Italia: – NGOer samarbeider med menneskesmuglere

0

Italienske myndigheter mener at de har sterke beviser for at flere utenlandske NGOer samarbeider med menneskesmuglere for å frakte migranter ulovlig fra Libya til Italia. Dette skriver den italienske avisa La Repubblica. De viser til sjefsanklageren i Trapani, Ambrogio Cartosio, som sier at båter fra NGOene henter migranter langt inne i libysk kystfarvann for så å bringe dem til Italia. For å gjøre dette må de kommunisere med menneskesmuglerne.

The Spectator har tidligere omtalt denne trafikken. I en artikkel i april 2017 Nicholas Farrell i avisa at:

Last week, the chief prosecutor in Catania, Carmelo Zuccaro, revealed details of an investigation he has just begun amid growing suspicions of collusion between the agencies and the people smugglers. Where is the line, he asked, between aid and facilitation?

He told Italian MPs: ‘The NGOs often work near to the coast and territory of Libya. We have calculated that in the last four months of 2016, 30 per cent of the rescues which landed at Catania were carried out by these organisations. In the first months of 2017, that percentage has grown to at least 50 per cent.’

Catania er på Sicilia dit de fleste migrantene kommer, og den italienske øya får disse problemen rett i fanget. En del NGOer har altså satt opp en rein fergetrafikk av migranter fra Libya til Italia. Denne trafikken skjer i samarbeid med kriminelle menneskesmuglere, og i den andre enden venter italiensk mafia på å utnytte de nyankomne.

Det er store penger involvert. Dommer Zuccaro sier at en av båtene som opererer i denne trafikken koster £350,000 i måneden, det vil si 3,6 milliover kroner, eller 44 millioner i året, hvis den opererer på helårsbasis. Zuccaro sier at Italia prøver å finne ut hvem det er som kan bære så store kostnader, og som altså står bak denne trafikken.

«Det er ingen forbrytelse å hente opp folk i et fremmed lands farvann. Det som er straffbart er å bringe dem til Italia når den nærmeste havna faktisk er i Tunisia,» sier dommeren. Man regner med at mindre enn 30% av dem som ankommer nå vil ha krav på asyl etter asylreglene. Ingen EU-land er klare til å ta imot dem.

Den libyske obersten Tarek Shanboor hevder at myndighetene i Libya (eller i hvert fall en del av Libya) har beviser for at NGOer betaler menneskesmuglerne penger for de migrantene de plukker opp. På den måten bidrar NGOene til å øke denne farlige trafikken, hevder han. Og man kan tilføye: slik er NGOene med på å finansiere et kriminelt nettverk.

Spekulanten George Soros nevnes som en av de sannsynlige donorene til disse NGOene. Han har åpent erklært at han ønsker masseinnvandring til Europa og at han vil investere mye penger i å få det til.

På sine nettsider forklarer Open Society Foundation og Soros hva de gjør for å fremme migrasjonen i Europa. I en artikkel med tittelen Understanding Migration and Asylum in the European Union blir programmet deres forklart og propagandert for. Der sies det også litt om hva slags NGOer Soros støtter for å fremme migrasjonen.

We work in all European countries affected by large migration movements to support civil society organizations looking to respond in humane and responsible ways.

Artikkelen inneholder ei lang liste over NGOer over hele Europa som får økonomisk støtte fra Soros for å fremme migrasjon.

Det går fram av artiklene til Soros og Open Society Foundation at han støtter massemigrasjon fordi han ønsker å forandre Europa. Soros ønsker seg et Europa med én ledelse, ingen grenser og ingen nasjonalstater. Han mener at massemigrasjonen vil/bør tvinge fram sentrale organer på EU-nivå med makt og myndighet til å sette seg over nasjonalstatenes “snevre” interesser. I artikkel i Project Syndicate krever Soros at Europa skal ta imot minst en million flyktninger i året til en pris av 20 milliarder euro.

Da virker det ikke usannsynlig at nettopp Soros er en av de viktigste finansfolkene bak denne illegale trafikken på Middelhavet. Og i den andre enden står mafiaen klar til å utnytte migrantene. Den italienske fagbevegelsen Flai har beregnet at mellom 400.000 og 430.000 illegale innvandrere jobber under svært dårlige forhold og genererer milliarder av euro i profitt.

Uansett hvilke iedologiske begrunnelser NGOene har for seg sjøl i å delta i denne trafikken, så er det de driver med å styrke et kriminelt nettverk som strekker seg fra Guineabukta og tvers gjennom Europa og som ikke fører folk til lykken, men i svært mange tilfeller til slavearbeid og prostitusjon.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUSA erklærer full handelskrig mot Russland
Neste artikkelUSAs Tillerson truer med å fjerne Maduro
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).