Frankrike: Mobilisering i gatene mot politikken til Macron

3
Franske arbeidere kjemper mot den franske arbeidslivsloven

President Emmanuel Macron har nå ikke bare de omfattende fullmaktene til en fransk president. Etter et valg med svært lav oppslutning har han også med bare 15% av velgerne i ryggen også total kontroll over parlamentet.

Den makta vil han bruke til å gjennomføre en serie med arbeiderfiendtlige reformer. Jean-Luc Mélenchon og hans bevegelse France Insoumise (FI) ønsker å mobilisere i gatene til kamp mot denne politikken.

I første omgang mobiliserer de til demonstrasjoner 12. juli. FI skal da samle til det de håper blir en stor demonstrasjon på Place de la République i Paris.

Det de i første rekke mobiliserer mot er arbeidslivsloven, Code du Travail.

Loven tar sikte på å gjøre det lettere for kapitaleierne å sprake folk, å utvide arbeidstida og å redusere kapitaleiernes forpliktelser overfor de ansatte.

Emmanuel Macron var bankenes og kapitaleiernes kandidat, og han gjør nå sitt for å leve opp til sine oppdragsgiveres forventninger. Den franske eliten så at det tradisjonelle partimønsteret i Frankrike var i ferd med å bryte sammen, og ved å lansere den «upolitiske sentrumskandidaten» Macron klarte de å kuppe både presidentvalget og parlamentsvalget og sikre en nærmest diktatorisk makt i presidentens hender. Dette er klassekamp fra de store kapitaleiernes side, og til nå har de lykkes i stor stil.

Dessverre skal det langt mer enn noen gatedemonstrasjoner til for å stoppe denne politikken. Men et sted skal man starte. Skal man vinne, må kampen løftes opp på et helt annet plan.

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

    • Ein Fransk revolusjon no ville verta ein stor tragedie. Den revolusjonen som kan endra noko må omfatta heile Europa. Samfunnet er ikkje der enno, brorparten av middelklassen har det enno for godt. Når det vert tøffare «på midten» vil folk vakne og då er alt mogeleg, truleg er òg alt i spel. Har du ikkje mat til borna dine tek du til gatene – dette er historisk sett uunngåeleg.

      Det triste er at folk trekk mot ytre-høgre for å protestera mot høgrepolitikk. Ein «Hitler» eller tilsvarande (sjølvsagt modernisert og sminka til vår tid), vil lett kunne vera det som kjem i staden for ein revolusjon som har som mål å gagna folket.

      Det som trengst er kunnskap til folket om kva som reint faktisk er i ferd med å skje i Europa. Her er denne nettsida viktig. Sprei kunnskap om denne til dei du kjenner. Be dei om å faktasjekke det står her, og du vil verta overraska om den responsen du får. Det er i alle fall mi oppleving. Ikkje minst frå folk som står langt til høgre for meg (det gjeld vel dei fleste).

  1. Dette er bare den spede begynnelse på en protest som kommer til å øke voldsomt i styrke. Jeg gjentar min spådom: Macron vil ende opp som Frankrikes mest forhatte president gjennom tidene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.