«Konspirasjonsteori» bekreftet: Den hemmelige støtten til jihadistene den dyreste i CIAs historie

18

I årevis har main stream media gjort felles sak med Washington og benektet at det pågikk et hemmelig CIA-program for støtte til jihadistene i Syria. Nå skriver New York Times at dette programmet er det dyreste i organisasjonens historie.

Julian Assange: «Establishment «journalists» said for years this didn’t exist. Now its perhaps biggest in the history of the CIA.»

New York Times skriver:

During a White House briefing early last month, the C.I.A. director, Mike Pompeo, recommended to President Trump that he shut down a four-year-old effort to arm and train Syrian rebels. The president swiftly ended the program.

The rebel army was by then a shell, hollowed out by more than a year of bombing by Russian planes and confined to ever-shrinking patches of Syria that government troops had not reconquered. Critics in Congress had complained for years about the costs — more than $1 billion over the life of the program — and reports that some of the C.I.A.-supplied weapons had ended up in the hands of a rebel group tied to Al Qaeda further sapped political support for the program.

Avisa trøster med at programmet hadde perioder med suksess, blant annet i 2015 da jihadistene var på offensiven mot regjeringsstyrkene:

The program did have periods of success, including in 2015 when rebels using tank-destroying missiles, supplied by the C.I.A. and also Saudi Arabia, routed government forces in northern Syria.

Nemlig. Dette er slik noen få av oss har skrevet de siste årene, men som de store norske mediene enten har tiet om eller stort sett har benektet.

Mr. Trump has twice publicly criticized the effort since he ended it. After The Washington Post first reported on his decision, Mr. Trump tweeted that he was ending “massive, dangerous, and wasteful payments to Syrian rebels fighting Assad.” During an interview with The Wall Street Journal last month, the president said many of the C.I.A.-supplied weapons ended up in the hands of “Al Qaeda” — presumably a reference to the Qaeda-affiliated Nusra Front, which often fought alongside the C.I.A.-backed rebels.

Som vi skrev her i februar 2016:

Den tidligere CIA-agenten Philip Geraldi ga i november 2015 et intervju med Maxime Chaix der han bekreftet at USA har gitt denne typen støtte.

Det pågår to separate kriger mot Syria. En av dem ledes av NATO og Joint Special Operations Command, altså Pentagon, og den omfatter Gulf-statene, inkludert Saudi Arabia. Mye av denne krigen føres åpent, den er ineffektiv og det er ingen enighet om målene. Den andre krigen styres av CIA og føres mot regimet til Bashar al-Assad, og det omfatter treningsleire i Kuwait og Jordan. Dette CIA-programmet er en seriøs trussel mot den syriske regjeringa. Men det at Russland har kommet inn på arenaen gjør at Assad kan overleve denne trusselen.

Pentagons Syria-program ble innstilt i 2016. Betyr det at det Norge er med på er en del av CIAs program?

Og hva nå? Vil NRK, Aftenposten og de andre gå i seg sjøl og se hvor katastrofalt de har feilet, eller vil de tie og håpe at nordmenn ikke leser utenlandsk presse eller steigan.no?

Les: Medienes ansvar for krigen i Syria.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


18 KOMMENTARER

 1. «USA har neppe støttet jihadister tidligere, og gjør det neppe nå heller»

  Så USA støttet ikke mujahedin i Afghanistan?

  (Mujahedin er et annet ord for jihadister).

  USA støtter ikke jihadist-regimet som styrer Saudi-Barbaria, eller det jødiske jihadis-regimet som okkuperer Palestina?

   • Kanske det. Men det är inte kocken utan matgästerna vid bordet som vet om suppen smaker noe; noe där i mellom gott å äckel.

    När jag kokar suppe på mina spikar vet jag inte i förväg vad gästerna kommer att tycka den smakar.

    Det jag vet är att en spik är en variant av kilprincipens många former… ett ting att både dela å hela något med… så att säga, retoriskt, rent bokstavligt uttryckt.
    Jag vet også att man ikke kan dele en blötekake rättfärdigt til alle på festen sån det passer sig uten å klyva den i mindre kilar… likt ett hjul med ekrer fra nav til periferi.

    Efter cirkel- å kilprincipens recept kan man lave mye gott og ont av helgon å djävlar. Gästerna dömer.

    Upprepning är kunskapens moder. Men den «eviga upprepningen», att slå i ett par spikar som minner om Gud och det Helige i tillvaron blir för eller senare kedelig; som at alltför lang tid bare rida en type odynamiskt käpphäst…

   • Dr. Zbig og Carter var motstandere av jihadister de støttet, og i tillegg psykologiprofessorer og psykologer?

    Hvordan forsvarte Zbig og Carter sin morderiske plan om å påføre Sovjet-Unionen et Vietnam?

    Samme måte som Madeleine Albright.

    Så lenge andre dør og USA tjener på det er det verdt det….

 2. Det finnes vel distinksjoner, at dette skjer som du sier og det er jeg enig i, betyr ikke at det alltid skjer, det er vel snakk om å være forsiktig å sjekke hver enkelt konflikt om det er slik eller ikke. Man kan ikke utelukke at de er jihadister fordi dårlige mennesker kaller gode mennesker dårlige.

  • Enig, men man kan få en idé ved å sjekke hvem psykologiprofessorer og psykologer med ormeyngel og fjertefølje støtter. De vil utrydde hellige og de gode, fordi de vil bli kvitt Gud. Her er det mange som har erfaring med slike fra hjemlandet de bor i. De er kjente for å «teste» folk ihjel.

 3. Neppe er ikke mye til dokumentasjon, Henriksen. Argumenter ønskes, saklige helst. USA har stått for nærmere to hundre intervensjoner og invasjoner siden WW2. CIA har stått for utallige undergravende akskoner mot selvstendige regimer opp gjennom historien. Dette er bare ett av dem. Unngå kverulantstemplet og argumenter saklig.

 4. Det viser seg at de verste anelser holder stikk. Og enda mer skal vel komme om denne skitne krigen vår. Ære være de syriske soldatene som har holdt stand.Beleiringer lengre enn i Stalingrad. Det sier sitt. Man finner mye på «skaiman forum Ryska marktrupper i Syrien» om deres hverdag. Lastebiler fulle av sprengstoff med påsveisede jernplater foran og en selvmordsbomber bak rattet, er hva de ofte møter.
  Jihadistene ble nok ikke billigere i drift etter hvert som de tapte terreng. Dyre avanserte raketter ble da overlevert slik at de kunne skyte ned syriske fly.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.