Porosjenko upopulær som aldri før

0
Brende møter oligarkpresident Porosjenko i Oslo

Den ukrainske oligarken, president Petro Porosjenko, er upopulær som aldri før. En meningsmåling utført i april 2017 sier at det er 1% av innbyggerne som har full tillit til ham, mens 16% sier at de har noe tillit. 76% av innbyggerne sier at de er negativt innstilt til ham.
Dette melder pro-Maidan-avisa KyivPost fra Ukraina.

KyivPost skriver også at Porosjenko ikke på noen måte har klart å bekjempe korrupsjonen, slik han har lovt, men tvert imot stått i veien for demokratiske reformer og kampen mot korrupsjonen. Avisa skriver at korrupsjon og lovløshet er de viktigste hindringene mot nye investeringer.

Som kontrast til Porosjenko kan det jo nevnes at hans russiske motpart, Vladimir Putin, har en popularitetsrate på 86%. Vi her i vest kan like eller mislike Putin, men det er ingen tvil om at han har solid støtte i sitt eget folk. Det er noe ikke vår favoritt Porosjenko har. Norge har som kjent gitt Porosjenkos regime hundrevis av millioner norske kroner i gave, uten noen form for kontroll over hvor pengene havner.

De rike i Ukraina velter seg i rikdom som aldri før, mens den gjennomsnittlige månedslønna nå tilsvarer 200$. Opposisjonspolitikere sier at folk «dør på grunn av elendige leveforhold» og folketalet i landet falt med 170.000 i 2016, ikke minst på grunn av at de som kan, rømmer landet.

Ifølge det økonomiske universitetet i Kiev er den høye dødeligheten knyttet til dårlig helsevesen, økning av epidemiske sjukdommer og utbredt misbruk av alkohol og narkotika.

Forventet levealder for menn i Ukraina er nå 66 år.

Men til gjengjeld er jo nazisme en vekstbransje. Nettavisa Stars and Stripes melder at sommeren 2017 har Azov-brigaden drevet militære treningsleire for barn rundt omkring i landet.

11. juni 2015 vedtok Kongressen i USA enstemmig at det fra da av skal være forbudt for USA å trene og utruste “den ny-nazistiske Azov-bataljonen”. Så man behøver ikke ta våre ord for at de er nazister, det har også en enstemmig Kongress i USA sagt.

https://steigan.no/2015/06/14/kongressen-i-usa-forbyr-trening-av-den-ny-nazistiske-azov-bataljonen/

 

Forrige artikkelMozilla (Firefox) allierer seg med Soros for å «avsløre fake news» i sanntid
Neste artikkelUSA-general: Hvis Trump ber oss om det atombomber vi Kina neste uke
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).