel til Damaskus-messa i Beijing tidligere i sommer. Asia Times skriver om at The China-Arab Exchange Association arrangerte en Syria Day Expo i Beijing.

Qin Yong, deputy chairman of the China-Arab Exchange Association, announced that Beijing plans to invest $2 billion in an industrial park in Syria for 150 Chinese companies.

Men om Vesten stort sett ikke var representert, var det ingen full boikott. Firmaer fra Armenia, Belgia, Bulgaria, Tsjekkia, Danmark, Tyskland, Hellas, Italia, Nederland, Polen og Spania hadde meldt seg på.

For Kina har Syria potensial til å å bli et viktig knutepunkt på den planlagte nye silkeveien eller One Belt One Road, som det offisielt heter.

Selv i Israel ser man at det kinesiske prosjektet vil kunne omskape hele det politiske kartet i Midt-Østen.

For å lykkes med det Foreign Policy kaller Kinas «grand strategy» for Midt-Østen, er det nødvendig å få bilagt de sekteriske splittelsene i regionen. Og det insentivet Kina har å tilby er investeringer og handel.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.