Motstand i Kongressen i USA mot Trumps krigstrusler

0

Donald Trumps uttalelser om at han er klar til å gå å utløse «ild og raseri som verden aldri har sett maken til» i en krig mot Nord-Korea, møter motstand i Kongressen i USA. En av dem som går i spissen for denne motstanden er John Conyers, som er veteran fra Koreakrigen.
Dette skriver magasinet The Nation.

Conyers sier at han som Koreaveteran skammer seg over at USAs øverstkommanderende uttaler seg på en så skjødesløs måte og setter USAs tropper i Sør-Korea i fare.

Ogå Kongressrepresentanten fra Guam, Madeleine Bordallo, sier at hun er enig med Conyers. Guam er den Stillehavsøya der USA har en så stor militærbase, og som Nord-Korea har truet med å angripe i tilfelle krig.

Conyers, Bordallo og seksti andre medlemmer av Representantenes hus har undertegnet et brev til utenriksminister Rex Tillerson, der de skriver:

“These statements are irresponsible and dangerous, and also senselessly provide a boon to domestic North Korean propaganda which has long sought to portray the United States as a threat to their people.
Accordingly, we respectfully but firmly urge you to do everything in your power to ensure that President Trump and other Administration officials understand the importance of speaking and acting with the utmost caution and restraint on this delicate issue. Congress and the American public will hold President Trump responsible if a careless or ill-advised miscalculation results in conflict that endangers our service members and regional allies. To allay these concerns, the Trump Administration should publicly declare its agreement with the constitutional requirement that any preemptive attack on North Korea must be debated and authorized by Congress.”

Donald Trumps uttalelser har vakt oppsikt mange stder og det har også vært kritikk i main stream media og fra allierte. Men Trump har svart med at hans uttalelse «kanskje ikke var tøff nok».

Kinas president Xi Jinping har bedt Trump om å roe seg ned og ikke komme med uansvarlige uttalelser som bare vil forverre situasjonen. Kinas ledelse tror antakelig at Trumps uttalelser først og fremst er uttrykk for en opptrapping av ordkrigen. Men de advarer mot at ordkrigen i seg sjøl kan utgjøre en trussel. Trumps krigsretorikk gjør at Kina nå får muligheten til å spille rollen som den moderate stormakta som tar ledelsen i å hindre krig. Og verden håper at Kina lykkes med det.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.