Porosjenko upopulær som aldri før

11
Brende møter oligarkpresident Porosjenko i Oslo

Den ukrainske oligarken, president Petro Porosjenko, er upopulær som aldri før. En meningsmåling utført i april 2017 sier at det er 1% av innbyggerne som har full tillit til ham, mens 16% sier at de har noe tillit. 76% av innbyggerne sier at de er negativt innstilt til ham.
Dette melder pro-Maidan-avisa KyivPost fra Ukraina.

KyivPost skriver også at Porosjenko ikke på noen måte har klart å bekjempe korrupsjonen, slik han har lovt, men tvert imot stått i veien for demokratiske reformer og kampen mot korrupsjonen. Avisa skriver at korrupsjon og lovløshet er de viktigste hindringene mot nye investeringer.

Som kontrast til Porosjenko kan det jo nevnes at hans russiske motpart, Vladimir Putin, har en popularitetsrate på 86%. Vi her i vest kan like eller mislike Putin, men det er ingen tvil om at han har solid støtte i sitt eget folk. Det er noe ikke vår favoritt Porosjenko har. Norge har som kjent gitt Porosjenkos regime hundrevis av millioner norske kroner i gave, uten noen form for kontroll over hvor pengene havner.

De rike i Ukraina velter seg i rikdom som aldri før, mens den gjennomsnittlige månedslønna nå tilsvarer 200$. Opposisjonspolitikere sier at folk «dør på grunn av elendige leveforhold» og folketalet i landet falt med 170.000 i 2016, ikke minst på grunn av at de som kan, rømmer landet.

Ifølge det økonomiske universitetet i Kiev er den høye dødeligheten knyttet til dårlig helsevesen, økning av epidemiske sjukdommer og utbredt misbruk av alkohol og narkotika.

Forventet levealder for menn i Ukraina er nå 66 år.

Men til gjengjeld er jo nazisme en vekstbransje. Nettavisa Stars and Stripes melder at sommeren 2017 har Azov-brigaden drevet militære treningsleire for barn rundt omkring i landet.

11. juni 2015 vedtok Kongressen i USA enstemmig at det fra da av skal være forbudt for USA å trene og utruste “den ny-nazistiske Azov-bataljonen”. Så man behøver ikke ta våre ord for at de er nazister, det har også en enstemmig Kongress i USA sagt.

https://steigan.no/2015/06/14/kongressen-i-usa-forbyr-trening-av-den-ny-nazistiske-azov-bataljonen/

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Dersom man kun spør prorussiske personer i Ukraina, vil man nok kunne få det resultatet som nevnes her. Sett fra disse nazistene side og også satanisters side, så regner man ikke med folk som har et godt forhold til Gud når man beskriver landets innbyggeres situasjon.

 2. Iflg nettstedet zerohedge så er Ukraina leverandør av rakettmotorer til Nord-Korea. Spennende å se hvordan USA vil reagere på dette.

  • Dette er nå dokumentert å være feil. Dnepr-fabrikken har aldri produsert denne versjon av rakettmotorer (RD-253) med 2 kammer-design. Russerne har imidlertid videreutviklet den ukrainske løsning, spesielt for militære formål, hvilket den ukrainske versjon ikke er. Dessuten er RD-253 basert på et brennstoff som kun Russland og Kina har tilgang på. Så Ukraina er ikke bekymret for hva Pentagon konkluderer med

 3. Det er rart at ikke Norge opplever å få et ytterligere press på seg for å gi mer penger? Når krukka førts er åpnet vil de selvsagt ikke stoppe her. Kan det være noe som har gått under radaren. Det finnes vel enda hemmelige budsjett i statsforvaltningen og min intuisjon sier meg at Erna pga kritikken nok ville velge en slik løsning.

 4. Steigan har helt riktig gjengitt Poroschenkos manglende pooularitet begrunnet med mangel på vilje til å bekjempe korrupsjon. Det er også riktig gjengitt den negative befolkningsveksten i landet. Den skyldes 2 forhold: Russlands krigføring mot Ukraina og korrupsjon. Begge deler forårsaker en lav vekst i GDP, og spesielt ungdom forsøker å komme seg i arbeid i vest-Europa, ikke bare grunnet økonomi, men gørst og fremst fordi de føler tilhørighet innen EU. De som har det vanskelig i dag er minstepensjonistene over 55 år. Nå har imidlertid regjeringen løftet satsene, hovedsaklig for å kompensere for energi-kostnader – et resultat av Kremls krigføring. Imidlertid er andelen som lever under fattigdomsgrensen vesentlig lavere enn i Russlandd. Og heldigvis, Ukraina har et mer levende demokrati enn i Russlan, hvilket gjør at majoriteten ønsker å bidra til et levedyktig land. Putin har på mange måter ført til at den nadjonale forståelse og stolthet har økt enormt siden 2014.

  • Høyere energikostnader etter at gassprisene steg pga. at olje/gass ressursene/industrien i Ukraina ble markedsliberalisert i fjor, noe som dem viste konsekvensen av men ikke fortalte til innbyggerne. Folk i Ukraina hadde billig gass fram til dette skjedde men nå er det markedet i EU som bestemmer prisen i Ukraina.
   Ukrainske stat får 11% av verdien av produksjonen fra operatørselskapene.. i Norge får vi 78% til sammenligning..
   Innbyggerne har ikke fått med seg at enorme ressurser er forsvunnet rett framfor nesen deres til private, mens et konstruert kaos har foregått.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.