Hvorfor legitimerer FN bruk av barn i krigspropaganda?

0

En av de mest gjennomskuelige mediabløffene fra Syria var den «sju år gamle bloggeren Bana». På ganske avansert engelsk blogget hun angivelig regelmessig fra Øst-Aleppo, og hun hadde aktuelle politiske kommentarer som knapt noen på hennes alder kunne ha hatt.

Hvilken sjuåring ville for eksempel skrive «Dear world, it’s better to start a 3rd world war instead of letting Russia & assad commit #HolocaustAleppo»?

Begreper om holocaust og verdenskrig samt polemikk mot Russland og Assad, og dette ville de at vi skulle tro på. Dette føyer seg jo også inn i hvordan Hvite Helmets brukte bilder av barn i en kampanje for full krig i Syria.

Barbara McKenzie har gjennomgått bløffen «Bana» og vist hvordan den var nøye beregnet på å fremme krigslyst via sympati for barn.

Sjuåringen hadde også klare meninger om ICCs rolle da hun angivelig skrev:
«Russia and assad should be taken to the ICC if no, no one should ever be charged there.»

«Bana» fikk et ekstra løft da hun fikk støtte av Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling, og hun er til og med for fullt alvor blitt intervjuet av CNN. Der virker det riktignok som hun leser en telepromter, men hva gjør man ikke for den gode sak?

27. februar 2017 skrev hun til og med et langt «åpent brev til president Trump» og ba ham om å redde barna i Syria.

Og hun kommer naturligvis med sin sjølbiografi, eller som hun melder på CNN:

«I am happy to announce my book will be published by Simon & Schuster. The world must end all the wars now in every part of the world.»

Problemet med spindoktorer er ofte at de ikke skjønner at de må slutte mens leken er god for at spinnet deres skal ha troverdighet. Å bruke barn til å fremme en tredje verdenskrig er ganske heftig, og derfor er det spesielt ille at bløffen også videreføres av FNs UNHCR, slik:

Lastet ned fra UNHCRs Facebook-side

 

 

Forrige artikkelVolvos konserverade gröt
Neste artikkel”Storkurdistan” en utopi?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).