Helge Lund fikk 350 norske årslønner for ett år

0

Dagens Næringsliv slår fast at særlig det ene året som toppsjef i britiske BG Group frem til februar 2016 ble lukrativt. Lund fikk ut 66 millioner kroner i lønn for 2015 pluss aksjer for 116 millioner kroner da Shells oppkjøp av selskapet ble ferdigstilt i fjor. Dette skriver Hegnar.no.

Ifølge avisen begynner deler av verdiene etter hvert å finne veien til et norsk aksjeselskap kalt Inkerman Holding.

Ved inngangen til året satt Inkerman Holding med en egenkapital på 36 millioner kroner. I tillegg forvaltet selskapet et lån på 20 millioner kroner fra Lund personlig. Det ble ikke tatt ut utbytte.

Hvis den totale pakka blir 182 millioner, betyr det at den tidligere Statoil-sjefen sikret seg 350 norske årslønner på ett år da han knapt jobbet for BG Group. 

Kommentarer knapt nødvendige.

Forrige artikkelRevolusjonen i Rojava
Neste artikkelUSA, Saudi and terrorism in Syria – Kari Jaquesson
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).