«Konspirasjonsteori» bekreftet: Den hemmelige støtten til jihadistene den dyreste i CIAs historie

0

I årevis har main stream media gjort felles sak med Washington og benektet at det pågikk et hemmelig CIA-program for støtte til jihadistene i Syria. Nå skriver New York Times at dette programmet er det dyreste i organisasjonens historie.

Julian Assange: «Establishment «journalists» said for years this didn’t exist. Now its perhaps biggest in the history of the CIA.»

New York Times skriver:

During a White House briefing early last month, the C.I.A. director, Mike Pompeo, recommended to President Trump that he shut down a four-year-old effort to arm and train Syrian rebels. The president swiftly ended the program.

The rebel army was by then a shell, hollowed out by more than a year of bombing by Russian planes and confined to ever-shrinking patches of Syria that government troops had not reconquered. Critics in Congress had complained for years about the costs — more than $1 billion over the life of the program — and reports that some of the C.I.A.-supplied weapons had ended up in the hands of a rebel group tied to Al Qaeda further sapped political support for the program.

Avisa trøster med at programmet hadde perioder med suksess, blant annet i 2015 da jihadistene var på offensiven mot regjeringsstyrkene:

The program did have periods of success, including in 2015 when rebels using tank-destroying missiles, supplied by the C.I.A. and also Saudi Arabia, routed government forces in northern Syria.

Nemlig. Dette er slik noen få av oss har skrevet de siste årene, men som de store norske mediene enten har tiet om eller stort sett har benektet.

Mr. Trump has twice publicly criticized the effort since he ended it. After The Washington Post first reported on his decision, Mr. Trump tweeted that he was ending “massive, dangerous, and wasteful payments to Syrian rebels fighting Assad.” During an interview with The Wall Street Journal last month, the president said many of the C.I.A.-supplied weapons ended up in the hands of “Al Qaeda” — presumably a reference to the Qaeda-affiliated Nusra Front, which often fought alongside the C.I.A.-backed rebels.

Som vi skrev her i februar 2016:

Den tidligere CIA-agenten Philip Geraldi ga i november 2015 et intervju med Maxime Chaix der han bekreftet at USA har gitt denne typen støtte.

Det pågår to separate kriger mot Syria. En av dem ledes av NATO og Joint Special Operations Command, altså Pentagon, og den omfatter Gulf-statene, inkludert Saudi Arabia. Mye av denne krigen føres åpent, den er ineffektiv og det er ingen enighet om målene. Den andre krigen styres av CIA og føres mot regimet til Bashar al-Assad, og det omfatter treningsleire i Kuwait og Jordan. Dette CIA-programmet er en seriøs trussel mot den syriske regjeringa. Men det at Russland har kommet inn på arenaen gjør at Assad kan overleve denne trusselen.

Pentagons Syria-program ble innstilt i 2016. Betyr det at det Norge er med på er en del av CIAs program?

Og hva nå? Vil NRK, Aftenposten og de andre gå i seg sjøl og se hvor katastrofalt de har feilet, eller vil de tie og håpe at nordmenn ikke leser utenlandsk presse eller steigan.no?

Les: Medienes ansvar for krigen i Syria.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.