Mozilla (Firefox) allierer seg med Soros for å «avsløre fake news» i sanntid

0

Mozilla, som er den organisasjonen som driver nettleseren Firefox, sier at de skal begynne å bruke en programvare for å bekjempe «fake news» i sanntid. Denne programvaren er utviklet med støtte fra eBays grunnlegger Pierre Omidyar og spekulanten George Soros.
Dette skriver Activistpost.

Mozilla har opprettet noe de kaller “Mozilla Information Trust Initiative,” eller MITI. Mozilla skriver følgende på sine nettsider:

Imagine this: Two news articles are shared simultaneously online.
The first is a deeply reported and thoroughly fact checked story from a credible news-gathering organization. Perhaps Le Monde, the Wall Street Journal, or Süddeutsche Zeitung.
The second is a false or misleading story. But the article is designed to mimic content from a credible newsroom, from its headline to its dissemination.
How do the two articles fare?

Her settes altså main stream media opp som referansepunkt, fordi de er «credible». Dette er medieorganisasjoner som har spredd omtrent det som er av propagandaløgner som USA har brukt for å markedsføre sine kriger. Så skal de liksom utgjøre «benchmark» for nettleseren Firefox?
The Guardian har fått presentert hvordan programvaren virker og skriver om dette her.

The Guardian skriver også:

It is being developed by researchers at the Full Fact organisation in London with $500,000 (£380,000) of funding from charitable foundations backed by two billionaires: the Hungarian-born investor George Soros, and the Iranian-American eBay founder Pierre Omidyar.

En talsmann for Omidyar Network sier: “These tools will expand the reach and impact of fact-checkers around the world, ensuring citizens are properly informed and those in positions of power are held accountable.»

Activistpost kommenterer denne utviklinga og sier at man her har folk som har gått i spissen for et fritt internett og så lanserer de noen av de mest orwellske sensurmaskiner som noen har tenkt ut. Activistpost spør hvordan denne programvaren vil behandle propaganda fra CIA som er plantet for å hisse til krig? Eller den såkalte «Russiagate»? Spørsmålene er retoriske. Alle vet at løgnene i main stream media vi bli godkjent som sannhet i en programvare som setter de samme mediene som sannhetskriterium.

Eller hva med Soros og Omidyar sjøl? De har store organisasjoner som sprer «fake news». Og begge sponset den såkalte «fargerevolusjonen» i Ukraina i 2014 sammen med CIA og US State Department.

Det er litt vemodig. Firefox er en av de beste nettleserne og den kommer ut av et miljø som har kjempet for fri programvare. Og så slår de seg sammen med eksperter på psykologisk krigføring for å etablere et system som Orwells «Big Brother» ville ha gitt dem utmerkelser for. Men det betyr bare at kampen hardner, og det er ikke gitt at «programvaresannhetene» til Soros og Omidyar vil lykkes. Diktaturer har prøvd dette med total meningskontroll før, og det har ikke hindret dem fra å falle.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.