Masseflukt fra tradisjonelt TV

19

NRK og tradisjonelt TV sliter. Nettavisen skriver:

Tall fra NRKs analyseavdeling avslører masseflukt i daglig tid brukt på lineær-TV – seertid som reklamekanalene får godt betalt for.

Det blir ikke bedre av at frafallet er størst i den kommersielle målgruppen 20 til 49 år, seere reklamekjøperne helst ønsker nå.

– I rene minutter er det 20 til 29-åringer hvor fallet er størst. Generelt handler dette om et fall i kringkastet TV-seeing i alle grupper under 50 år, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK til Nettavisen.

Så langt i år har daglig seertid blant seere i tjueårene falt med over en halvtime. Fra 111 minutter ved utgangen av juli 2016 til 77 minutter ved utgangen av juli 2017.

Et fall på 30% på ett år. Det mest positive som kan sies om det er et det ikke er fritt fall, det er mer som unnarennet i en hoppbakke.

Og dette skjer i den målgruppa NRK åpenbart satser på, men det spørs hvor mange flere seere man kan trekke til seg med enda flere realityshow. NRK har også markert seg som svært servilt og ukritisk når det gjelder internasjonale spørsmål. Oppegående folk finner mye mer interessant analyse og nyhetsdekning fra andre kilder på nettet.

I 2014 var gjennomsnittlig TV-seing per dag på 132 minutter, mens det året etter var falt til 107 minutter, skriver Statistisk sentralbyrå. 19% fall på et år er jo ikke noe å sprette sjampanjekorker for.

NRKs flaggskip Dagsrevyen satset 26 millioner på å vinne ungdom, men fra 2001 til 2016 har 70% av målgruppa forlatt programmet, skrev Dagbladet i 2016. Fra juni 2015 til september 2016 hadde programmet en seerprosent på 9,5 i målgruppa under 40 år. Det holder jo ikke helt til å legitimere lisensen, kan man si. Og det er ikke helt sikkert at nye varianter av «se maling tørke, minutt for minutt» vil bli kioskveltere.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


19 KOMMENTARER

 1. Jeg spurte NRK en gang for mange år siden hva det betydde at de var en uavhengig, reklamefri kanal og så kommer: «Dette programmet ble sponset av…..og…..og….» når programmet er over. Eneste forskjellen jeg så var at reklamen kom etter og ikke under programmet. Jeg fikk ikke svar. Da begynte jeg å melde meg ut, mer og mer..og de siste 6 år nå har jeg ikke hatt TV en gang. Fikk jo NRK på døren og da jeg spurte om ransakingsordre begynte fyren å rygge ned trappen. Men da jeg sa «Bare kom inn du, sjekk soverommene også, og garderoben og se om det er TV her», så bare ristet han på hodet og forsvant.

 2. Interessant men det stemmer at skal man følge med å få et allsidig innblikk i nyhetsbildet, ser man ikke på TV. Til og med kommunister kan det være verdt å lytte til en gang i blant! ?

 3. Skulle være interessant å ha sett utviklingen før, under og etter fjorårets presidentvalgkamp i USA. Jeg er riktignok ikke under femti år. Men jeg har i stigende grad kommet til å oppleve både TV2 og NRK som rene propagandakanaler for det rådende politiske regimet. Fjernsyn har jeg ikke hatt siden begynnelsen av nittitallet. Men under den såkalte «flyktningekrisen» tok jeg også NRK bort fra bokmerkelinjen på PCen og har nesten helt sluttet å besøke nettsiden deres, annet enn for å sjekke hvor langt ut på jordet de har havnet. Kan vanskelig tenke meg annet enn at tilsvarende også har skjedd for svært mange av disse under femti år. Mange dropper å skaffe seg TV i det hele tatt og reagerer på misforholdet mellom, på den ene siden, den virkeligheten man selv lever oppi og de fakta man kan skaffe seg tilgang på via nettet og, på den andre siden, det stadig mer påfallende virkelighetsfjerne bildet disse store medieredaksjonene forsøker å pådytte oss på vegne av det rådende regimet.

 4. Det er jo gode nyheter at folk logger av fake stream news og propaganda-showene til soros & co. Det er vel sjela som hyler om nåde etter år med hjernevask 🙂

 5. «NRKs flaggskip Dagsrevyen satset 26 millioner på å vinne ungdom»

  Det merkes, så fordummet og infantilisert nyhets- og aktualitetsdekningen har blitt. Og da tør jeg ikke en gang å snakke om Aftenposten. Det virker som det er et tidsspørsmåøl før de ansetter en 18-åring i siste år på VGS som sjefsredaktør.

 6. Masseflukt fra NRK.
  Det er dessverre mange grunner til at bla. NRK har utviklet seg til å bli dårlig TV og informasjon.
  Dette da vi selvsagt trenger en god TV-kanal med gode debatter og utdannings-TV når vi går mot 6-timers arbeidsdag.
  Uten at NRK bla ikke er samkjørt med et eget uavhengig avisforum i dagens mediaverden så blir ikke TV-sendingene operative for brukerne. Altså en komprimert oversikt på papir over Informasjons ! -programmer ofte til fast tid-faste dager, gir oss et kart og en vei gjennom «livets daglige jungel». En papiroversikt som vi enkelt kan ta med i lommen, henge opp, skrive på, streke under på, kopiere til flere steder , tenne opp bålet med , etc. gir nettsidene en øket oversikt, operativitet og brukbarhet.

  I alle tilfeller innebærer en svekkelse av tradisjonelt TV og NRK, at ansvaret for informasjonen fra Steigan.no, «Mot Dag «- prosjektet , utviklingen av disse og andre tilsvarende nettsteder , øker !

  Roger

 7. Trendforskere og segmentjegere leter i blinde.
  Og ledende jegere er ,som den enøyde -konger i de blindes riker.

  De ikke.seende ,hverken vil eller kan betale for selvindoktrineringen i NRK.

  De unge urbane må innrette seg etter lommeboka -og kvadratmeterprisene.
  I dagens E24-kan man lese tryllestøv-og alkymist-kunstnerne i DNB marked-om boligmarked og lønnsdannelse.
  Konklusjonen ,eller det desperate håp,er at vi får en kortvarig korreksjon i boligprisene.Men-det ordner seg.
  Fordi.:Norsk økonomi er for oppadgående.Og påvirkningene fra det store utland gir fortsatt lave renter.Årsaken er -uheldigvis(?) at eldre personer på toppen av lønnsstigene erstattes av unge med lavere lønn.(Korrekt-et lite stykke på vei.)I tillegg vil billig import holde inflasjonen lav. Da skal tjenesteproduksjon erstatte boligbygging,som alt har erstattet oljeinntekter – og investeringer,som motor i økonomien.

  Hvem skal levere tjenestene,og hvem som skal kjøpe dem-se det er et uuttalt spørsmål.

  Svaret kunne jo være-at det skal unge nykommere på de avregluerte -markeder gjøre.Migranter,arbeidsinnvadrere og uuttdannede nordmenn,eller detidsstudenter.

  Her blir det muligheter for alt fra deleøkonomi til grønne skifter.Skattegrunnlaget blir deretter.Og NRK og Aftenpostens årtier lange propaganda for rettferdig forbruk blir mer og mer usammenhengende.Om man ikke detter ned på de gode liberalister i CIVITA sin side.Det har jo de fleste ungdomspartier alt gjordt. Vi må bare framskaffe et omflakkende verdensproletariat,som den øvre middelklasse kan lage spennende «reality»-serier om.Og så håpe at både unge og eldre vil betale for å se dem.Evt.at noen annonsører vil sponse dem.Hvilke varer de skal få solgt,til hvem,blir an annen skål.Går det ikke,kan de pådytte oss NRKs versjon-med eller uten påbud om påslått -skjerm.

 8. Jepp.. har ikke hatt tv på 5 år nå og trives godt med å slippe å få ørene tutet fulle av oversatte løgnhistorier fra wapo og new york times. Nrk burde skiftet navn til Npk norsk propaganda kringkasting.

 9. Jeg liker å følge litt med på NRK for å ha et mest mulig oppdatert bilde av hva for sprøyt de fôrer folket med. Studere fiendens propaganda for å se hvor de legger trøkket og hva det er viktigst for dem at folk tror.

 10. Kvinnfolka dominerer fullstendig i NRK og da er det naturlig at det blir prioritering av og fokus på kjedelige kvinnfolksaker. (En del kjønnsforskjeller lar seg ikke skjule.)

 11. Det underlige er ikke at det er en nedgang, det underlige er at ikke flere plomberer TV’en sin og benytter den som en monitor, og skaffer seg en, eller flere (jeg har 3), Internet streamere. På Internet finnes alt man kan ønske seg, og i uante mengder. Grunnen til at jeg har 3 bokser (jeg bruker bare 2, min WDTVLive har blitt overflødig) er at den ene, Apple-TV, sjekker min geografiske plassering, så jeg kan ikke benytte meg av tilbud som kun finnes i USA, men min gamle BoxeeBox klarer å omgå dette. I tillegg har man kanaler som YouTube, og selv NRK sender ut alle sine programmer på nettet, med rundt en halv times delay.

  • Jepp! Her går det i en CromeCast på nettverket mitt via WiFi, plugget i HDMI-inngangen på TV’en. Plukker innhold å caste via PC eller mobilen, og Voila! – alt opp på den store skjermen. Regionssperrer omgås ved hjelp av proxy- og VPN-tjenester. Ser aldri på TV på annen måte. Har riktignok ikke giddet å plombere TV-tuneren, men har fått NRK til å begripe at jeg «ikke har TV», og såpass klar var jeg sist NRK og jeg diskuterte den saken, at jeg ville bli overrasket hvis noen derfra fikk det for seg at de ville komme skadefri fra det hvis de kom på døra her og begynte å negge mer etter den samtalen. Flere år siden nå. Ikke hørt noe mer eller fått flere krav.

 12. Det kan nok virke som panikken har begynt: Registrerer at mange klager på en enda ikkje sendt serie som de vel formoder vil vise at «heltinnen velger hijaben». NRK forsvarer seg som om formodningen var korrekt og henter sin egen sjef og barne-og-likestillings-ministeren til Dagsrevyen for å fortelle at NRK ikkje har brutt egne regler.
  I et seinere innslag i samme revy advarer tidligere sjef for Mossad om at islamsk ekstremisme tar sikte på å ødelegge Europa og gir råd om hvordan dette bør håndteres.
  Så det er slett ikkje dårlig underholdning

 13. Så lenge NRK ikke avblåser kampanjen for å skaffe alskens muslimske talsmenn et mikrofonstativ for ENHVER PRIS, gir vanlige folk som slett ikke er interessert i enhver muslims snurrige samfunnsoppfatning selvsagt jamt faen i hva som sendes på kanalen!
  Når TV2 er et speilbilde i så henseende, blir stupet enda brattere.
  Her i huset ser vi stort sett HBO eller Netflix når vi benker oss og slår av den multikulturelle propaganden vi blir tvangsforet med.
  Jeg er sikker på at Kommentariatet bare har forakt til overs for vårt valg – det er gjensidig!

 14. Det virkelige store overgrepet vil være å tvinge «alle» til å finansiere propagandaen. Håper Stortinget innser det og besinner seg.

 15. Ja, jeg har hørt på NRK P1 i flere dager på rad. Det er bare sjokkerende. Bare sludder og vås. men NRk har selvfølgelig noen flaggskip fortsatt. dagsnytt 18, Sommertoget, en rekke gode dokumentarer, for eksempel Dokusommer, en rekke gode naturprogrammer osv. Jeg fatter ikke at alle flotte journalister i NRK ikke går over til undersøkende journalistikk i stedet. men fallet i seeroppslutning må bekymre ledelsen kraftig. Men NRK bryter arbeidsmiljøloven hver eneste helg året rundt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.